Her er opskriften på verdens nemmeste chokoladekage.
Servér den som den er, eller top den med det du bedst kan lide. Her kommer tre forslag fra mig.
BASIS CHOKOLADEKAGE
200 g sukker
200 g smør
200 g mørk chokolade
1-2 spsk. mel
6 æg
smør og bagepapir til formen
Smelt sukker, smør og chokolade i over vandbad.
Pisk mel i chokolademassen og derefter æggen et ad gangen.
Smør en form med smør og for den med bagepapir. Hæld dejen i formen, ca. 2/3 op – afhængigt om du vil have plads til topping, og bag den i 25-50 minutter, alt efter størrelse på din form.
Lad kagen køle lidt af og servér den lun eller kold.
CHOKOLADEKAGE MED CHEESECAKETOPPING
½ portion basis chokoladekagedej
TOPPING
3 blade husblas?
2 dl piskefløde
200 g flødeost naturel ?
1/2 citron, saft og revet skal
50 g cremefraiche 88 % ?
50 g flormelis?
bær til pynt
Tilbered chokoladekagen som ovenfor. Fyld dog kun dej ½ op i formen. Køl chokoladekagen helt af.
Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter.
Lun fløden og smelt husblassen i fløden. Pisk fløde, flødeost, citronskal, citronsaft, cremefraiche og flormelis sammen. Kom cheesecaketoppingen på den afkølede chokoladekage. Sæt kagen i køleskabet i mindst et par timer, gerne natten over. Top med bær og servér straks.
CHOKOLADEKAGE MED KOKOSSNASK
1 basis chokoladekage, bagt
TOPPING
125 g smør
100 g kokosmel
2 1/2 dl brun farin eller muscovadosukker
2 spsk. kakao
Lad kagen afkøle en smule.
Kom smør, kokosmel og farin i en gryde og lad smør og sukker smelte. Kom kakao i og hæld massen på din chokoladekage. Bag den ved 220 grader i 5-10 minutter.
CHOKOLADEKAGE MED SALTEDE NØDDER
1 chokoladekage
SALTEDE NØDDER
100 g blandede nødder, f.eks. pistacier, cashew, hassel, mandler og jordnødder.
½ dl vand
½ tsk. fint salt
TOPPING
100 g mørk chokolade
25 g blødt, usaltet smør
1 spsk. fløde
Bland nødder, vand og salt i et ovnfast fad og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på bagepapir.
Hak dem groft når de er helt kolde.
Smelt chokoladen over lav varme eller i vandbad. Tag den af varmen og rør det bløde smør i lidt ad gangen. Tilsæt til sidst piskefløde. Fordel chokolademassen ovenpå den afkølede kage. Drys med groft hakkede nødder og lad det hele køle inden kagen skæres og serveres.
Kagen kan laves helt færdig, overdækkes og sættes på køl til næste dag.
Opskrifter: Louisa Lorang
>Jeg er solgt til alle 3 ideer, måske især den med cheesecake, som jeg jo har svært ved at modstå ;-D
KH
B
>Det lyder for lækkert! Vil det fungere at blande de ristede saltede nødder med dejen, så de er inde i kagen? Eller mister de så deres sprødhed og saltede smag?
(har planer om at lave en chokoladekagemand)
Håber du har tid til et trick 😉
Mvh
>Hej Anonym.
Du kan sagtens blande nødderne i, men undlad saltet. Du kan i stedet beholde chokoladetoppingen og drysse med flagesalt. Det ser super godt ud og smager virkelig godt. Men det er rigtigt at nødderne ikke er sprøde på samme måde, men nærmere som en brownie.
Uh, og jeg har aldrig prøvet at lave en chokoladekagemand. Men mit bud er at det er nemmest at lave en ordentlig portion chokoladekage i en bradepande og stikke kagen ud, når den er kold – og derefter samle den til en kagemand (på et fad) og så pynte til du skammer dig!
Håber at det funker 🙂
Kh Louisa
>Hej Louisa
Hmmm… 🙂
Jeg har lige bagt kagen. Men med blandede resultater.
I kagen har jeg brugt 56% cacao chokolade, men har ellers fulgt opskriften. Der stod ikke hvor stor en form den skulle i, og da jeg ikke har alt udstyret i mit køkken brugte jeg et alm ovnfast fad, smurte den med smør og hældte chokolade massen deri. Jeg bagte den i ca en time ved 150-200 grader (du har ikke oplyst hvor mange heller)
Resultatet blev at kagen voksede op til dobbelt størrelse, hvilket jeg ikke havde forventet.
Men da kagen havde stået ude i et godt stykke tid, var den helt faldet sammen igen. Det gør ikke så meget når nødderne kommer på, men alligevel lidt en skam.
hvad gjorde jeg forkert? 🙂
KH Marie
>Hej Marie
Jeg har glemt temperatur – sorry!
Jeg bager dn ved 180 grader, og størrelsen på formen har jeg ikke skrevet fordi det afhænger af om du vil have tipping på. Men en ca 24 cm springform passer fint.
Den hæver op i ovnen pga æggene. Men det er rigtigt at den falder sammen igen. Det er ikke en fejl, men dejligt, for så bliver den lidt snasket. Vil du gerne bevarer luften i kagen, hjælper det at piske ægge lommerne lyse med lidt af sukkeret og hviderne stive og så vende det hele forsigtigt sammen.
Håber at du kan bruge svaret. Ellers skriv meget gerne igen
Kh Louisa
>Hej Louisa.
Tak for en masse dejlige opskrifter! Jeg vil gerne prøve at lave chokoladekagen med cheesecake, men jeg er mest til de bagte cheesecakes – ved du om man kan lave en chokoladekage med bagt cheesecake ovenpå? Uden at chokoladekagen bliver for tør selvfølgelig…jeg har ikke kunne finde noget på nettet men tænkte at du måske havde en ide til, hvordan det kan lade sig gøre… 🙂
Kh Mette
>Hej Mette.
Jeg har engang lavet en cheesecakebrownie, hvor man blander de to masser (marmorere). Opskriften er gemt væk på et gammelt drev et sted. LEder efter den i løbet af næste uge. Eller google en fra usa?
Kh L
Pingback: Lækker chokoladekage med fløde og bær | Degn's Cuisine
stemmer klart for at spise chokoladekage til morgenmad 😉
Kh L
Kære Louise Lorang! – Vi kiggede i forrige uge med med på et TV2 morgenprogram, hvor du medvirkede. – Her anvendte du en lille fiks blender/hakker til at findele mandler eller nødder, og den så ud til at være men at rengøre efter brug. Men det har ikke været muligt at støve typen op i de gængse forretninger med køkken- udstyr! Jeg vil være taknemmelig, hvis du kan oplyse op om fabrikat/typenummer på apparatet.
Men venlig hilsen Poul P. Thomasen.
Pingback: Madmutterne – Chokolade kage ala crem
Uhmmm….kage til morgenmad 🙂
Kære Louisa
Tak for gode opskrifter på tv og på aarstiderne.
Jeg har forsøgt din “nemme” chokoladekage og har brug for lidt hjælp, når du har tid. Den virkede i hvert fald ikke her.
Først og fremmest smeltede jeg 70% bagechokolade, rigtigt saltet smør og sukker (hvidt + rørsukker, da vi løb tør for alm).
Jeg RØRTE rundt med en ske, 2 spksk mel i, og piskede let med alm manuelt piskeris ét æg i ad gangen.
Massen blev meget præget af alle de æg og næsten lidt klisteragtig!
I en smurt/bagepapir klædt springform på 22 cm i diameter med ca 5 cm kant.
Den bagte i alm ovn (ikke varmluft) i 35 min hvorefter en “strikkepindstest” viste at ingen dej hang ved, og jeg tog den ud. 30 sek efter faldt den sammen fra ca 5-6 cm høj til 2 cm. Ellers så den flot og krakeleret ud.
Men da vi skar den om aftenen, næsten kølet helt ned til kold, så var den “buddinge” agtig i midten og ikke særlig lækker. Der var store luftlommer inde i kagen. Og vi smed kagen ud.
Hvad har jeg gjort forkert?
Skal det pisked med håndmixer? Kan den ikke bages i alm ovn? Gav jeg den for lidt? Og hvordan tester du at den er færdig hvis ikke “strikkepindtesten”?
Håber du har tid til at svare, da vi gerne vil have den til at lykkedes, dels pga “rene” råvarer og nem at lave.
Mh
Christina Sophie
Kære Christina Sophie.
Umiddelbart lyder din bagetid kort. Hvis du har lavet fuld opskrift, og bagt den i f.eks. en ca. 24 cm springform, har kagen nok fået for lidt.
Hvis du ikke bruger en strikkepind til at tjekke, kan du bruge et træspyd. Hvis der sidder dej på spydet når du hiver det op af kagen, skal den bage længere.
Der er så stor forskel på ovne, at bagetid kan være svær. Men nærm dig mere de 50 minutter (+ -) end de 35.
Ellers lyder det rigtigt. Du skal bare piske æggene i med et alm. piskeris og ja, dejen bliver helt klisteragtig.
Hvad er “bagechokolade”?
Håber den lykkes for dig. Det ER nemlig en super god basis-opskrift 🙂
Kh Louisa
Hej Louisa, jeg er i tvivl om hvad du mener når du skriver “Smør en form med smør og for den med bagepapir”, tænker umiddelbart at der er tale to valg muligheder men vil lige sikker.
Venlig hilsen
Bettina
Hej Bettina.
Ja, du har ret – det er at gå med livrem og seler! Men jeg smører formen og lægger gerne et stykke bagepapir i bunden (klipper det som det passer). Nøjes du med at smører, skal det også nok lykkes. 🙂
Hej Louisa
Kan jeg bage kagen helt uden mel eller evt. med 1-2 spsk finthakkede nødder eller mandler. Jeg er på jagt efter en konfektagtig chokoladekage uden mel .
Hilsen Anne
Hej Anne,
Du kan sagtens bage den uden mel. Den sætter sig bedst som konfektkage dagen efter den er bagt. Men kan sagtens spise lun også. Tjek også mine bønnekager her på bloggen. De er med bønner i stedet for mel.
God weekend,
Kh L