Skøn tærte med smag af sommer og mild gedeost. Jeg bruger en blød, smørbar gedeost, men er du slet ikke til det, kan du bruge græsk yoghurt eller cremefraiche.
Opskriften er til 2-4 personer
Ingredienser
100 g rugmel
100 g hvedemel
1 tsk. salt
100 g koldt smør
1-2 spsk. koldt vand
Fyld
300 g kartofler
200 g grønne asparges
150 g blød gedeost
100 g græsk yoghurt
2 æg
2 dl mælk
salt og peber
Tilbehør
salat
Bland rugmel, hvedemel og salt sammen. Smuldr smørret i, så det får konsistens som krummer. Saml dejen med koldt vand.
Smør tærte formen, og tryk tærtedejen ned i den. Forbag tærte dejen ved 200° i 10-15 minutter. Tag den ud, og lad den køle lidt.
Kog imens kartoflerne møre, og skær dem i grove stykker. Knæk den nederste ende af aspargesene, og kassér dem. Snit aspargesene i grove snitter. Kom asparges og kartofler i den forbagte form. Pisk gedeost, yoghurt, æg og mælk sammen, og krydr massen med salt og peber. Hæld den over grøntsagerne, og bag tærten ved 175° (varmluft) i 45-60 minutter, eller til den er gennembagt og gylden.
Servér straks tærte med salat til.
TIP: Du kan komme 3-4 ekstra æg i massen og lave tærten uden bund som en slags bagt æggekage. Det er virkelig også lækkert.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Tærtefad fra Emilie Henry