Tærte med kartofler, asparges og gedeost

Skøn tærte med smag af sommer og mild gedeost. Jeg bruger en blød, smørbar gedeost, men er du slet ikke til det, kan du bruge græsk yoghurt eller cremefraiche.

 

Opskriften er til 2-4 personer

 

Ingredienser

100 g rugmel

100 g hvedemel

1 tsk. salt

100 g koldt smør

1-2 spsk. koldt vand

Fyld

300 g kartofler

200 g grønne asparges

150 g blød gedeost

100 g græsk yoghurt

2 æg

2 dl mælk

salt og peber

Tilbehør

salat

 

Bland rugmel, hvedemel og salt sammen. Smuldr smørret i, så det får konsistens som krummer. Saml dejen med koldt vand.

Smør tærte formen, og tryk tærtedejen ned i den. Forbag tærte dejen ved 200° i 10-15 minutter. Tag den ud, og lad den køle lidt.

 

Kog imens kartoflerne møre, og skær dem i grove stykker. Knæk den nederste ende af aspargesene, og kassér dem. Snit aspargesene i grove snitter. Kom asparges og kartofler i den forbagte form. Pisk gedeost, yoghurt, æg og mælk sammen, og krydr massen med salt og peber. Hæld den over grøntsagerne, og bag tærten ved 175° (varmluft) i 45-60 minutter, eller til den er gennembagt og gylden.

 

Servér straks tærte med salat til.

 

TIP: Du kan komme 3-4 ekstra æg i massen og lave tærten uden bund som en slags bagt æggekage. Det er virkelig også lækkert.

 

 

Opskrift: Louisa Lorang

 

Foto: Anders Schønnemann

 

Tærtefad fra Emilie Henry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *