Den nemmeste måde at spise artiskokker på er at koge dem hele. Og det er bestemt ikke den ringeste. Her med pisket smør med god syre fra både kærnemælk og eddike.
Så er det bare at plukke bladene af artiskokken, dyppe den i smør og salt og skrabe den fine kød af med tænderne. Til sidst kommer du til bunden, som naturligvis også spises med smør og salt.
Nok til 4 personer
INGREDIENSER
4 artiskokker
1 økologisk citron
salt
SMØR
125 g smør
½ dl kærnemælk
2 spsk. hvidvinseddike
Knæk stilkene af artiskokkerne og skyl artiskokkerne. Kom dem i en gryde med kogende, letsaltet vand, sammen med saft af 1 citron og de pressede citronskaller. Lad artiskokkerne koge i ca. 20 minutter, alt efter størrelse. Du kan evt. lægge en lille tallerken øverst i gryden, for at holde artiskokkerne nede.
Tjek om de er færdige ved at trække et blad af. Kommer det nem af, er artiskokken færdig. Lad dem dryppe af i en sigte med bunden i vejret.
Pisk smørret hvidt med en elpisker. Pisk kærnemælk i og smag til med eddike.
Servér de dampede artiskokker med blødt, pisket smør
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen /Skovdal & Skovdal
Det ser rigtig lækkert ud, men jeg bliver lidt forvirret om, hvad det er smørret piskes med? Der står kærnemælk og hvidvinseddike det ene sted og yoghurt nede i teksten.
Kh.
Anne-Marie
Sorry! Fejl…. Det er kærnemælk og nu rettet 🙂