VIND! Lokal Kærlighed

I går udkom Nose2Tails nye kødbog “Lokal Kærlighed”
Jeg var forbi restauranten til lidt vin, en bunke kød og masser af kærlighed.


Bogen er smukt fotograferet af Stine Christensen fra Skovdal & Skovdal 
– og opskrifterne har Martin og Teitur fra Nose2Tail lavet.


Og skønt ser det ud! Selv en grøntsags-elsker som mig, bliver sulten efter lammetunge, svinekøber, hjerter i flødesauce, flæskesvær og måske til slut lidt kiksekage?


Bogen koster 250 kr. og kan købes direkte hos forlaget MADWORK salg@madwork.dk


Du kan også deltage i min give away – måske er du den heldige vinder der får dit eget, signerede eksemplar?Det eneste du skal gøre for at deltage med 1 lod i konkurrencen – er at skrive om den mest “mærkelige” udskæring eller det mest eksotiske dyr du har spist. Deler du desuden dette link på Facebook smider jeg et ekstra lod med dit navn på i hatten 🙂


Jeg trækker en vinder fredag den 22. klokken 18:00 dut. hep hep & held og lykke 🙂


Tekst: Louisa Lorang
Foto: Stine Christensen

57 thoughts on “VIND! Lokal Kærlighed

 1. Astrid Schønemann

  >Jeg har en gang spist en meget upolitisk korrekt hvalbøf. Det smagte af ko med lidt havsmag. Nam nam

  Svar
 2. Fenja

  >Det mærkeligste kød jeg har fået serveret, var kohjerne.
  Jeg var i Nicaragua og boede hos en bondefamilie i en lille bjerglandsby uden strøm og med kun lidt rindende vand. En dag havde familien slagtet en ko og jeg fik som gæst budt det bedste stykke af dyret. Mit spanske var meget begrænset, så de stod og pegede på det og fortalte mig, at det var kød, mens de pegede med den anden hånd op til hovedet og sagde det ord der viste sig at være det spanske ord for hjerne.
  Det var inden kogalskabstiderne, så der var ingen forbehold for at spise koens hjerne. Det blev serveret med lidt salt og tortilla.
  Konsistensen var lidt som torskelever på dåse og jeg var ikke særligt vild med smagen, så jeg gav resten til en i familien, der værdsatte den sjældne delikatesse.
  Så fik jeg også prøvet det.

  Svar
 3. Hanne Malmberg

  >Jeg har engang spist "spinatus" fra en ko. Det er en udskæring der ellers bliver smidt ud på slagteriet.

  Det var tilberedt ved at ligge i olie i et par uger (så vidt jeg husker) og det smagte himmelsk. Lidt som parma-skinke…

  Svar
 4. Nanna

  >Kan ikke lige bidrage med noget specielt eksotisk 🙁 Men jeg er da frisk på at smage på, hvad end der bliver serveret. Håber jeg vinder alligevel.

  Svar
 5. Malou Klidmoster

  >Orv, en bog med KØD – det er da lige noget for mig 🙂

  Jeg har spist kallun (kalvemave), fårenosser og hanekam (ikke den bagte version af butterdej, men den som hanen har ovenpå hovedet). Det mærkeligste der dog nok mattak, som er spæk og hud fra en hval. Det blev spist på rugbrød og drysset med Knorr aromat – hip hurra for grønlandske veninder 😀

  Svar
 6. Brita

  >Kænguru steak må være det mest eksotiske, jeg har smagt. Smagen var okay, men smagte ikke så eksotisk som det kan lyde.

  Svar
 7. Brita

  >Kænguru steak må være det mest eksotiske, jeg har smagt. Okay smag, men lyder nok mere eksotisk end det smager.

  Svar
 8. Sara

  >Kogenbogen ser rigig god ud! Jeg kan desværre ikke biddrage med meget eksotiske oplevelser, dem håber jeg med tiden af få nogle af- men jeg har smagt saltet tunge( det er så ikke helt min smag)Færøsk Skærpekød og for nylig taget mig sammen til at smage svinekæber- som har vist sig at være en guddommelig spise. Smider et link på FB også:-)

  Svar
 9. Nynne Marquardsen

  >Jeg kan ikke prale af at ha' spist nogle vanvittig mærkelige og eksotiske ting. Det mest eksotiske jeg kan komme i tanke om , må være struds, det har jeg til gengæld også lavet en del for ca. 10 år siden da det var meget moderne. Meget magert og meget mørkt kød.

  Svar
 10. VinKreutzer.dk

  >Lammetarm i stuvning fik jeg for nylig i Spanien. Havde bestilt en lamb-stew til frokost og håbet på noget lidt mere kød-agtigt. Smagte iøvrigt ganske glimrende.

  For år tilbage, i Mendoza Argentina, fik jeg serveret en hel tallerken med fem forskellige udgaver af indmad fra koen. Resten af sleskabet sprang frokosten over, jeg fik mig en herlig oplevelse.

  Sjovt at læse om folks mærkelig kød 🙂

  Svar
 11. Kristine Høeg

  >Hmm, det må være lammehjerne. Serverer med grillede padrónpebre på en lille knejpe i Barcelona. Men der er også hvalbøf (tør som Sahara), kirtler og duefødder. Jeg prøver alt – eller ved jeg jo ikke, om jeg har fundet en ny favorit.

  Svar
 12. Jakob Hanelius

  >Uhm… lyder som en dejlig bog…

  På et tur til Thailand spiste vi lokalt… Fik bordet fyld med forskellige retter… Her i blandt Græshopper, som vist nok bre var friture stegte og Salat "Thai style"…

  Det viste sig at i en skål med låg putter man lidt grønt salat tilsat en mængde chili.. Heri smider man så nogle små levende rejer som så hopper rund og efter et stykke tid dør af at være i chilien… Salaten smaget STÆRK og snasede da rejerne jo var hele, med ben og alt…

  Svar
 13. Min såkaldt lesbiske signatur

  >Hvalspæk. Råt. Det var så gummiagtigt i konsistensen, at jeg måtte give op.

  Svar
 14. The Blogless Sister

  >Den står uafgjort mellem andehoved (komplet med næb) i Kina, grillede fårenosser i min carport i Århus, og hvalspæk (+ sikkert noget andet hvalhalløj, men det kan jeg ikke lige identificere) på Færøerne.

  Og mig, der ellers bare er glad for en leverpostejmad…

  Svar
 15. The Blogless Sister

  >ej Malou – jeg fik også hvalspæk da jeg var på Færøerne OG her i foråret hjemme hos mig selv (under invasionen). Og nu står der 2 glas Knorr Aromat i mit spisekammer, som jeg ikke selv har købt! Vi kan lave en nordatlantisk mad-reunion! 🙂

  Svar
 16. Fotografen

  >Kan jeg få et lod i puljen – jeg smager jo alle dine påfund 🙂

  God weekend,
  Køøøsssss

  Svar
 17. Frederikke

  >Jeg var en gang ved at komme til at smage på en lille grillet hund i Vietnam – troede at det var pattegris… Kan ikke huske hvorfor jeg ikke fik smagt – men er egentlig meget glad for at jeg ikke gjorde det…

  Svar
 18. Kristinas Madunivers

  >Det mest specielle jeg har spist, var som 14-årig, hvor jeg var med min klasse på grønland, her blev fanget en sæl og vi skulle bl.a. smage rå lever, rå spæk og derefter en sælsuppe
  eller som barn, hvor jeg fik serveret finker (læs: gryderet med indmad).

  Svar
 19. Prinsesse Suh

  >Det ser ud til at være en super lækker kogebog. Det mest eksotiske prinsessen har spist er friteret kakerlak efter at have tabt et væddemål. Prøver stadig at fortrænge oplevelsen.

  Svar
 20. Anne Gravesen

  >Var på Grønland og besøge min søster for nylig, hvor jeg smagte hvalkød og snehare.

  Svar
 21. Amielin Evita Faith Nannestad

  >Gazelle det var meget sødt i kødeten smagte fint jeg elsker kød og da jeg lever efter paleo vil denne bog helt sikkert kunne give mig ny inspiration

  Svar
 22. Anja Vind, White Wall Gallery

  >Nøj jeg har spist mange mærkelige ting rundt omkring i verden -det jeg mindes (!!) bedst er tørret og derefter dampet flydeblære fra en fisks… Som at tygge, tygge og tygge lidt mere på en god gammel post elastik…

  Svar
 23. Marian N. Larsen

  >Åh hvor cool! Dne vil jeg gerne vinde for jeg savner noget "lokalt" dansk nu hvor jeg er bosat i nabolandet! Jeg har ikke spist så eksotisk da jeg er lidt kräsen. Det vildste var en blodcreme jeg fik fornyligt serveret til en tung bluecheese. Ikke helt en udskäring, men dog fra dyr jo….

  Svar
 24. Nicole Gerelle

  >Krokodille, Frølår, Haggis, Kangaroo, Slange, Brisler, græshopper, snegle, hval, fåreøje, lammehjerne…. sikke mange mærkelige ting jeg egentlig har spist 🙂

  Svar
 25. lacucinanada.com

  >Friteret kakerlak i Thailand – fik desværre hverken bugt med min kakerlakfobi, ej heller en ny yndlingsspise! De påstod den smagte af kylling, "it taste liiike chiiiiicken", NOT.

  Skulle have været med til kogebogs-udgivelsen i går, men kunne ikke nå det pga arbejde. ØV. Fik I mange lækkerier?

  Svar
 26. Camilla N

  >Jeg har smagt både kænguru og krokodille.. og hest.. ved ikke om noget af det er specielt eksotisk, men jeg vil meget gerne deltage i lodtrækningen alligevel 🙂

  Svar
 27. Helena Juul

  >Wow, der er mange der har spist hval! Noget så eksotisk kan jeg nu ikke bidrage med, men fik engang hakket elg, som var blevet tilberedt som spaghetti bolo. Jeg var ikke ret gammel, men husker det som rigtig lækkert, en mere dyb smag en almindelig ko 😀

  God weekend til alle!!
  – Helena

  Svar
 28. YAS

  >Det mest mærkelige jeg nogensinde har spist, var nogle store myrer ude i den afghanske ørken. Det viste sig at de smagte af ribs, ikke lige det vi havde forventet da vi skulle spille seje overfor hinanden og stod i en cirkel og proppede en myre på størrelse med en lillefinger negl i munden!

  Svar
 29. Pia

  >På en ferie i Rumænien for ca. 20 år siden fik vi en dejlig forret bestående af tynde skiver kød med diverse grøntsager. Kødet var lidt svampet, men smagte dejligt. På vores forespørgsel oplyste tjeneren, at det skam var en delikatesse, nemlig fårehjerne. Hvis jeg havde vidst det på forhånd, tror jeg ikke jeg havde kunnet spise det.

  Svar
 30. Kristine M

  >Det må være kænguru – en speciel oplevelse 🙂 Bogen ville passe perfekt herhjemme – så det hele ikke ender i grøntsager 😉

  Svar
 31. Martin Villumsen

  >Den bog må jeg bare eje!

  Det mærkeligste jeg har spist er noget så bizart som måge. Min kammerat havde skudt den, den ene gang han havde været på jagt. Brysterne blev skåret af og pudset af, stegt på en glohed pande (og det stank), og da de var gennemstegte blev de spist på en salat. Det smagte ærlig talt ikke særlig godt, men så har jeg prøvet det 😉

  Linket et selvfølgelig også delt på Facebook 🙂

  Svar
 32. Anne Qvist

  >Det mærkeligste jeg nogensinde har spist var da jeg for et par år siden var i Australien.
  Jeg befandt mig ude i den australske bush sammen med en del andre. Det kan i den australske bush være rigtig svært at finde mad, derfor spiser aboriginals følgende spise, som vi også skulle prøve. -En gul/hvid larve, som for det første tager lang tid at finde. Den bor under buske/træer i jorden, gerne der hvor der er skygge, så jorden stadig er lidt fugtigt.
  Vi fandt en tyk pind og så var det ellers bare med at finde frokosten. Efter en times tid gav det pote. Den gul/hvide larve på 4-5 cm dukkede op. Da den skulle spises, var det vigtigt ikke at spise dens hoved, da det er der dens urin ophober sig. Ellers var det bare ned med resten af larven. Den var lidt sej at tygge i og smagte lidt af æggehvide, måske fordi det er en lave, hvis indhold af protein er meget højt og gør at aboriginals ikke har brug for ret meget for at klare sig. -Velbekomme

  Svar
 33. Maiken Bundgaard

  >Jeg er frisk på at smage det meste, men har desværre ikke haft mulighed for at smage en masse eksotisk. Men herhjemme får vi ofte de lidt mere usædvanlige dele af dyret, så som hjerter, oksehale, svinekæber og lignende, det er super lækkert 🙂

  Svar
 34. Trine N. Andersen (RuedeTulle)

  >Jeg har spist krokodille som smagte lidt ala kylling, kænguru som smagte lidt ala vildt herhjemme og emu. Det kunne være utrolig lækkert at vinde en kødbog til at få lidt spændende inspiration fra 🙂

  Svar
 35. lonevolsen@hotmail.com

  >Min islandske kærestes far syntes han ville lave sjov med mig første gang jeg skulle besøge dem på Island og introduceres til familien. Så jeg fik serveret en tallerken med Thorramat som bestod af div. sure kødtyper såsom sure fårenosser, sur blodpølse,"råden" hajkød…
  Pye jeg fik sved på panden, og var igennem det hele…
  De grinede så meget, fordi jeg simpelthen svedte så meget over det sure kød, og ville gøre et godt indtryk.
  Min kæreste og jeg er stadig sammen og har lige fået en lille datter i april, så det virkede altså med det gode indtryk 😉

  Svar
 36. Josephine Pulcher

  >Jeg har sjældent fået en udskæring som var virkelig dårlig, så den mest overraskende oplevelse er klart oksebov. Det smager møg godt! Det er synd at vi danskere undgår de stykker kød som kræver lang tilbedredning. Det er virkelig værd at vente på + at jeg synes det giver mening med "brug hele dyret mentaliteten".

  Tak for en skøn blog, med mening, humor og holdning.

  Svar
 37. Anonymous

  >Det er heller ikke fordi mit er så interessant … I min barndom købte min mor ofte hestekød.Og så kænguru, men det er vist ved at være ret almindeligt 😉
  Kh Charlotte

  Svar
 38. Anonymous

  >Det må være slange – troede det var kylling i en mærkelig marinade… Det var vist godt vi først fandt ud af det efterfølgende…

  Delt på facebook

  Mvh Stine wurtz sørensen
  (stine1111@hotmail.com)

  Svar
 39. Lotte

  >Jeg har smagt mange mærkelige og eksotiske ting rundt om i verden. Men Grønland vinder også hos mig, for jeg har smagt isbjørn! det er ikke noget der normalt er at finde i køledisken, og jeg kan ikke huske historien om hvorfor – men, det var ok og kontrolleret for trikiner osv. Det smagte…. lidt underligt 🙂 Teksturen i kødet var grov, og smagen var nærmest lidt sød, som hestekød.

  Tak for din dejlige blog (og en østers i lørdags) 🙂

  Svar
 40. Kristina

  >Jeg har spist vandmand ( i Kina selvfølgelig) -det smagte ikke af noget..Derfor havde de lavet agurkesovs, det smagte heller ikke af noget..Der kan heller ikke have været meget næring i retten, så jeg ved faktisk ikke hvad pointen var med at spise det..:-) -Opskriften kommer med, hvis jeg skal skrive en slankekogebog engang…
  KH Kristina

  Svar
 41. Anonymous

  >Tørfisk!! Nok ikke det mest eksotiske, men helt klart en delikatesse! Har også fået krokodille i Australien engang, men det, synes jeg, nu ikke var noget særligt..

  Svar
 42. Line Jepsen

  >Jeg elsker kogebøger og en mere til samlingen vil være fantastisk.
  Jeg har smagt kænguru og vildsvin. Det spiser jeg gerne igen.
  Line

  Svar
 43. Sanne

  >Hvalbøf…som dog aldrig bliver min favorit må jeg indrømme eller en omgang autentisk grønlandsk gryderet med sælkød – det var nu slet ikke så ringe endda 🙂

  Svar
 44. Thalde

  >En kød-bog er lige noget for en kødelsker som mig! Min kæreste har lokket mig til at spise delvis
  Jeg har boet knap et år på Sri Lanka, og i den by jeg boede – der var det en delikatesse med en gryderet af alt det, man normalt ikke ønsker at spise fra en ko (hjerne, tunge, lever, tarm og diversen indvolde). Det har jeg smagt! Det var faktisk ikke så ring endda! Nogle lokale delikatesser skal bare opleves 🙂

  Hav en skøn sommer.
  Anne Metielda

  Svar
 45. Anonymous

  >Hvad er bedre end lokal kærlighed?!

  Jeg har spist hønsefødder og griseører – men kan læse ovenfor, at jeg må i gang med at smage mere eksotiske dyr!

  Sommerhilsner fra Lise

  Svar
 46. Anonymous

  >Amasetter – små hele fisk som snacks på Grønland – naturligvis hjemme-fangede og -tørrede i sommersolen på de fantastiske Grønlandske fjelde… Haps!

  Og selvfølgelig diverse delikatesser på Nose2Tail – kunne være fantastisk selv at kokkerere nogle af dem 🙂

  – Kristina
  (kristinaskovgaard@live.dk)

  Svar
 47. Birthe

  >Det må være regnorm. Jamen altså, jeg var 6 år gammel og skulle lige bevise, jeg var en værdig legekammerat for den 8-årige nabodreng. Behøver jeg sige, at jeg har haft et lettere anstrengt forhold til "blød" mad lige siden?
  Venligst Birthe.

  Svar
 48. Louisa Lorang

  >Kære Anja. TILLYKKE – du har vundet Lokal Kærlighed.
  Jeg er sikker på at oplevelsen bliver bedere end flydeblære 😉
  Send mig lige en mai på louisa@lorang.dk, så kommer der kærlighed din vej.

  Kh L

  Svar
 49. Louisa Lorang

  >Kære Alle der gad at lege!

  Sikke fantastiske ting I har spist. Tak fordi I delte og ville deltage.
  I næste uge har jeg endnu en bog på højkant – Så hold udkig 🙂

  Kh L

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *