Cheviche er en skøn måde at spise fisk og bløddyr på. Du skal (ligesom når du laver sushi) fryse din fisk inden brug.
Du kan bruge alt fra laks, torsk, kuller, kulmule, eller hvad du har lyst til, til din chevichesalat.
Opskriften her passer til 4 personer som forret
150 g kulmule, uden skind og ben
150 g store kammuslinger
100 g 10-armet blæksprutte
saft af 1 lime
1 grøn chili, fint hakket
lidt god olivenolie
salt
DESUDEN
1 pink grapefrugt
1 lime
2 avocado
1 håndfuld koriander
2 hjertesalater, plukket
Skær fisken i tern. Fjern den lille muskel på kammuslingerne og kassér dem. Skær kammuslingerne i tynde skiver.
Rens blæksprutten, dup den tør og skær den i tynde strimler.
Vend det hele med saft af 1 lime, chili, lidt olivenolie (2-4 spsk.) og lidt salt.
Skær skrællen af grapefrugten og limen. Også den hvide, bitre hinde. Skær grapefrugt og lime i filet, ved at skær kødet fri fra de hvide lameller. Flæk avocadoerne, kassér sten og skræl og skær avocadoen i tern.
Vend avocado, citrus og koriander med fisken og smag til med salt.
Servér straks chevichen på sprøde salatblade.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann