Denne burger er så snasket som en burger skal være, så der er ingen fare for at du opdagerm at den er artig!
Og de store portobellosvampe er en fantastisk erstatning for burgerboller – og slet ingen straf.
Lav burgeren med kylling, okse eller vege. Det hele virker.
Opskriften er til 2 personer.
BURGER
2 kyllingebryster
en smule olivenolie
salt og peber
4 porto bello svampe
sprød salat
1-2 tomater
1 rødløg
AVOCADOAIOLI
1 lille fed hvidløg
2-3 modne avokadoer
3 spsk. olivenolie
salt
1-2 spsk. citronsaft
BROCCOLISLAW
1 dl skyr
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. agave
1-2 spsk. æbleeddike
200 g broccoli
1 æble
2 gulerødder
salt
TILBEHØR
Evt. ketchup
Steg kyllingebrysterne i en anelse olie eller grill dem på en varm grillpande. Krydr dem med salt.
Rist svampene i en smule olie på en varm pande. Pluk salaten og skær tomater og løg i skiver.
Blend hvidløg med kødet af to avokadoer, til cremen er helt glat. Det er nemmest i en foodprocessor. Tilsæt olie og smag til med salt og lidt citronsaft.
Rør yoghurt med sennep, agave og eddike.
Snit broccolien fint, skær æblet i tynde strimler, skræl gulerødderne og skær dem i skiver eller julienne.
Vend grønt med dressingen og smag til med salt.
Fyld svampene med salat, kylling, tomat, løg og avokadoaioli. Servér straks med ketchup og slaw til.
Opskirft & foto: Louisa Lorang
Rigtig lækkert og sund mad for den aktive person! 🙂
Håber du kan lide den 😉
Kh L