Okay – det lyder måske ikke super sexet. Men der ER SÅ GODT! Jeg har brugt groft flute, men rugbrød er også glimrende! Rist det sprødt med lidt olivenolie i ovnen, hvis du vælger den model.
Butterbeanmos :
500 g kogte butterbeans (eller hvide bønner)
½ fed hvidløg
½ dl olivenolie
3-4 spsk citronsaft
50 g revet parmesan
evt. ¼- ½ dl koldt vand
salt
Løg & chorizotopping:
200 g fast chorizo
2 løg, gerne banaskalotter
olivenolie
salt
lidt hakket estragon
Brød:
½ -1 groft, godt brød
olivenolie
2 fed hvidløg
salt
estragon
parmesan
Mos
Blend bønnerne i en foodprocessor sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft, parmesan og evt. lidt koldt vand. Smag til med salt.
Topping
Pil skindet af chorizon og skær den i tern. Steg den i en smule olivenolie på en varm pande, sammen med 2 løg i skiver. Lad det hele stege stille og roligt i 12-15 minutter, til chorizon er let sprød og løgene bløde. Smag til med salt og estragon.
Brød
Skær brødet i skiver, dryp det med lidt olivenolie og grill det på en varm grillpande. Gnid det sprøde brød med lidt råt hvidløg.
Top med butterbeanmos, chorizoløg og lidt estragon og parmesan.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann