Bruchetta med bønner og chorizo

Okay – det lyder måske ikke super sexet. Men der ER SÅ GODT! Jeg har brugt groft flute, men rugbrød er også glimrende! Rist det sprødt med lidt olivenolie i ovnen, hvis du vælger den model.

 

Butterbeanmos :

500 g kogte butterbeans (eller hvide bønner)

½ fed hvidløg

½ dl olivenolie

3-4 spsk citronsaft

50 g revet parmesan

evt. ¼- ½ dl koldt vand

salt

Løg & chorizotopping:

200 g fast chorizo

2 løg, gerne banaskalotter

olivenolie

salt

lidt hakket estragon

Brød:

½ -1 groft, godt brød

olivenolie

2 fed hvidløg

salt

estragon

parmesan

 

Mos

Blend bønnerne i en foodprocessor sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft, parmesan og evt. lidt koldt vand. Smag til med salt.

Topping

Pil skindet af chorizon og skær den i tern. Steg den i en smule olivenolie på en varm pande, sammen med 2 løg i skiver. Lad det hele stege stille og roligt i 12-15 minutter, til chorizon er let sprød og løgene bløde. Smag til med salt og estragon.

Brød

Skær brødet i skiver, dryp det med lidt olivenolie og grill det på en varm grillpande. Gnid det sprøde brød med lidt råt hvidløg.

Top med butterbeanmos, chorizoløg og lidt estragon og parmesan.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *