VIND VIND VIND

Hey- Hvad skal vi spise? Er titlen på Julie Heys debut kogebog.

Jeg har fået et eksemplar af bogen til at give væk. Hvis du vil have fingrene i bogen, så skriv en kommentar og fortæl mig hvad du altid har i dit skab/køleskab. Noget du slet ikke kan undvære og noget der giver dig inspiration til dejlig hverdagsmad.

Vinderen trækker jeg

ONSDAG DEN 10. OKTOBER KLOKKEN 21

 

Gør det nemt for dig selv, køb ind ét sted og lav mad med en af 20 gode dagligdags råvarer!

Når man taler med familie og venner om, hvad de næsten ALTID har i køleskabet eller i køkkenskabene, er der 20 råvarer, der går igen – men det gør måden, vi bruger dem på også. Julie Hey har brugt disse råvarer som baggrund for opskrifterne i denne kogebog, der er ment som inspiration til den nemme madlavning i hverdagen.

Bogen er udkommet på Politikens Forlag og koster 250 kr.

VINDEREN BLEV HELLE RA! Der blandt andet, altid har blåost på tube 🙂 Respekt!

84 tanker om "VIND VIND VIND"

 1. Benedikte Kudahl

  I mit køleskab har jeg altid yoghurt naturel – fordi yoghurt for mig både er den perfekte morgenmad og den perfekte snack + det at den kan “pyntes” med nærmest hvad som helst inden for frugt/nødder/frø/gryn/müsli-området (hvilket er en kategori der altid er repræsenteret i mine skabe).. 🙂

  Svar
 2. Victoria Sommer

  Der er mange ting som har fast plads i mit køleskab. Men æg fra min fars fritgående høns må ikke mangle. Jeg køber aldrig æg i butikker, for jeg bliver skuffet over farve men også konsistens og smag.

  Svar
 3. Eva Nynne Jørgensen

  Jeg har altid tyktflydende sød soya i mit køleskab, det giver en god smag i mange retter…. Det kan desværre kun købes i special forretninger
  Mange hilsner fra Eva

  Svar
 4. Stine Sørensen

  Foruden soya, sennep og ketchup mv har vi faktisk altid bacon i skiver. Enten bruger vi det til toppå supper i risotto eller i pastaretter

  Kh stine

  Svar
 5. Marianne Myhren

  Jeg har altid hvidløg, løg og gulerødder i mit køleskab, som jeg sniger mig til at tilsætte, i stort set alle varme retter.

  Svar
 6. by Busk

  Vi har altid Parmesan ost og en god dansk honning. Det er ikke fordi de to ting bliver kombineret, men osten er altid god til at peppe noget op med og et stykke knækbrød med honning, kan klare lækker sulten 🙂

  Svar
 7. Sofie Hansen

  … Alt for lidt. Jeg er ekstremt dårlig til at fylde køleskabet rigtigt op – men noget der altid er fast inventar er ketchup i flere varianter, sennep og forskellige dressinger! Og dåsemajs! Det smager så godt og er det der er nemmest for mig at se i flest af mine retter 😉

  Svar
 8. Bodil Gullev

  Hej Louisa.
  Min store hobby er madlavning, så jeg har mange uundværlige ting i mit køleskab/spisekammer: Parmaskinke, Parmesan, græsk youghurt 2 %, skyr, Tahin, Peanutbutter, mandelsmør, gulerødder, brokkoli, hjemmelavet Pesto og hjemmelavet Ajvar, hjemmelavet Hummus (helst din med ærter)lakridssirup, avocado, mandler, blåbær, oliven, mm. mm. Jeg kan blive ved…men her var de allermest uundværlige.

  Svar
 9. Trine

  Æg,squash,porrer,gulerødder,peberfrugt,parmasan ost plus faktisk. Eget andet som jeg skynder mig at købe når det andet er brugt op

  Svar
 10. camilla

  peanutbutter! Det smager bare af SÅ meget og er så tilfredsstillende for krop og sjæl at få en ristet rugbrød med PB 😉

  Svar
 11. Kathe

  Jeg har altid mælk og gulerødder i mit køleskab. Mælk til kaffe og gulerødder til småspiseri. Ellers har jeg ALTID havregryn og rosiner på lager, for havregrød kan spises til alle tider og med rosiner er det helt genialt.

  Svar
 12. Emilie Petersen

  I mit køleskab er der altid cremefraiche, appelsinjuice, hvidløg, skummetmælk, pålægschokolade, æbler og mørk chokolade 🙂

  Svar
 13. Nadia WH

  Herhjemme er der altid æbler, skyr, gulerødder, citroner, soya og æg og en hel masse andre sager.
  Synes det er sjældent, at køleskabet står tomt.

  Svar
 14. Pia Andersen

  Vi har altid gulerødder i køleskabet. Med gulerødder kan man altid lave en nem og lækker tilbehør til maden. F.eks. Stegte gulerødder, gulerodsalat & gulerodsboller. Desuden kan man lave den bedste gulerodskage 😉

  Svar
 15. Mie Christensen

  Jeg har altid græsk yoghurt i mit køleskab. Det smager fantastisk til morgenmad og man kan kombinere det med mange ting, f.eks. akaciehonning, mysli, blåbær, All bran osv. 🙂

  Svar
 16. Laila

  Jeg har altid æg i køleskabet, da man altid kan bikse noget lækkert sammen med æg – en dejlig tærte med æg, og hvad man nu har af grøntsager i køleskabet, eller bare på panden med et stykke rugbrød til.

  Svar
 17. Sarah

  Jeg er næsten lige flyttet hjemmefra, og har skullet “lave” mit eget køleskab. En af de ting, jeg altid har derinde, er æg. Simpelthen fordi det er lækkert med et blødkogt æg eller en omelet enten til morgenmad eller frokost, og så kan de også bruges, hvis man en sen aftentime får en helt ustyrlig trang til at bage en kage 😀

  Svar
 18. Josephine Pulcher

  Hej,
  Jeg har altid citroner og parmesan, det giver mig inspiration til maden i hverdagen og er produkter jeg bruger i mange retter. Jeg elsker ØKO citron!

  Svar
 19. Cathrine Brandt

  Jeg har altid rigtig smør, hjemmelavet yoghurt, pasta og adskillige grøntsager i mit køleskab og køkken.
  Så kan det aldrig gå helt galt 🙂

  Svar
 20. Hanne

  I køleskabet har jeg altid A38, gær, ost og æg. Uden for køleskabet: havregryn (de grove), rosiner, mandler, penautbutter og mørk chokolade.

  Hilsner,
  Hanne

  Svar
 21. Mette S

  Jeg har altid smør, rødbeder, bacon og æg i mit køleskab. Så kan der blive lavet æggekage eller en hurtig gang spaghetti Carbonara, hvis ideerne mangler.

  Svar
 22. Helle Ra

  Laktosefri mælk, så har jeg altid mulighed for at bage, brød, kager/pandekager. Bikse en lækker thai ret sammen, drikke et glas mælk eller en white russian uden at få ondt i maven.. Udover mælken, så må det være skimmelost på tube:)

  Svar
 23. Mette Sørensen

  Jeg har altid mange forskellige grøntsager og færdiglavede karrypastaer. Så er det nemt hurtigt at lave en asiatisk gryderet.

  Svar
 24. Louise Andersen

  Hejsa

  I mit køleskab er der altid gulerødder. De kan (og bliver) bruges til ALT, men jeg er jo altid på udkig efter nye ideér .

  Hav en dejlig dag
  Louise

  Svar
 25. Line M

  Sennep. Og billig hvidvin… Og selvom vinen ikke nødvendigvis skal i maden, så kan man sagtens blive inspireret efter at have indtaget sådan en flaske – både til dejlig hverdagsmad, og til livet helt generelt 😉 Skål

  Svar
 26. Yasmin Jensen

  Bacon. Efter manden flyttede ind så er der altid bacon i køleskabet, hvis der er løbet tør så er det lige meget hvad dag det er og om det regner eller sner, så skal der nok komme bacon i køleskabet igen. Ellers har jeg altid citroner i køleskabet og peberfrugter i flere farver (:

  Svar
 27. Gitte

  Mælk, ost, smør, æg, spegepølse, gulerødder og soya kan altid findes i vores køleskab. Lige nu er der også hjemmesyltede rødbeder og hjemmelavet marmelade 😉

  Svar
 28. Louise S.

  Jeg har altid tomater ( guds gave til folket!) soya sovs og citron. Tør ikke at spå om hvor vidt en kombiret af de tre ingridienser er en vinder ved spisebordet 🙂

  Svar
 29. Tina S. R.

  Jeg har altid diverse asiatiske specialvarer, som jeg supplerer op når jeg et i Kbh… Og ALTID ingredienser til sushi – pludselig får man vilde cravings efter det og her hvor jeg bor er der langt til den nærmeste gode sushibiks!

  Svar
 30. Camilla H

  Jeg har altid; mælk, flydende margine, gær og æg – så har jeg altid mulighed for at smække nogle dejlige havregrødsboller sammen 🙂

  Svar
 31. Cecilie Pramming

  Jeg har altid gulerødder i mit køleskab. Kan klare enhver lille sult når jeg er på farten. Jeg kan slet ikke undvære gær og mel. Med disse kan jeg altid skabe nogle lækre boller til at stille ungernes eftermiddagssult. Jeg ville bruge Julie Heys kogebog til at inspirere min madlavning i dagligdagen, som ofte består af de samme gængse klassikere som går igen. De kunne i den grad bruge et tvist, som jeg tror hele familien i høj grad ville sætte stor pris på!

  Svar
 32. Maria

  I mit køleskab har vi altid mælk, smør, leverpostej, ingefær, gær og græsk youghurt – og i køkkenskabet altid hvidløg, chilli, rugbrød og en god olie. Leverpostejen er uundværlig til små sultne børn, og de resterende ingredienser kan bruges til det meste 🙂

  Svar
 33. Louise Hansen

  Bornholmersennep (seriøst, prøv det!) kan puttes på og i mange ting og er absolut yndlings. Æg til æggekage, pandekager, spejlæg og andet godt. Mælk til det meste og til kaffen. Og diverse dip og dypper 😉

  Svar
 34. Malene

  Har altid æg. Elsker dem og de kan vitterlig bruges til alt fra bananpandekager til scrambled eggs. yum.

  Svar
 35. Maiken

  Sennep og blegselleri er faste bestanddele i vores køleskab.

  1. Sennep er jo uvurderlig i dressinger!
  2. Blegsellerien kan altid give en lækker smag til de varme retter, eller som et velsmagende og sprødt element i en hver salat.

  Svar
 36. Nicky Blake

  Hej Louise

  Jeg var medhjælper på dit din madskole under food festivalen i århus, og fik virkelig meget ud af det må jeg sige. jeg skrev mig på listen men har ikke modtaget din e-bog endnu?
  Er lige i gang med at skrive min eksamens opgave, hvor du indgår i madkultur delen. Jeg laver grønsags juice og alt muligt efter at din madskolen……..

  Svar
  1. Louisa Lorang Forfatter

   Skønt! E-bogen er lige blevet færdig i dag. Jeg har den til gennemsyn i denne uge og så udkommer den straks efter. Så får du din kode 🙂
   Held og lykke med opgaven og skriv hvis du har spørgsmål.
   Kh Louisa

   Svar
 37. Nanna Dragø

  Jeg er studerende og har derfor ikke altid særlig meget mad i mit køleskab. Men en ting der altid er at finde er frisk chili, synes det en god måde at give mange lidt kedelige retter et ekstra pift! 🙂

  Svar
 38. Camilla Holm

  Noget jeg altid har i mit køleskab er skyr og æg – ved godt skyr lidt er blevet sådan en ‘dille’, men jeg kan nu altså ikke leve ude. Det kan bruges til så meget forskelligt. som morgenmad med lidt lækkert müsli, som mellemmåltid med lidt honning, som dip, til kager, i madlavningen i stedet for creme fraich, i brød – ja, jeg kunne fortæstte.
  Det er noget jeg simpelthen bliver nød til at have i køleskabet.

  Svar
 39. Sissel

  Det lyder som en skøn bog. Altid godt med inspiration til at bruge bassis vare på en ny måde.

  Skyr og gulerødder, det er der altid i vores køleskab.

  Skyr kan spise til morgenmad, med bær og nødder. Eller som mellem måltid. Det kan bruges som dessert blandet med lidt vaniliekorn, eller man kan trylle det om til skønne dressinger.

  Gulerødder de er bare gode. God sammen men mandler, god i salaten, i woken, i kødsovsen, i lassangen, i madpakken….. Eller gode helt for sig selv.

  Svar
 40. Maria Bæk Jørgensen

  20 ingredienser jeg altid har i mit køkken:

  *Havregryn
  *Hvedemel
  *Grov mel
  *Røde og grønne linser
  *Ris
  *Bulgur
  *Pasta
  *Knækbrød
  *Sesamfrø
  *Nødder (mandler, hasselnødder)
  *Kokosmel

  *Flåede tomater
  *Tun på dåse
  *Majs på dåse
  *Soyasovs

  *Ærter på frost
  *Grønne bønner på frost

  *Yoghurt naturel

  *Frisk frugt
  *Kartofler

  Svar
 41. Helena

  Jeg har altid mælk og æg, men jeg prøver så vidt muligt at skifte indholdet i køleskabet så ofte som muligt for ikke altid at ende op med at lave det samme. Jeg krydser fingre for at denne fine bog skal hjem til mig og bo 🙂

  Svar
 42. MetteP

  Jeg har altid surdej, den har nu overlevet i snart et år og giver fantastisk mulighed for altid at bage rugbrød men også andre slags brød 🙂 Når man først selv er begyndt at bage rugbrød er det svært at stoppe igen fordi kvaliteten er en helt anden end det man køber i butikkerne.

  Svar
 43. Rikke

  I mit køleskab bor en surdej. Den har altid besøg af grøntsager i store mængder. Udover dem der er i sæson, er der altid gulerødder, løg og hvidløg. Div glas med sennep, mayo, syltetøj, tahin og peanutbutter er og så altid at finde på øverste hylde

  Svar
 44. Stine

  Jeg har ALTID mælk, tomatpesto, parmesan, æg og fiskeolie piller ( måske står de der fast fordi jeg ofte glemmer at spise dem, og dermed holder sådan en bøtte i uendelig lang tid)

  Svar
 45. Anette Peteren

  Jeg har altid mælk til latten, citron, parmesan, æg og smør. Jeg elsker at følge dine opskrifter.

  Svar
 46. Christine

  Jeg har altid parmesan, flåede tomater og pasta. Derudover kan man finde rugbrød, bananer og hytteost hos mig.

  Svar
 47. Kristina

  Jeg har altid øko æg! Spiser æg til morgenmad hver dag enten som omelet, scrambled eller spejlæg med ost og grøntsager.
  Derudover har jeg en masse forskellige slags oste; som f.eks. parmesan, manchego, cheddar etc.

  Svar
 48. Liv

  Hej Louisa 🙂

  I mit køleskab har jeg altid citroner – fordi den dejlig syrlige smag sender mig tilbage til min barndom og samtidig kan bruges til alt muligt – lige fra et hold spontane morgen-pandekager til fiskefrikadellerne eller en dejlig eksotisk ret 🙂

  Tak for en fin og velsmagende blog!

  /Liv

  Svar
 49. Camilla F

  Tåler ikke mejeriprodukter, men har til gengæld altid soyayoghurt, mandelmælk og æg i mit køleskab. Dette kan hurtigt (og på alle tider af døgnet hos mig) blive en del af en portion lækre pandekager. 🙂

  Svar
 50. Susie

  Jeg har altid æg, smør, yoghurt, mælk – og leverpostej… Har en skøn 4-årig, der ikke kan leve uden leverpostej i madpakken 🙂

  Med venlig hilsen – og tak for en skøn og inspirerede blog.

  Svar
 51. MPSchmidt

  Det er min mor der bestemmer hvad der er i køleskabet, da jeg stadig bor hjemme, men en ting jeg altid selv sørger for er i køleskabet, er et glas jalapenos. Det kan virkelig gøre en kedelig madpakke lidt sjovere. Bruger det tit når jeg laver sund – pizza, sandwich og burger til madpakken. (:

  Svar
 52. Rikke Gjerlev

  Vi er 6 i familien så køleskabet er helt fyldt op fredag og lørdag, når jeg lige har handlet og så bliver det ribbet i løbet af de næste dage. har altid parmesan, hvidløg og citron så jeg kan lave en pesto. Mælk til havregrøden, smør til det nybagte brød, pålæg, ost, hjemmelavet marmelade af pærer og ingefær eller blommer og meget andet

  Svar
 53. Katinka Brandt

  Uhh, jeg har altid hytteost i køleskabet.. Og gerne flere bøtter! 🙂
  Jeg spiser det tit og ofte i alle mine måltider, det smager deeeejligt og mætter…
  Kan anbefale det på pizza i stedet for alm ost fx… hehe..
  Eller bare på rugbrød, det er bare lækkert 🙂

  Svar
 54. Annette B

  I mit køleskab står min surdej,derudover er der æg,smør,skyr mælk,parmesan og i grøntsagsskuffen ligger div. rodfrugter, løg,hvidløg,ingefær og ALTID persille.

  Svar
 55. Anne Marie Jørgensen

  ÆG!
  – Æg er virkelig fantastiske til alt. Ikke nok med, at de kan pryde en skive rugbrød nej de kan også laves til omelet, spejlæg, brunch-æg og for ikke at tale om alle de retter og kager (ikke mindst) som der skal bruges æg i!
  Jeg vil sige æg er et af de vigtigste ingredienser. Og jeg tror på, at det er sundt og nærende med æg.
  Derfor skal det altid være i mit køleskab.

  Derud over er der ofte lakridspulver, ost og sød-chili sauce.

  Svar
 56. Karin

  Som studerende går jeg op i at have gode, sunde og mættende råvarer i køleskabet til SU-venlige priser. Her hos os har vi altid gulerødder og rodfrugter i skabet, som er lækkert at putte i alle mulige forskellige retter. Det er fyldt med vitaminer og billigt her om efteråret.

  Svar
 57. Annette

  I mit køleskab står min surdej.Jeg har altid æg,parmesan,skyr,tahin og et glas sild.I grønsagsskuffen ligger altid hvidløg,div løg,citron,ingefær,rodfrugter samt persille

  Svar
 58. Sisse

  Jeg har altid cremefraise, mælk. fløde, porrer, gulerødder, bacon, æg i køleskabet, så er der altid et eller andet der kan bikses sammen.

  Håber at blive den heldige vinder 🙂

  Svar
 59. Charlotte Christensen

  Jeg har altid en god økologisk soya eller tamari soya i mit køleskab. Kan bruges i næsten alle gryderetter og jeg elsker det!

  Svar
 60. Stine Helth

  Altid i køleskabet og som har været med til at udvikle mange hverdagsretter er ÆG!
  Wokretter med æg, pandestegt ris/pasta med æg, alm. spejlæg, diverse æggekager/omeletter, skine/spejlæg madder. Stenalderbrødet og muffins med sorte bønner kræver også en del æg.

  Svar
 61. Karina Tørnsø

  Jeg har altid “hjemmeplukkede æg” som min farmor kommer forbi med. De kan bruges ved stort set alle måltider – og det er en nem måde at slippe for alt for meget kød, når nu min kæreste insisterer på protein. Vin findes også i køleskabet; når jeg har haft gæster, gemmer jeg sjatterne, så har jeg til næste gang jeg skal bruge vin i madlavningen. 🙂

  Svar
 62. Camilla Larsen

  Mine “redningsingredienser” hører nok mere hjemme i køkkenskabene end i køleskabet, men med løg og pasta og en slags tomat (ketchup eller flåede) kan man komme langt 🙂

  Svar
 63. Julie hertz

  Selvom jeg liiiige er flyttet hjemmefra, som i for to måneder siden, vil der helt sikkert altid være; hvidvin, frisk chili, ingefær, en god parmesan ost og letmælk, til dagen derpå! Skål og god dag! 😉

  Svar
 64. Stine B

  Har ALTID chili, hvidløg, persille og basilikum. Det kan pifte det meste op og mad uden flere smagsnuancer er så trist 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *