SPIS – en kogebog (der er viiirkelig pæn!)

Nu er det ikke fordi det hele skal handle om kogebøger og give-aways. Og så alligevel! Denne kogebog fra Mikkel Karstad, er nemlig en af de (hvis ikke den) pæneste bøger i landet! Den er enkel og smuk og er proppet med lækker mad og smukke billeder – fotograferet af min all time favorit fotograf; Anders Schønnemann.

Bogen er Mikkels første, i eget navn. Men Mikkel har stået bage en række af Claus Meyers kogebøger og så laver han knald hamrende dejlig mad!

Hans bog udkommer præcis i dag på L&R og koster 350 kr.

Og du kan selvfølgelig vinde den (trust me! Det vil du gerne!). Skriv hvilke råvarer du elsker allermest i kommentarfeltet herunder. Så trækker jeg en vinder onsdag den 26/3 ved 19-tiden.

Her er lidt fra Mikkels forord:

“Efter i mange år at have arbejdet med dejlige råvarer og mad i forskellige køkkener: restaurantkøkkener, storkøkkener, små køkkener, udekøkkener, hjemmekøkkener og andre folks køkkener og efter at have lavet opskrifter til en masse bøger for andre, har jeg fået mulighed for at lave min egen kogebog.

Opskrifterne er baseret på nogle af de råvarer, som jeg sætter stor pris på, og som jeg efter mange års erfaring og et utal af spiste måltider ved passer rigtig godt sammen med bestemte råvarer og smage” – Mikkel Karstad.

126 thoughts on “SPIS – en kogebog (der er viiirkelig pæn!)

      1. Heidi Fuglesang

        Der er mange råvarer der er svære at pille ud af mit køkken. Alligevel tror jeg nu, at jeg allernødigst ville undvære citron og lime. Det bruger jeg i ret mange ting – både i det sure, det salte og det søde køkken. Det giver altid en god balance og et sidste pift. Det er prikken over i’et i citron og lime 🙂
        Og gud hvor gider jeg godt vinde den der pææææne bog 🙂

        Svar
  1. Freja Dahl

    Jeg er helt vild med rødbeder fra egen have! Smagen er altid i top, også gør det heller ikke noget, at de altid har den smukkeste farve, som kan peppe enhver tallerken op.

    Svar
  2. Carina Hyllested

    Hi Louisa. Min all time yndlingsråvare må være hvide asparges. Måske det er fordi foråret er begyndt at titte frem her i Holland og de første store ‘fede’ hollandske hvide asparges er tilgængelige. Serveret med en anden af mine favoritter: smør. Og en tredje: tørret skinke. Året rundt er parmesan så absolut også en guldfavorit.

    Kh,
    Carina

    Svar
  3. Nanna

    Koriander … elsker koriander. Ja, og mange andre ting, men koriander er den råvare, jeg ville blive mest ked af at skulle leve uden.

    Svar
  4. Naja Frost

    Ægte vanilje & lakrids i alle former! Det kan lave nogle fantatiske smage som man ikke sker i mange retter så derved overrasker

    Svar
  5. Camilla Larsen

    Jeg har efterhånden fået fyldt en hel hylde+ med krydderier – noget der udsprang af et eksperiment med noget indisk, og som siden har taget lidt overhånd 😉 Mit yndlingskrydderi er spidskommen – og så er hvidløg et must blandt de friske smagsgivere 🙂

    Svar
  6. Sandra

    Citron: Både i det søde og det salte køkken kan den gule vidunderfrugt bidrage til at afbalancere en ret perfekt,

    Svar
  7. Tine Christiansen

    Her i Luxembourg har vi adgang til næsten alle de råvarer, man kan ønske sig, men det allerbedste er nye danske kartofler, som nydes i stor stil på sommerferien i Danmark. På disse kanter er der ikke samme tradition for at dyrke tidlige kartofler.

    Svar
  8. Line Balvig-Phillips

    Rødbeder, æbler og hvidkål. Ikke nødvendigvis sammen 😉 De smager fantastisk og kan bruges på tusind måder.

    Svar
  9. Pernille

    Rød peber. Crunchy, sød, saftig. Fantastisk både rå og grillet og særligt som hovedbestandel i Romesco. Uhhhhmmm.

    Svar
  10. Camilla

    Åh den er svær – der er så mange råvarer jeg elsker; kylling, æg, salat, gulerødder, løg, kål, peberfrugt, æbler, hindbær, krydderurter, ost – jamen jeg kunne blive ved. Hvis jeg kun må vælge en så tror jeg det må være spidskål! Jeg elsker simpelthen spidskål – det er både mættende, pæn og super alsidigt! Man kan jo nærmest bruge spidskål til alt 🙂

    Camilla

    Svar
  11. Cecilie

    De råvarer jeg kaster allermest kærlighed efter i øjeblikket må uden tvivl være avokado, kål (i lange baner og alle afskygninger) og god bacon

    Svar
  12. Pia

    Det er svært at vælge, men løg, spidskål, rød peber, grønne ærter er blandt mine favoritspiser.

    Svar
  13. Simone

    Der er ingen tvivl om at mine yndlingsråvarer er trøfler og artiskokker – så længe en af de to indgår, ved jeg at retten er noget for mig!

    Svar
  14. Lone Strand Andersen

    Chili, hvidløg, ingefær, peberrod, rødløg, hvid balsamico, gedekød, lam, kartofler, brune ris……Nå ja, ordentlig mad generelt.

    Svar
  15. Mille S.

    Jeg vil meget gerne vinde Spis kogebogen!
    Jeg er et spirerende frø i et køkken, men prøver at suge alt hvad jeg kan til mig, for at blive bedre.
    Jeg har altid elsket blomkål, både i rå og tilberedt tilstand, og så er persille blevet min bedste ven efter en lang rejse i Tyrkiet.

    Svar
  16. Anja Hansen

    Hvor er det svært at vælge, jeg tror det må være gulerødder, det er den ting der altid er i køleskabet 🙂

    Svar
  17. Anna Marie Birkbak

    Avocado! I guacamole og salater, eller bare på et stykke ristet rugbrød med salt og peber.

    Svar
  18. Rikke

    Jeg elsker simpelthen svampe. Jeg synes bare de kan gøre så meget for mad, og er ofte et helt overset emne!

    Svar
  19. Marie

    Jeg elsker aromatiske råvarer! Ingefær, friske krydderurter, chili, hvidløg osv. Jeg er vild med hvordan det kan forvandle en kedelig ret til noget spændende med kraftige smage! Og så er fisk så fantastisk alsidigt!

    Svar
  20. Anita

    Klipfisk med dampede rosenkål, kogte kartofler og hollandaisesauce er efter min mening den ultimative vinter-herreret. Også for kvinder.

    Svar
  21. Louise FB

    Det er jo et vanvittig svært spørgsmål… Elsker ingefær og grønkål. Ingefær til juice og asiatiske retter. Grønkål i omelet og juice. Og så glææææææder jeg mig sindssygt til bærsæsonen.

    Svar
  22. Karen

    Oksekød – fra egne køer, må være den største favorit. Men uden grønne sager går det jo ikke, medmindre man er cowboy, så ellers er mine yndlingsråvarer porrer – og løg – og….
    vh/Karen

    Svar
  23. Lene Lassen

    Lige nu elsker jeg allermest at se hvor langt rabarberen ude i haven er kommet op. Den ser sprød og spændstig ud og er skøn både med sødt og salt.

    Mange hilsner
    Lene

    Svar
  24. freddy thorning

    Lidt afhængig af årstiden, da jeg klart foretrækker friske danske grøntsager .. naturligvis med undtagelser.
    Broccoli, blomkål, gulerod, spidskål, brændenælder samt tomat og avocado.
    Og så er jeg åben over for at afprøve nye kombinationer – derfor elsker jeg at lade mig inspirere ved at læse bøger, blogs samt de mange gode udsendelser på tv.

    Svar
  25. lis billeskov

    De bedste råvarer er hvide asparges, jordbær, kartofler (især nye), torsk og fløde. Og så kommer det der giver krudt og kulør som peberrrod, kapers, sennep, karry, rosmarin, laurbær, persille, chili, balsamico, æbleeddike, mocovadosukker. Og så er der alt det andet som jeg ikke lige kan komme i take om nu….

    Svar
  26. Laura

    Jeg elsker rodfrugter og grøntsager generelt! Der er så mange forskellige smage i grøntsager og kombinationerne er uendelige!

    Svar
  27. Ann-Dorthe

    Jeg ÆLSKER selleri!
    Revet selleri i kyllinge farsen – MUMS!
    Og ovnfritter af selleristave – det smager himmelsk.

    Svar
  28. Caroline

    Jeg sætter allermest pris på gode, danske grøntsager som kål og rodfrugter – mulighederne er uendelige!

    Svar
  29. Nina N

    Hmmm henover vinteren har jeg virkelig nydt at lege med rødbede i forskellige variationer. Generelt er rodfrugter ret fantastiske.

    Svar
  30. Rikke

    Jeg har virkelig en ting for lammekød i alle afskygninger. Her senest lavet så lækker lammehals.
    Bogen ser SÅ fin id. Krydser fingrer

    Svar
  31. Anni

    Broccoli og blomkål er klart blandt mine favoritter! Men også rødbeder er jeg helt vild med. Har set kageopskrifter, hvori sidstnævnte indgår, men har endnu ikke afprøvet det – Det må blive mit næste projekt 🙂

    Svar
  32. Maria

    Jeg tænker og tænker…. men tror svaret må falde på KRYDDERURTER! Beskedne små råvare, hvis formål det er, at gøre andre råvare endnu mere indbydende. Det er da sejt.

    Svar
  33. Johanne

    Æg er en fantastisk råvare, hvis bare det er i køleskabet, er det lynhurtigt og nemt at smække en sund og velsmagende portion mad sammen 🙂

    Svar
  34. josefine

    En kylling som er slagteklar og samtidig hakker blidt i en tomat jeg kan spise og samtidig ruer på et æg der er klar til at blive brugt .
    tomat og æg og kylling.
    tomat-æggemad.
    tomat-æggemad + kylling on the side.
    kylling tomat mad og et æg
    æg får hår til at glimte.

    Svar
  35. Pernille Juul

    Kål ! Afhængig af årstid kan kåltypen variere pt. Super sprødt spiskål.Kan så meget og smager fantastisk. Dejlig weekend derude kg Pernille

    Svar
  36. Nadja

    Jeg elsker hvidløg og bruger det stort set i alle retter. Desuden er det super sundt, hvilket er et stort plus 🙂

    Svar
  37. Marie

    Fløde – der findes bare ikke noget bedre en kold fløde i enten kaffen, på grøden eller pisket luftig til kage!

    Svar
  38. Katrine

    Åh, den vil jeg frygtelig gerne vinde!

    Har mange yndlingsråvarer, her er nogle få af dem – alle naturligvis når de er i sæson.

    Tomater, ramsløg, rabarber, jordbær og basilikum

    God weekend.

    Svar
  39. Camilla Foldager

    Brune champignoner – lynstegt i olivenolie og citronsaft ryger de oven på alle retter herhjemme for tiden 🙂

    Svar
  40. Jenny Maria Jørgensen

    Jeg elsker kål i alle afskygninger – og tilberedt på (næsten) alle tænklige måder.

    Svar
  41. Sarah G

    Det må næsten være citron eller lime. Kan bruges til både forretter, hovedretter og desserter.

    Svar
  42. Signe Ellegaard

    Jeg holder utrolig meget af avokado, æg, hvidløg, nødder og halloumi – varerne kan bruges til en masse forskellige retter, hvor de er hovedelementet eller bare som lækkert tilbehør!

    Svar
  43. Lene aagerup

    Olivenolie, hvidløg, rødløg, æg, fløde, ost, smør, nødder, rosmarin, bagte peberfrugter, milde chilier, lime, simrekød, rødvin
    Alt i økologisk

    Svar
  44. Emma

    Sæsonens råvarer! i efteråret og vinteren er jeg tosset med de grove rodfrugter som rødebede og knoldselleri, mens foråret står i aspargens-tegn!

    Svar
  45. Nadia WH

    Det lyder som en kogebog, som jeg skal have fat i uanset hvad, selvom jeg selvfølgelig satser på at være den heldige vinder 😉
    Jeg er pjattet med diverse former for kål, æg, lime, rabarber og da jeg er en sucker for dessertkøkkenet, kommer jeg vist ikke udenom chokolade….

    Svar
  46. Cecilie

    Jeg er klart mest til at lege i det søde køkken, så chokolade er min all-time favorit råvare 😉

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *