VIND VIND VIND

Hey- Hvad skal vi spise? Er titlen på Julie Heys debut kogebog.

Jeg har fået et eksemplar af bogen til at give væk. Hvis du vil have fingrene i bogen, så skriv en kommentar og fortæl mig hvad du altid har i dit skab/køleskab. Noget du slet ikke kan undvære og noget der giver dig inspiration til dejlig hverdagsmad.

Vinderen trækker jeg

ONSDAG DEN 10. OKTOBER KLOKKEN 21

 

Gør det nemt for dig selv, køb ind ét sted og lav mad med en af 20 gode dagligdags råvarer!

Når man taler med familie og venner om, hvad de næsten ALTID har i køleskabet eller i køkkenskabene, er der 20 råvarer, der går igen – men det gør måden, vi bruger dem på også. Julie Hey har brugt disse råvarer som baggrund for opskrifterne i denne kogebog, der er ment som inspiration til den nemme madlavning i hverdagen.

Bogen er udkommet på Politikens Forlag og koster 250 kr.

VINDEREN BLEV HELLE RA! Der blandt andet, altid har blåost på tube 🙂 Respekt!

84 tanker om "VIND VIND VIND"

  1. Benedikte Kudahl

    I mit køleskab har jeg altid yoghurt naturel – fordi yoghurt for mig både er den perfekte morgenmad og den perfekte snack + det at den kan “pyntes” med nærmest hvad som helst inden for frugt/nødder/frø/gryn/müsli-området (hvilket er en kategori der altid er repræsenteret i mine skabe).. 🙂

    Svar
  2. Victoria Sommer

    Der er mange ting som har fast plads i mit køleskab. Men æg fra min fars fritgående høns må ikke mangle. Jeg køber aldrig æg i butikker, for jeg bliver skuffet over farve men også konsistens og smag.

    Svar
  3. Eva Nynne Jørgensen

    Jeg har altid tyktflydende sød soya i mit køleskab, det giver en god smag i mange retter…. Det kan desværre kun købes i special forretninger
    Mange hilsner fra Eva

    Svar
  4. Stine Sørensen

    Foruden soya, sennep og ketchup mv har vi faktisk altid bacon i skiver. Enten bruger vi det til toppå supper i risotto eller i pastaretter

    Kh stine

    Svar
  5. Marianne Myhren

    Jeg har altid hvidløg, løg og gulerødder i mit køleskab, som jeg sniger mig til at tilsætte, i stort set alle varme retter.

    Svar
  6. by Busk

    Vi har altid Parmesan ost og en god dansk honning. Det er ikke fordi de to ting bliver kombineret, men osten er altid god til at peppe noget op med og et stykke knækbrød med honning, kan klare lækker sulten 🙂

    Svar
  7. Sofie Hansen

    … Alt for lidt. Jeg er ekstremt dårlig til at fylde køleskabet rigtigt op – men noget der altid er fast inventar er ketchup i flere varianter, sennep og forskellige dressinger! Og dåsemajs! Det smager så godt og er det der er nemmest for mig at se i flest af mine retter 😉

    Svar
  8. Bodil Gullev

    Hej Louisa.
    Min store hobby er madlavning, så jeg har mange uundværlige ting i mit køleskab/spisekammer: Parmaskinke, Parmesan, græsk youghurt 2 %, skyr, Tahin, Peanutbutter, mandelsmør, gulerødder, brokkoli, hjemmelavet Pesto og hjemmelavet Ajvar, hjemmelavet Hummus (helst din med ærter)lakridssirup, avocado, mandler, blåbær, oliven, mm. mm. Jeg kan blive ved…men her var de allermest uundværlige.

    Svar
  9. Trine

    Æg,squash,porrer,gulerødder,peberfrugt,parmasan ost plus faktisk. Eget andet som jeg skynder mig at købe når det andet er brugt op

    Svar
  10. camilla

    peanutbutter! Det smager bare af SÅ meget og er så tilfredsstillende for krop og sjæl at få en ristet rugbrød med PB 😉

    Svar
  11. Kathe

    Jeg har altid mælk og gulerødder i mit køleskab. Mælk til kaffe og gulerødder til småspiseri. Ellers har jeg ALTID havregryn og rosiner på lager, for havregrød kan spises til alle tider og med rosiner er det helt genialt.

    Svar
  12. Emilie Petersen

    I mit køleskab er der altid cremefraiche, appelsinjuice, hvidløg, skummetmælk, pålægschokolade, æbler og mørk chokolade 🙂

    Svar
  13. Nadia WH

    Herhjemme er der altid æbler, skyr, gulerødder, citroner, soya og æg og en hel masse andre sager.
    Synes det er sjældent, at køleskabet står tomt.

    Svar
  14. Pia Andersen

    Vi har altid gulerødder i køleskabet. Med gulerødder kan man altid lave en nem og lækker tilbehør til maden. F.eks. Stegte gulerødder, gulerodsalat & gulerodsboller. Desuden kan man lave den bedste gulerodskage 😉

    Svar
  15. Mie Christensen

    Jeg har altid græsk yoghurt i mit køleskab. Det smager fantastisk til morgenmad og man kan kombinere det med mange ting, f.eks. akaciehonning, mysli, blåbær, All bran osv. 🙂

    Svar
  16. Laila

    Jeg har altid æg i køleskabet, da man altid kan bikse noget lækkert sammen med æg – en dejlig tærte med æg, og hvad man nu har af grøntsager i køleskabet, eller bare på panden med et stykke rugbrød til.

    Svar
  17. Sarah

    Jeg er næsten lige flyttet hjemmefra, og har skullet “lave” mit eget køleskab. En af de ting, jeg altid har derinde, er æg. Simpelthen fordi det er lækkert med et blødkogt æg eller en omelet enten til morgenmad eller frokost, og så kan de også bruges, hvis man en sen aftentime får en helt ustyrlig trang til at bage en kage 😀

    Svar
  18. Josephine Pulcher

    Hej,
    Jeg har altid citroner og parmesan, det giver mig inspiration til maden i hverdagen og er produkter jeg bruger i mange retter. Jeg elsker ØKO citron!

    Svar
  19. Cathrine Brandt

    Jeg har altid rigtig smør, hjemmelavet yoghurt, pasta og adskillige grøntsager i mit køleskab og køkken.
    Så kan det aldrig gå helt galt 🙂

    Svar
  20. Hanne

    I køleskabet har jeg altid A38, gær, ost og æg. Uden for køleskabet: havregryn (de grove), rosiner, mandler, penautbutter og mørk chokolade.

    Hilsner,
    Hanne

    Svar
  21. Mette S

    Jeg har altid smør, rødbeder, bacon og æg i mit køleskab. Så kan der blive lavet æggekage eller en hurtig gang spaghetti Carbonara, hvis ideerne mangler.

    Svar
  22. Helle Ra

    Laktosefri mælk, så har jeg altid mulighed for at bage, brød, kager/pandekager. Bikse en lækker thai ret sammen, drikke et glas mælk eller en white russian uden at få ondt i maven.. Udover mælken, så må det være skimmelost på tube:)

    Svar
  23. Mette Sørensen

    Jeg har altid mange forskellige grøntsager og færdiglavede karrypastaer. Så er det nemt hurtigt at lave en asiatisk gryderet.

    Svar
  24. Louise Andersen

    Hejsa

    I mit køleskab er der altid gulerødder. De kan (og bliver) bruges til ALT, men jeg er jo altid på udkig efter nye ideér .

    Hav en dejlig dag
    Louise

    Svar
  25. Line M

    Sennep. Og billig hvidvin… Og selvom vinen ikke nødvendigvis skal i maden, så kan man sagtens blive inspireret efter at have indtaget sådan en flaske – både til dejlig hverdagsmad, og til livet helt generelt 😉 Skål

    Svar
  26. Yasmin Jensen

    Bacon. Efter manden flyttede ind så er der altid bacon i køleskabet, hvis der er løbet tør så er det lige meget hvad dag det er og om det regner eller sner, så skal der nok komme bacon i køleskabet igen. Ellers har jeg altid citroner i køleskabet og peberfrugter i flere farver (:

    Svar
  27. Gitte

    Mælk, ost, smør, æg, spegepølse, gulerødder og soya kan altid findes i vores køleskab. Lige nu er der også hjemmesyltede rødbeder og hjemmelavet marmelade 😉

    Svar
  28. Louise S.

    Jeg har altid tomater ( guds gave til folket!) soya sovs og citron. Tør ikke at spå om hvor vidt en kombiret af de tre ingridienser er en vinder ved spisebordet 🙂

    Svar
  29. Tina S. R.

    Jeg har altid diverse asiatiske specialvarer, som jeg supplerer op når jeg et i Kbh… Og ALTID ingredienser til sushi – pludselig får man vilde cravings efter det og her hvor jeg bor er der langt til den nærmeste gode sushibiks!

    Svar
  30. Camilla H

    Jeg har altid; mælk, flydende margine, gær og æg – så har jeg altid mulighed for at smække nogle dejlige havregrødsboller sammen 🙂

    Svar
  31. Cecilie Pramming

    Jeg har altid gulerødder i mit køleskab. Kan klare enhver lille sult når jeg er på farten. Jeg kan slet ikke undvære gær og mel. Med disse kan jeg altid skabe nogle lækre boller til at stille ungernes eftermiddagssult. Jeg ville bruge Julie Heys kogebog til at inspirere min madlavning i dagligdagen, som ofte består af de samme gængse klassikere som går igen. De kunne i den grad bruge et tvist, som jeg tror hele familien i høj grad ville sætte stor pris på!

    Svar
  32. Maria

    I mit køleskab har vi altid mælk, smør, leverpostej, ingefær, gær og græsk youghurt – og i køkkenskabet altid hvidløg, chilli, rugbrød og en god olie. Leverpostejen er uundværlig til små sultne børn, og de resterende ingredienser kan bruges til det meste 🙂

    Svar
  33. Louise Hansen

    Bornholmersennep (seriøst, prøv det!) kan puttes på og i mange ting og er absolut yndlings. Æg til æggekage, pandekager, spejlæg og andet godt. Mælk til det meste og til kaffen. Og diverse dip og dypper 😉

    Svar
  34. Malene

    Har altid æg. Elsker dem og de kan vitterlig bruges til alt fra bananpandekager til scrambled eggs. yum.

    Svar
  35. Maiken

    Sennep og blegselleri er faste bestanddele i vores køleskab.

    1. Sennep er jo uvurderlig i dressinger!
    2. Blegsellerien kan altid give en lækker smag til de varme retter, eller som et velsmagende og sprødt element i en hver salat.

    Svar
  36. Nicky Blake

    Hej Louise

    Jeg var medhjælper på dit din madskole under food festivalen i århus, og fik virkelig meget ud af det må jeg sige. jeg skrev mig på listen men har ikke modtaget din e-bog endnu?
    Er lige i gang med at skrive min eksamens opgave, hvor du indgår i madkultur delen. Jeg laver grønsags juice og alt muligt efter at din madskolen……..

    Svar
    1. Louisa Lorang Forfatter

      Skønt! E-bogen er lige blevet færdig i dag. Jeg har den til gennemsyn i denne uge og så udkommer den straks efter. Så får du din kode 🙂
      Held og lykke med opgaven og skriv hvis du har spørgsmål.
      Kh Louisa

      Svar
  37. Nanna Dragø

    Jeg er studerende og har derfor ikke altid særlig meget mad i mit køleskab. Men en ting der altid er at finde er frisk chili, synes det en god måde at give mange lidt kedelige retter et ekstra pift! 🙂

    Svar
  38. Camilla Holm

    Noget jeg altid har i mit køleskab er skyr og æg – ved godt skyr lidt er blevet sådan en ‘dille’, men jeg kan nu altså ikke leve ude. Det kan bruges til så meget forskelligt. som morgenmad med lidt lækkert müsli, som mellemmåltid med lidt honning, som dip, til kager, i madlavningen i stedet for creme fraich, i brød – ja, jeg kunne fortæstte.
    Det er noget jeg simpelthen bliver nød til at have i køleskabet.

    Svar
  39. Sissel

    Det lyder som en skøn bog. Altid godt med inspiration til at bruge bassis vare på en ny måde.

    Skyr og gulerødder, det er der altid i vores køleskab.

    Skyr kan spise til morgenmad, med bær og nødder. Eller som mellem måltid. Det kan bruges som dessert blandet med lidt vaniliekorn, eller man kan trylle det om til skønne dressinger.

    Gulerødder de er bare gode. God sammen men mandler, god i salaten, i woken, i kødsovsen, i lassangen, i madpakken….. Eller gode helt for sig selv.

    Svar
  40. Maria Bæk Jørgensen

    20 ingredienser jeg altid har i mit køkken:

    *Havregryn
    *Hvedemel
    *Grov mel
    *Røde og grønne linser
    *Ris
    *Bulgur
    *Pasta
    *Knækbrød
    *Sesamfrø
    *Nødder (mandler, hasselnødder)
    *Kokosmel

    *Flåede tomater
    *Tun på dåse
    *Majs på dåse
    *Soyasovs

    *Ærter på frost
    *Grønne bønner på frost

    *Yoghurt naturel

    *Frisk frugt
    *Kartofler

    Svar
  41. Helena

    Jeg har altid mælk og æg, men jeg prøver så vidt muligt at skifte indholdet i køleskabet så ofte som muligt for ikke altid at ende op med at lave det samme. Jeg krydser fingre for at denne fine bog skal hjem til mig og bo 🙂

    Svar
  42. MetteP

    Jeg har altid surdej, den har nu overlevet i snart et år og giver fantastisk mulighed for altid at bage rugbrød men også andre slags brød 🙂 Når man først selv er begyndt at bage rugbrød er det svært at stoppe igen fordi kvaliteten er en helt anden end det man køber i butikkerne.

    Svar
  43. Rikke

    I mit køleskab bor en surdej. Den har altid besøg af grøntsager i store mængder. Udover dem der er i sæson, er der altid gulerødder, løg og hvidløg. Div glas med sennep, mayo, syltetøj, tahin og peanutbutter er og så altid at finde på øverste hylde

    Svar
  44. Stine

    Jeg har ALTID mælk, tomatpesto, parmesan, æg og fiskeolie piller ( måske står de der fast fordi jeg ofte glemmer at spise dem, og dermed holder sådan en bøtte i uendelig lang tid)

    Svar
  45. Anette Peteren

    Jeg har altid mælk til latten, citron, parmesan, æg og smør. Jeg elsker at følge dine opskrifter.

    Svar
  46. Christine

    Jeg har altid parmesan, flåede tomater og pasta. Derudover kan man finde rugbrød, bananer og hytteost hos mig.

    Svar
  47. Kristina

    Jeg har altid øko æg! Spiser æg til morgenmad hver dag enten som omelet, scrambled eller spejlæg med ost og grøntsager.
    Derudover har jeg en masse forskellige slags oste; som f.eks. parmesan, manchego, cheddar etc.

    Svar
  48. Liv

    Hej Louisa 🙂

    I mit køleskab har jeg altid citroner – fordi den dejlig syrlige smag sender mig tilbage til min barndom og samtidig kan bruges til alt muligt – lige fra et hold spontane morgen-pandekager til fiskefrikadellerne eller en dejlig eksotisk ret 🙂

    Tak for en fin og velsmagende blog!

    /Liv

    Svar
  49. Camilla F

    Tåler ikke mejeriprodukter, men har til gengæld altid soyayoghurt, mandelmælk og æg i mit køleskab. Dette kan hurtigt (og på alle tider af døgnet hos mig) blive en del af en portion lækre pandekager. 🙂

    Svar
  50. Susie

    Jeg har altid æg, smør, yoghurt, mælk – og leverpostej… Har en skøn 4-årig, der ikke kan leve uden leverpostej i madpakken 🙂

    Med venlig hilsen – og tak for en skøn og inspirerede blog.

    Svar
  51. MPSchmidt

    Det er min mor der bestemmer hvad der er i køleskabet, da jeg stadig bor hjemme, men en ting jeg altid selv sørger for er i køleskabet, er et glas jalapenos. Det kan virkelig gøre en kedelig madpakke lidt sjovere. Bruger det tit når jeg laver sund – pizza, sandwich og burger til madpakken. (:

    Svar
  52. Rikke Gjerlev

    Vi er 6 i familien så køleskabet er helt fyldt op fredag og lørdag, når jeg lige har handlet og så bliver det ribbet i løbet af de næste dage. har altid parmesan, hvidløg og citron så jeg kan lave en pesto. Mælk til havregrøden, smør til det nybagte brød, pålæg, ost, hjemmelavet marmelade af pærer og ingefær eller blommer og meget andet

    Svar
  53. Katinka Brandt

    Uhh, jeg har altid hytteost i køleskabet.. Og gerne flere bøtter! 🙂
    Jeg spiser det tit og ofte i alle mine måltider, det smager deeeejligt og mætter…
    Kan anbefale det på pizza i stedet for alm ost fx… hehe..
    Eller bare på rugbrød, det er bare lækkert 🙂

    Svar
  54. Annette B

    I mit køleskab står min surdej,derudover er der æg,smør,skyr mælk,parmesan og i grøntsagsskuffen ligger div. rodfrugter, løg,hvidløg,ingefær og ALTID persille.

    Svar
  55. Anne Marie Jørgensen

    ÆG!
    – Æg er virkelig fantastiske til alt. Ikke nok med, at de kan pryde en skive rugbrød nej de kan også laves til omelet, spejlæg, brunch-æg og for ikke at tale om alle de retter og kager (ikke mindst) som der skal bruges æg i!
    Jeg vil sige æg er et af de vigtigste ingredienser. Og jeg tror på, at det er sundt og nærende med æg.
    Derfor skal det altid være i mit køleskab.

    Derud over er der ofte lakridspulver, ost og sød-chili sauce.

    Svar
  56. Karin

    Som studerende går jeg op i at have gode, sunde og mættende råvarer i køleskabet til SU-venlige priser. Her hos os har vi altid gulerødder og rodfrugter i skabet, som er lækkert at putte i alle mulige forskellige retter. Det er fyldt med vitaminer og billigt her om efteråret.

    Svar
  57. Annette

    I mit køleskab står min surdej.Jeg har altid æg,parmesan,skyr,tahin og et glas sild.I grønsagsskuffen ligger altid hvidløg,div løg,citron,ingefær,rodfrugter samt persille

    Svar
  58. Sisse

    Jeg har altid cremefraise, mælk. fløde, porrer, gulerødder, bacon, æg i køleskabet, så er der altid et eller andet der kan bikses sammen.

    Håber at blive den heldige vinder 🙂

    Svar
  59. Charlotte Christensen

    Jeg har altid en god økologisk soya eller tamari soya i mit køleskab. Kan bruges i næsten alle gryderetter og jeg elsker det!

    Svar
  60. Stine Helth

    Altid i køleskabet og som har været med til at udvikle mange hverdagsretter er ÆG!
    Wokretter med æg, pandestegt ris/pasta med æg, alm. spejlæg, diverse æggekager/omeletter, skine/spejlæg madder. Stenalderbrødet og muffins med sorte bønner kræver også en del æg.

    Svar
  61. Karina Tørnsø

    Jeg har altid “hjemmeplukkede æg” som min farmor kommer forbi med. De kan bruges ved stort set alle måltider – og det er en nem måde at slippe for alt for meget kød, når nu min kæreste insisterer på protein. Vin findes også i køleskabet; når jeg har haft gæster, gemmer jeg sjatterne, så har jeg til næste gang jeg skal bruge vin i madlavningen. 🙂

    Svar
  62. Camilla Larsen

    Mine “redningsingredienser” hører nok mere hjemme i køkkenskabene end i køleskabet, men med løg og pasta og en slags tomat (ketchup eller flåede) kan man komme langt 🙂

    Svar
  63. Julie hertz

    Selvom jeg liiiige er flyttet hjemmefra, som i for to måneder siden, vil der helt sikkert altid være; hvidvin, frisk chili, ingefær, en god parmesan ost og letmælk, til dagen derpå! Skål og god dag! 😉

    Svar
  64. Stine B

    Har ALTID chili, hvidløg, persille og basilikum. Det kan pifte det meste op og mad uden flere smagsnuancer er så trist 🙂

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *