Louisa Lorang

Jeg er stadig sulten

  • Kød
    • Andet fjerkræ
    • Indmad
    • Kalv
    • Kylling
    • Lam
    • Okse
    • Svin
  • Grønt
    • Salater
    • Vegetarretter
    • Tilbehør
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldyr
  • Drinks
    • Varme drinks
    • drinks med alkohol
    • Juice & safter
    • Shakes & smoothies
  • Pasta
    • Med fisk & skaldyr
    • Med kød
    • vegetarisk
  • Bagværk
    • Brød & boller
    • Kager
  • Søde sager
    • Chokolade
    • Desserter
    • Sundt sødt
    • Småt & sødt
  • Magasin
  • Butik
  • Kontakt
    • Tilmeld dig nyhedsbrev
  • Søg
Hop til indhold
  • Kød
    • Andet fjerkræ
    • Indmad
    • Kalv
    • Kylling
    • Lam
    • Okse
    • Svin
  • Grønt
    • Salater
    • Vegetarretter
    • Tilbehør
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldyr
  • Drinks
    • Varme drinks
    • drinks med alkohol
    • Juice & safter
    • Shakes & smoothies
  • Pasta
    • Med fisk & skaldyr
    • Med kød
    • vegetarisk
  • Bagværk
    • Brød & boller
    • Kager
  • Søde sager
    • Chokolade
    • Desserter
    • Sundt sødt
    • Småt & sødt
  • Magasin
  • Butik
  • Kontakt
    • Tilmeld dig nyhedsbrev
  • Søg
  • Kategorier
    • Bagværk
    • Bøger
    • Cowgirl
    • Dagens Dejlige
    • Drinks
    • Fastfood de luxe
    • Fisk & skaldyr
    • Go Morgen Danmark
    • Grill
    • Grønt
    • How to?
    • Ingredienser
    • Kålsalat
    • Kød
    • Louisa tænker på …
    • Mere end mad?
    • Morgenmad
    • Old school
    • Pandekager
    • Pasta
    • Pizza
    • Ramen
    • Småt
    • Søde sager
    • Sødt
    • Steder
    • Supper
    • Sylt
    • Tacos
    • Tilbehør
    • Uden kategori
    • Vind

Lorang&Co

Så er der nyt nummer af Lorang&Co. Kom i sommer humør med bunker af dejlige opskrifter og ideer HELT GRATIS

LÆS MED HER

 

Lorang&co
Pavlova
Kager

Pavlova med lemoncurd

Nem og høj marengskage, med en sprød skal og en blød midte. Du kan lave bunden dagen før, det gør det endnu nemmere. Top med det du elsker, men gerne noget syrligt. Det giver et flot modspil til den søde marengs. Sådan gør du: Marengs: Kom æggehvide og sukker i en skål og sæt skålen over vandbad. Pisk til sukkeret er helt opløst. Tag skålen af vandbadet og pisk derefter med en elpisker, til marengsen er tyk og blank. Smæk hele balladen på  bagepapir eller en silikonemåtte og form marengsmassen til en stor, høj kage. Lav en let fordybning i toppen. Bag den ved 90 grader, uden varmluft  i 70 minutter. Sluk og lad den trække i en time i ovnen med lågen på klem. Topping: Pisk fløden til let skum. Vend den med lemoncurd og smag til med lime. Servering: Servér palova toppet med lemoncreme, passionsfrugt, bær og evt. blomster. Servér straks. 
Sprød sild
Fisk, Fisk & skaldyr

Sprøde sild med rabarber og purløgsmayo

Sild til hverdag, fest, frokost, aften – eller morgenmad. Her får du den perfekte opskrift på sild til foråret. // Annonce for Sildebranchen // Du kender sikkert sammensætningen med ribs og stegte rødspætter? Det er dejligt med syren og sødmen fra bærrene til fisken. Det sammen gælde her, hvor kombinationen med rabarber og sprøde, stegte sild er perfekt. Jeg har lavet en purløgsmayonnaise til. Den er super, især hvis du vælger at spise kartofler til de stegte sild. Har du ekstra mayo (det har du!), så brug den til en rejemad, kartoffelmad, til at dyppe asparges i – eller lave en ekstra runde med stegte sild. Få flere sildeopskrifter lige HER Chutney:  Skær rabarberne i skrå skiver og kom halvdelen i en gryde sammen med sukker og stjerneanis. Riv ingefæren i tykke skiver og kom den i gryden. Lad rabarberne komme op at koge stille og roligt. Lad det simre i 8-10 minutter. Tilsæt resten af rabarberne og lad det simre i yderligere 5-6 minutter.  Tag gryden af varmen, krydr med rigeligt sort peber. Lad chutneyen køle. Fisk stjerneanis op, inden servering.  Sild:  Fjern de værste ben fra sildene, og klip finnerne af. Smør dem med sennep, og krydr med salt og peber på kødsiden. Luk dem sammen; vend dem i mel, pisket æg og panko og steg dem i olie og smør på en varm pande. De skal have moderat varme i 8-10 minutter alt i alt (ellers tjek forsigtigt, om de er gennemtilberedte, ved at løfte op i den ene filet). Mayo:  Hak purløg groft og blend det med olie i en minihakker eller med en stavblender. Sigt olien.  Pisk æggeblommen med sennep, eddike og lidt salt. Pisk den grønne olie i lidt ad gangen. Smag til med salt og syre.  Servering:  Servér sild med kompot, timian, purløgsmayo, rugbrød og evt. smør eller fedt. 
nem ramen med gris
Ramen, Supper

Nem Ramen med gris

Jeg elsker ramen. Det er nem og dejlig og ikke mindst smuk aftensmad. Her i en pinligt nem ramen med gris – perfekt til en hverdag· Hvis du ikke har tid til at vente på de marinerede æg, er suppen også super fin blot med kogte æg i. Så er det virkelig nem og dejlig aftensmad. Du kan sagtens bruge en rest stegt kød I suppen, eller helt undlade kødet. Æg: Kom æggene i kogende vand og kog dem i 6 ½ minut.  Kom imens soja og mirin og sake i en frysepose. Pil æggene og kom dem i posen med marinaden. Lad dem trække i mindst 2 timer, gerne natten over.  Ramen:  Del koteletterne i 2-3 stykker, bank dem let flade og steg dem i olie i en gryde til de er let brunede og gennemstegte. Krydr med salt og tag dem op.  Steg svampene i olie i en varm wok. Kom hvidløg og ingefær ved og lad det sauterer med, men uden at det tager farve. Hæld bouillon på og kog op.  Kom nudler i og lad dem dampe med i ca. 2 minutter. Kom kinakål i og rør forsigtigt miso i og smag til med soja og semsaolie.  Servering: Anret supper og fyld i 2 store skåle. Top med forårsløg, sesam og halve æg.  Servér straks, gerne med chiliolie til.  Se flere opskrifter på ramen.
fajitas
Cowgirl, Okse

Fajitas

Jeg elsker fajitas. Det er super nemt at lave og jeg elsker at fylde dem i varme hvedetortillas med bunker af guacamole og god hotsauce. Husk at du gerne må bruge meget lime til marinaden, der er blandet andet det der gør kødet helt mørt. Find min favorit guacamole-opskrift lige her! Skær kødet i strimler og kom det i en frysepose med lime, spidskommen, peber, løg og peberfrugt. Slå knude på posen og gnid grønt og kød grundigt ind i marinaden. Lad det trække i 10 minutter ved stuetemperatur, eller natten over på køl.  Sigt marinaden fra kødet, men gem den. Steg kød og grønt i olie på en meget varm pande. Steg evt. af to omgange og steg ved så høj varme som muligt.  Krydr med salt og anret fajitas toppet med lidt koriander og med bløde tortillas, limebåde, guacamole og hotsauce.  Servér straks. 
Greenie Bowl
Drinks, Juice & safter, Shakes & smoothies

Greenie Bowl

Super nem, sund og smuk morgenmad (eller snack). den søde æblejuice, gør at det hele smager lidt af ballade. Orker du ikke det med en bowl, kan du fint droppe toppingen og drikke den som en grøn shake med sugerør. Sådan laver du din Greenie Bowl Blend spinat, broccoli, kiwi (med skræl men uden tut), druer, banan og æblemost i 1-2 minutter i din blender.Anret greenien i to skåle eller dybe tallerkner og top med druer, spinat, kiwi, chia, banan og limebåde. Servér straks.
guacamole
Cowgirl, Grønt, Tilbehør

Klassisk guacamole

Jeg knus elsker klassisk guacamole. Og jeg er vild med at lave den i min morter. Den diskrete smag af hvidløg er perfekt og overdøver ikke den milde avocado. Og du kan sagtens lave guacamolen på samme måde i en skål. Gnid skålen hårdt med hvidløg og riv evt. en smule ekstra hvidløg i. Sådan gør du:Gnid en stor morter med hvidløg. Det skal bare slippe lidt saft og smag, så du kommer ikke til at bruge det hele. Flæk avocadoerne og fjern stenene. Skrab kødet ud med en ske og mos det i morteren. Rør straks lime i avokadoen.  Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Kassér kernerne og skær tomatkødet i tern. Vend tomattern og løg i guacamolen og smag til med salt og evt. lidt mere lime.
kryddersild
Fisk, Fisk & skaldyr

Nemme hjemmelavede kryddersild

Reklame – Sildebranchen Nemme hjemmelavede kryddersild – perfekte til frokost eller måske som lynhurtig aftensmad. Spis dem på rugbrød eller med kogte kartofler og fed cremefraiche. Lav dine egne kryddersild på denne nemme måde, ved at bruge sild der allerede er marinerede. Eller vær totalt tjekket, og køb saltede sild, udvand dem og lad dem marinerer i mindst 3 dage i lagen – Køb de salte sild hos fiskehandleren. // reklame// Kom eddike, sukker, salt, peber, nelliker, kanel, allehånde, korianderfrø og rødløg i en gryde og lad det småkoge i 5-10 minutter. Tag lagen af varmen og lad den køle helt ned. Lad sildefileterne dryppe af og skær dem i mindre stykker. Skold et sylteglas og kom sildene i glasset. Hæld lagen på og sæt sildene i køleskabet i mindst 2 dage, så de kan trække smag. Sildene kan holde sig i op til 8 dage, hvis glasset er uåbnet.  Find flere sildopskrifter på Vildmedsild.dk
vafler med citroncreme
Morgenmad, Småt & sødt, Søde sager, Sødt

Vafler med citroncreme

Jeg er vild med denne nemme citroncreme. Den passer både til vafler, pandekager eller på en marengskage. Vaflerne her er faktisk tænkt som morgenmad – men det er nok passende at skrive at de er gode en søndag eller til fødselsdagsmorgenmad. Og DET er de. Nyd det lille knas, som birkes giver. Sådan laver du vafler med citroncreme: Vafler:Bland mel, sukker, bagepulver, natron, citronskal og birkes sammen. Smelt smørret og rør smør, mælk og æg i massen. Pisk det hele sammen med et lille nip salt. Bag vaflerne i dit vaffeljern. Læg dem på en bagerist, når de er færdige, så de ikke bliver bløde. Citronskum: Pisk fløden til blødt skum. Rør den med lemoncurd og limesaft.  Servering: Servér vaflerne med et drys flormelis, citronskum, brombær og evt. skovsyre. 
nudelsalat med rejer
Fisk & skaldyr, Skaldyr

Vietnamstyle nudelsalat med rejer

Denne salat er super nem og lige til at smide på bordet indenfor 15-20 minutter. Så altså hurtigere end takeaway. Vælg altid gode rejer. Her er det rosérejer, der både smager godt og ikke er opdrættede. Pillede grønlandske rejer er også super til salaten. Sådan gør du: Dressing:  Riv hvidløget eller hak det helt fint. Hak chili fint.  Rør en dressing af limejuice, eddike, sukker og fiskesauce. Kom hvidløg i og smag til med chili (den må gerne være stærk!). Nudler: Hæld kogende vand over nudlerne og lad dem trække møre (gentag med kogende vand, hvis nødvendigt). Servering: Anret nudler, rejer, grønt og krydderurter i top store skåle. Dryp med dressingen. Servér straks og vend selv det hele sammen ved bordet. 
sticky chicken wings
Fastfood de luxe, Kylling

Sticky chicken wings

Det her er slet ikke til at styre disse sticky hiken wings. De er max vanedannende. Finder du ikke kyllingevinger, så lav endelig opskriften med kyllingelår. De skal dog have lidt længere tilberedningstid. Og prøv lige den dip med blå ost! Det er sååååå godt til de sprøde grøntsager og de fedtede vinger. 2 dl hvedemel2 spsk. sød paprika2 tsk. cayennepeber2 spsk. løgpulver1 spsk. groft salt16-20 kyllingevingerrigeligt olie til stegningSauce:1 dl hvidvinseddike1 dl brun farin3 fed hvidløg, fint hakkede1 spsk. fint hakket ingefær¼ dl soja½ dl hoisinsauce1 spsk. maizena1-2 spsk. vandDressing:75 g blå ost, f.eks. roquetfort eller blåkornblomst1 dl letmælksyoghurt2 spsk. mayonnaise1 spsk. citronsaftsaltGrønt – f-eks:bladselleristilkehjertesalater, i bådegulerødder i staveradiseragurk Sådan gør du: Bland mel, paprika, cayennepeber, løgpulver og salt sammen i en stor frysepose. Kom vingerne i posen og ryst den. Steg vingerne på en stor, varm pande i rigeligt olie, til de er gyldne og gennemstegte – ca. 15 minutter. Kom imens eddike, farin, hvidløg, ingefær og soja i en kasserolle og kog det op. Bland maizenaen med lidt vand og rør blandingen i den varme dressing. Lad det koge op igen. Tag saucen af varmen og lad den køle en smule. Kom saucen i en stor skål og vend de varme, stegte kyllingevinger med saucen efterhånden som de er færdige. Servér straks.  Grønt og dip:  Pisk imens ost og yoghurt sammen med en elpisker. Rør mayonnaise i og smag til med citron og salt. Anret dippen med bunker af sprøde grøntsager. Servering:  Servér straks kyllingevinger med bluecheesedressing og sprøde grøntsager.
chicken katsu curry
Kød, Kylling

Chicken katsu curry

Min søn på 11 år har elsket denne ret hele sit liv! Han spiser det i mængder, der får en voksen, sulten mand til at ligne en mus! Og det smager også virkelig godt. En ægte familie pleaser. Pankorasp er jo nærmest ikke til at leve uden. Det er den japanske rasp der får alt til at crispe helt vildt op. Mange super markeder forhandler det heldigvis, eller du kan finde det online. Karrysauce: Sautér løg, hvidløg, gulerødder og æble i lidt olie i en varm gryde. De skal ikke tage farve, men må meget gerne mørne lidt. Kom karry og gurkemeje på og lad det varme med kort. Kom kokosmælk på og lad saucen koge under låg i 5-10 minutter. Blend saucen og smag til.  Katzu kylling:  Bank brysterne let flade og vend dem i mel, æg og rasp. Steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande. Krydr med salt.  Overhæld edamame med kogende vand og lad dem trække kort. Afdryp. Servering: Anret ris i store skåle eller dybe tallerkner. Top med skiver af sprød kylling,  karrysauce, edamame, snittet kål, syltet ingefær og et drys sesamfrø og forårsløg. Servér straks. 
appelsinmarmelade
Småt, Småt & sødt, Søde sager, Sylt

Appelsinmarmelade

Det er nok verdens nemmeste marmelade. Og måske også den bedste? Her er den på ren appelsin, men du kan skifte lidt af appelsinerne ud med f.eks. bergamotte, grape eller lime hvis du har lyst. Husk øko er et must! Brug marmeladen på ristet rugbrød med koldt smør, eller brug dem som fyld i en simpel chokoladekage. Fx. a la Sacher Torte. Marmeladen holder sig længe, på skolede, uåbnede glas et mørkt og køligt sted. Skyl appelsinerne grundigt og kom dem i en gryde med koldt vand. Kog dem op. Sigt vandet fra dem.Kom dem i gryden igen med nyt, koldt vand og kog op igen. Lad dem koge helt møre – ca. 1 ½-2 timer.Afdryp citrussen og blend den mens den er helt varm med sukker, f.eks. i en foodprocessor. Blend til en grov marmelade.Skold 2 glas (eller flere alt efter størrelse). Fyld den varme marmelade på og luk straks lågene.Opbevar marmeladen køligt og mørkt, så holder den i lang tid – op til 6 måneder.

Indlægsnavigation

← Ældre indlæg
Nyere indlæg →

Find mig også her

©2013 Louisa Lorang