chimichanga

chimichangas

Ingredienser

1 løg, fint hakket

2 fed hvidløg, fint akkede

olie til stegning

400 g hakket oksekød

2 tsk knust spidskommen

1 spsk fint hakkede korianderstilke

lidt chili eller chipotle

3 spsk tomatpuré

salt

4 tortillas

100-150 g revet cheddarost

Salsa:

½ løg

½-1 jalapeno

1 håndfuld koriander

4 tomater

saft af 1- 1½ lime

salt

Tilbehør & topping:

cremefraiche eller yoghurt

groft hakket koriander

3-4 radiser i tynde skiver

limebåde

 

4 styk
Sådan laver du chimichangas:

Sautér løg og hvidløg i lidt olie. Kom kødet i og lad det brune. Tilsæt spidskommen, koriander, chili og tomatpuré og lad det stege 5-10 minutter, under omrøring. Smag til med salt og lad det køle en smule af.

Fordel kødet på de 4 tortillas, kun på halvdelen. Top med ost og fold den anden halvdel hen over, så du har to halvmåner. Steg dem forsigtigt i olie på en varm pande. Steg dem på begge sider, til de er gyldne og sprøde.

Salsa:

Blend imens løg, jalapeno, tomat og koriander til en salsa, brug en minihakker eller en foodprocessor hvis du har. Smag til med lime og salt.

Servering:

Top chimichangaerne med cremefraiche eller tyk yoghurt, koriander og radiser og servér straks med salsa og limebåde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *