Jeg ELSKER burger. Også de grønne. denne burger er en mellemting mellem en burger og en falafel. WIN WIN siger jeg bare.
Vær OBS på at du skal sætte kikærter i blød dagen i forvejen. Vægten angivet er tørret vægt.
Og så er der rosenkål i og til. Giv dem nu en chance. Jeg lover at rå rosenkål smager skønt!!!!!!
Opskriften giver 4 små burgere.
BURGER:
200 g kikærter, udblødte
200 g ærter optøet fra frost
1 tsk. knust spidskommen
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk. citronsaft
2 tsk. salt
CHILIMAYO:
1-3 tsk. mayonnaise
1-2 spsk. chilisauce, gerne chipotle
1 spsk. citronsaft
salt
ENDVIDERE:
200 g rosenkål
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
4 grove burgerboller
1 rødløg i tynde skiver
ketchup
Kør kikærter, ærter, spidskommen, persille, citronsaft og salt i en foodprocessor, til du har en semi-fin masse. Form farsen til 4 små bøffer; klem væde ud af dem, hvis det er nødvendigt for at få dem samlet, og steg dem i rigeligt olie på en varm slip let-pande i 5-6 minutter på hver side. Rør imens mayonnaisen med chili, citron og salt.
Riv rosenkålen groft, evt. i foodprocessoren. Rør citronsaft, olivenolie og sukker sammen. Vend rosenkålen med dressingen, og smag til med salt.
Lun bollerne. Flæk dem, og smør dem med mayo. Fyld dem med kål, bøf og løg, og servér straks med ketchup til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Se flere af mine hverdagsopskrifter på femina.dk
Det ser lækkert ud! Og skønt med en grøn burger, når man har en vegetar-søster. Den skal jeg helt sikkert prøve, næste gang hun kommer på besøg til aftensmad. Tak for en inspirerende blog 🙂
TAK! Håber i begge bliver glade og mætte 🙂 Kh L
Det skal helt sikkert prøves. Mht kikærterne, så skriver du udblødte – men skal de ikke koges ?
Til hvilke retter koges de og til hvilke bruger man dem kun udblødte ?
Hej Karin
I det her tilfælde skal kikærterne ikke koges, men blot sættes i blød natten over. Generelt koger jeg ikke kikærter der bruges til falaffel-typer, som denne burger i virkeligheden er. Koger du kikærterne først, falder farsen nemmere fra hinanden.
Håber du kan lide den 🙂
Kh L
Åh, hvor ser det lækkert ud – uden tvivl en burger, jeg skal prøve at lave en gang. Bare ikke lige med det samme; stavblenderen er gået i stykker! 😉
Håber du får en ny snart, så du kan prøve den 😉
Kh L