Nu er det ikke fordi det hele skal handle om kogebøger og give-aways. Og så alligevel! Denne kogebog fra Mikkel Karstad, er nemlig en af de (hvis ikke den) pæneste bøger i landet! Den er enkel og smuk og er proppet med lækker mad og smukke billeder – fotograferet af min all time favorit fotograf; Anders Schønnemann.
Bogen er Mikkels første, i eget navn. Men Mikkel har stået bage en række af Claus Meyers kogebøger og så laver han knald hamrende dejlig mad!
Hans bog udkommer præcis i dag på L&R og koster 350 kr.
Og du kan selvfølgelig vinde den (trust me! Det vil du gerne!). Skriv hvilke råvarer du elsker allermest i kommentarfeltet herunder. Så trækker jeg en vinder onsdag den 26/3 ved 19-tiden.
Her er lidt fra Mikkels forord:
“Efter i mange år at have arbejdet med dejlige råvarer og mad i forskellige køkkener: restaurantkøkkener, storkøkkener, små køkkener, udekøkkener, hjemmekøkkener og andre folks køkkener og efter at have lavet opskrifter til en masse bøger for andre, har jeg fået mulighed for at lave min egen kogebog.
Opskrifterne er baseret på nogle af de råvarer, som jeg sætter stor pris på, og som jeg efter mange års erfaring og et utal af spiste måltider ved passer rigtig godt sammen med bestemte råvarer og smage” – Mikkel Karstad.
Løg 🙂
Dejlige friske rosenkål
Jeg elsker æg..kan bruges til alt. gklar,æggewraps, pandekager, omelet, brød, oopsies,
Æg… simpelt og med mange facetter. Et godt flot æg med rund blomme og samlet hvide 🙂
Det er jo sindssygt svært at svare på 😀 men jeg ELSKER havørred.
Rogn
Hvidløg
Der er mange råvarer der er svære at pille ud af mit køkken. Alligevel tror jeg nu, at jeg allernødigst ville undvære citron og lime. Det bruger jeg i ret mange ting – både i det sure, det salte og det søde køkken. Det giver altid en god balance og et sidste pift. Det er prikken over i’et i citron og lime 🙂
Og gud hvor gider jeg godt vinde den der pææææne bog 🙂
Jeg er helt vild med rødbeder fra egen have! Smagen er altid i top, også gør det heller ikke noget, at de altid har den smukkeste farve, som kan peppe enhver tallerken op.
Hi Louisa. Min all time yndlingsråvare må være hvide asparges. Måske det er fordi foråret er begyndt at titte frem her i Holland og de første store ‘fede’ hollandske hvide asparges er tilgængelige. Serveret med en anden af mine favoritter: smør. Og en tredje: tørret skinke. Året rundt er parmesan så absolut også en guldfavorit.
Kh,
Carina
Koriander … elsker koriander. Ja, og mange andre ting, men koriander er den råvare, jeg ville blive mest ked af at skulle leve uden.
Ægte vanilje & lakrids i alle former! Det kan lave nogle fantatiske smage som man ikke sker i mange retter så derved overrasker
Den vil jeg ELSKE at vinde, fantastisk kogebog,, og jeg ELSKER at lave masser af mad.
http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/
mange hilsner
smil Lene :0))
Spidskål, kylling og fløde – det kan altid blive til god mad!
Puha, det er svært at svare på! Danske bær, nye kartofler og danske majs kolber af egen avl.
Appelsiner og jordbær! Det er simpelthen det bedste jeg ved.
Friske krydderurter! De giver bare lige det sidste, både i det salte og søde køkken..
Den bog vil jeg virkelig gerne vinde 🙂
Fløde, smør og vanille. 🙂
Chili
Jeg har efterhånden fået fyldt en hel hylde+ med krydderier – noget der udsprang af et eksperiment med noget indisk, og som siden har taget lidt overhånd 😉 Mit yndlingskrydderi er spidskommen – og så er hvidløg et must blandt de friske smagsgivere 🙂
Citron: Både i det søde og det salte køkken kan den gule vidunderfrugt bidrage til at afbalancere en ret perfekt,
Puha… Der er jo både det salte og det søde køkken! Jeg vil sige vanilje.
fennikel, rosenkål og friske koriander
Selleri, fennikel og rødbede har været denne vinters farvoritter. 🙂
Her i Luxembourg har vi adgang til næsten alle de råvarer, man kan ønske sig, men det allerbedste er nye danske kartofler, som nydes i stor stil på sommerferien i Danmark. På disse kanter er der ikke samme tradition for at dyrke tidlige kartofler.
Rødbeder, æbler og hvidkål. Ikke nødvendigvis sammen 😉 De smager fantastisk og kan bruges på tusind måder.
Den ser så lækker ud!!! Må eje..
Rød peber. Crunchy, sød, saftig. Fantastisk både rå og grillet og særligt som hovedbestandel i Romesco. Uhhhhmmm.
Jeg er helt pjattet med laks, rå, stegt, bagt, røget, rimmet, namnamnam. :))
Lige nu er det spidskål, gulerødder og olie.
KH Camilla
Ingefær. Det gør virkelig noget godt!
Bacon 😉
Åh den er svær – der er så mange råvarer jeg elsker; kylling, æg, salat, gulerødder, løg, kål, peberfrugt, æbler, hindbær, krydderurter, ost – jamen jeg kunne blive ved. Hvis jeg kun må vælge en så tror jeg det må være spidskål! Jeg elsker simpelthen spidskål – det er både mættende, pæn og super alsidigt! Man kan jo nærmest bruge spidskål til alt 🙂
Camilla
Avocado! Jeg kunne leve af det 🙂
De råvarer jeg kaster allermest kærlighed efter i øjeblikket må uden tvivl være avokado, kål (i lange baner og alle afskygninger) og god bacon
Rosenkål, alle slags svampe og mandler!
Jeg elsker krydderier af alle slags da det er dem som sætter den sidste pift på maden
Kartofler mums 🙂
Det er svært at vælge, men løg, spidskål, rød peber, grønne ærter er blandt mine favoritspiser.
Der er ingen tvivl om at mine yndlingsråvarer er trøfler og artiskokker – så længe en af de to indgår, ved jeg at retten er noget for mig!
En god bøf fra en god ko.
Den pæne pæne bog vil jeg da gerne vinde 🙂
Chili, hvidløg, ingefær, peberrod, rødløg, hvid balsamico, gedekød, lam, kartofler, brune ris……Nå ja, ordentlig mad generelt.
Rabarber. Kan bruges til sødt og surt, varmt og koldt – nærmest til alt!
Laks…
Min første tanke: Stenbiderrogn!
Ingefær 🙂
Jeg vil meget gerne vinde Spis kogebogen!
Jeg er et spirerende frø i et køkken, men prøver at suge alt hvad jeg kan til mig, for at blive bedre.
Jeg har altid elsket blomkål, både i rå og tilberedt tilstand, og så er persille blevet min bedste ven efter en lang rejse i Tyrkiet.
Hvor er det svært at vælge, jeg tror det må være gulerødder, det er den ting der altid er i køleskabet 🙂
Grønne bønner, hvidløg, spidskål og alle slags frisk fisk 🙂
Avocado! I guacamole og salater, eller bare på et stykke ristet rugbrød med salt og peber.
Jeg elsker tomater der smager af solen:)
Jeg elsker simpelthen svampe. Jeg synes bare de kan gøre så meget for mad, og er ofte et helt overset emne!
Jeg elsker vanille og citroner…jeg blir helt salig af duften….;0)
Jeg elsker aromatiske råvarer! Ingefær, friske krydderurter, chili, hvidløg osv. Jeg er vild med hvordan det kan forvandle en kedelig ret til noget spændende med kraftige smage! Og så er fisk så fantastisk alsidigt!
Klipfisk med dampede rosenkål, kogte kartofler og hollandaisesauce er efter min mening den ultimative vinter-herreret. Også for kvinder.
Det er jo et vanvittig svært spørgsmål… Elsker ingefær og grønkål. Ingefær til juice og asiatiske retter. Grønkål i omelet og juice. Og så glææææææder jeg mig sindssygt til bærsæsonen.
Oksekød – fra egne køer, må være den største favorit. Men uden grønne sager går det jo ikke, medmindre man er cowboy, så ellers er mine yndlingsråvarer porrer – og løg – og….
vh/Karen
Lige nu elsker jeg allermest at se hvor langt rabarberen ude i haven er kommet op. Den ser sprød og spændstig ud og er skøn både med sødt og salt.
Mange hilsner
Lene
Løg. Essentielt i det meste og står også fantastisk for sig selv.
løg i alle afskygninger
Lidt afhængig af årstiden, da jeg klart foretrækker friske danske grøntsager .. naturligvis med undtagelser.
Broccoli, blomkål, gulerod, spidskål, brændenælder samt tomat og avocado.
Og så er jeg åben over for at afprøve nye kombinationer – derfor elsker jeg at lade mig inspirere ved at læse bøger, blogs samt de mange gode udsendelser på tv.
De bedste råvarer er hvide asparges, jordbær, kartofler (især nye), torsk og fløde. Og så kommer det der giver krudt og kulør som peberrrod, kapers, sennep, karry, rosmarin, laurbær, persille, chili, balsamico, æbleeddike, mocovadosukker. Og så er der alt det andet som jeg ikke lige kan komme i take om nu….
Man kan jo næsten ikke lave mad uden Løg
Jeg elsker rodfrugter og grøntsager generelt! Der er så mange forskellige smage i grøntsager og kombinationerne er uendelige!
Jeg eeeeelsker friske ærter, jordskokker og søde kartofler!
Jeg ÆLSKER selleri!
Revet selleri i kyllinge farsen – MUMS!
Og ovnfritter af selleristave – det smager himmelsk.
Laks
Grøntsager, fisk (frisk selvfølgelig) – så kan det ikke gå galt.
Hvidløg
Hvidløg
Kål! Al slags kål!
Rabarber og ingefær
er vild med valnødder 🙂
Jeg sætter allermest pris på gode, danske grøntsager som kål og rodfrugter – mulighederne er uendelige!
Æg og løg – det kan jeg slet ikke undvære 🙂
Tomater! 😀
Hmmm henover vinteren har jeg virkelig nydt at lege med rødbede i forskellige variationer. Generelt er rodfrugter ret fantastiske.
Mine yndlingsråvarer må være grønsager af alle slags!
Løg – på grund af dets alsidighed.
Er rigtig vild med at bruge squash!
Det bedste er squash og ricotta sammen! Yummy
Chokolade! I det salte såvel som i det søde køkken. Et evigt kærlighedsforhold!
Jeg har virkelig en ting for lammekød i alle afskygninger. Her senest lavet så lækker lammehals.
Bogen ser SÅ fin id. Krydser fingrer
Rodfrugter er min absolut favorit! I ovnen med dem, og de smager så godt! 🙂
KÅL er simpelthen den mest geniale stedfortræder for ris og pasta! Love it 🙂
Broccoli og blomkål er klart blandt mine favoritter! Men også rødbeder er jeg helt vild med. Har set kageopskrifter, hvori sidstnævnte indgår, men har endnu ikke afprøvet det – Det må blive mit næste projekt 🙂
Jeg tænker og tænker…. men tror svaret må falde på KRYDDERURTER! Beskedne små råvare, hvis formål det er, at gøre andre råvare endnu mere indbydende. Det er da sejt.
Æg er en fantastisk råvare, hvis bare det er i køleskabet, er det lynhurtigt og nemt at smække en sund og velsmagende portion mad sammen 🙂
Nødder og mandler
En kylling som er slagteklar og samtidig hakker blidt i en tomat jeg kan spise og samtidig ruer på et æg der er klar til at blive brugt .
tomat og æg og kylling.
tomat-æggemad.
tomat-æggemad + kylling on the side.
kylling tomat mad og et æg
æg får hår til at glimte.
gullerødder
gulerødder
TILLYKKE ASTRID! Du har vundet…..Send mig din adresse og info på louisa@lorang.dk OG glæd dig til den pæne bog 🙂
Kål ! Afhængig af årstid kan kåltypen variere pt. Super sprødt spiskål.Kan så meget og smager fantastisk. Dejlig weekend derude kg Pernille
Jeg elsker hvidløg og bruger det stort set i alle retter. Desuden er det super sundt, hvilket er et stort plus 🙂
På denne årstid må det være ramsløg og grønne asparges!
Fløde – der findes bare ikke noget bedre en kold fløde i enten kaffen, på grøden eller pisket luftig til kage!
Åh, den vil jeg frygtelig gerne vinde!
Har mange yndlingsråvarer, her er nogle få af dem – alle naturligvis når de er i sæson.
Tomater, ramsløg, rabarber, jordbær og basilikum
God weekend.
Svampe
Jeg er vild med kål! Nok særligt spidskål og blomkål. Så mange muligheder!
Avokadoooo !
– bare fordi det er den lækreste, mest risikable frugt overhoved 🙂
Brune champignoner – lynstegt i olivenolie og citronsaft ryger de oven på alle retter herhjemme for tiden 🙂
Chipotle, Kål og Ost!
Jeg elsker kål i alle afskygninger – og tilberedt på (næsten) alle tænklige måder.
Persille, citron og god olivenolie kan peppe alt, selv desserter 🙂
Det må næsten være citron eller lime. Kan bruges til både forretter, hovedretter og desserter.
Jeg holder utrolig meget af avokado, æg, hvidløg, nødder og halloumi – varerne kan bruges til en masse forskellige retter, hvor de er hovedelementet eller bare som lækkert tilbehør!
Tomater, avocado, majskolber, rødbeder 🙂
Olivenolie, hvidløg, rødløg, æg, fløde, ost, smør, nødder, rosmarin, bagte peberfrugter, milde chilier, lime, simrekød, rødvin
Alt i økologisk
Basilikum, mynte,, dild, koriander, persille – elsker krydderurter
Mynte…:)
ÆÆÆÆLSKER danske jordbær
Sæsonens råvarer! i efteråret og vinteren er jeg tosset med de grove rodfrugter som rødebede og knoldselleri, mens foråret står i aspargens-tegn!
Basilikum, elsker det…
Gulerødder
Laks og avocado
Citron både god til salt og sødt – fuldender en ret
Det lyder som en kogebog, som jeg skal have fat i uanset hvad, selvom jeg selvfølgelig satser på at være den heldige vinder 😉
Jeg er pjattet med diverse former for kål, æg, lime, rabarber og da jeg er en sucker for dessertkøkkenet, kommer jeg vist ikke udenom chokolade….
Altid velsmagende, sunde og super alsidige: kartofler!
Chokolade – mh det gør mig glad i låget 🙂
Tror jeg kan spise hvidløg på min havregrød om morgenen!
Jeg er klart mest til at lege i det søde køkken, så chokolade er min all-time favorit råvare 😉
Jeg synes alle slags kål er super lækre og kan bruges i vildt mange forskellige retter.
-Tanja
Er pt superglad for fennikel!
De allerførste nye danske kartofler – med salt på! Næsten som slik…..