For ikke så mange år siden, var det nærmest umuligt at opdrive en dåse med kondenseret mælk. Men nu, er de faktisk nærmest ikke til at komme udenom.
I de sidste par år, har den vundet en plads i både supermarkeder og køkkenskabe landet over, ikke mindst fordi, den er den eneste ingrediens i dulce de letche. Dulce de letche er simpelthen kogt, kondenseret mælk, som bliver til en tyk, fuldstændig fantastisk karamelsauce (eller budding, hvis du koger den længe nok).
Faktisk så populær, at du kan købe den allerede færdig-kogt i dåsen.
Men kondenseret mælk er også fantastisk i desserter, f.eks. til keylime pie, pumpkin pie eller til hjemmelavet is.
Jeg er desuden fan af at bruge det i sjusser! (ryst kondenseret mælk med vodka, kold kaffe og kaluha!), og så helt simplet i en ”vietnamesisk kaffe”.
Se nogle af mine yndlingsopskrifter her
Køb det i dit asiatiske supermarked, eller i større supermarkeder, landet over.
Tekst & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ud over som karamel i fyldte chokolader bruger jeg kondenserede mælk i den kiksekage jeg laver hvert år til min far i fødselsdagsgave. Det bliver fantastisk for jeg er ikke så meget til palmin.
Lyder skønt. Er klart heller ikke til palmin 😉 Kh L