Verdens pæneste (og nemmeste) tal-kage

Ingredienser

300 g hvedemel

75 g mandelmel

75 g flormelis

2 spsk.  vaniljesukker

et nip salt

200 g koldt smør, i tern

1 æg, pisket

Creme:

½ liter piskefløde

200 g mascarpone

200 g lemoncurd

lidt limesaft

Pynt:

Krymmel

Bær

Evt. spiselige blomster

 

8-12 personer

Blend mel, mandelmel, flormelis, vaniljesukker og salt sammen. Kom det i en foodprocessor og blend smørret i med pulsefunktion. Eller smuldr det sammen i hånden).
Saml massen med pisket æg, det er ikke sikkert du skal bruge hele ægget.

Arbejd hurtigt med dejen, og arbejd ikke for længe.

Del dejen i 4. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den koldt i 30 minutter.

Lav en form af papir eller pap på det tal du vil bage.

Rul den kolde dej ud, evt. imellem to stykker bagepapir. Dejen skal være ca. A4 og ca. ½ cm tyk.

Læg din skabelon på dejen og skær dit tal ud med en skarp kniv.

Gentag med den anden del af dejen, så du har to ens tal.

Bag bundene en af gangen ved 175 grader i 12-14 minutter. Lad dem køle helt af.

Creme:

Pisk fløden til skum.

Rør mascarpone med lemoncurd og smag til med lidt limesaft.

Vend masacarponecreme med flødeskum og fyld cremen i en sprøjtepose med en rund tylle.

Læg den ene bund på dit serveringsfad eller bræt.

Sprøjt små bobler af cremen på bunden. Du skal bruge ca. ¼ af cremen.

Læg forsigtigt den anden bund ovenpå.

Sprøjt yderligere ¼ af cremen på. Gentag med det andet tal.

Pynt med rigeligt krymmel, bær og evt. spiselige blomster.

53 thoughts on “Verdens pæneste (og nemmeste) tal-kage

  1. Anne

    Tak for en lækker opskrift. Kan man mon erstatte de 200g lemoncurd med hvid chokolade eller tilføje det? Kan man også lave cremen dagen før så den først sprøjtes på bunden på dagen? Skal nemlig lave den til 50 pers 😆

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Hej Anne
      Jeg har ikke prøvet at komme hvid chokolade i – hvorfor vil du det? Så bliver den endnu sødere og mere besværlig at lave, tænker jeg.
      Men du kan lave bunde dagen før og lige samle flødeskum og lemoncurd inden du sprøjter den op. Det er super nemt 🙂 Kh Louisa

      Svar
  2. Melanie

    Så er der 2 x 4 taller og 2 x 3 taller klar til at lægge sammen i morgen eftermiddag. Som i 43 år 💪🎉☀️🇩🇰
    Har fulgt opskriften punktligt … synes de er lidt til den hårde… meget sprøde side… de er måske en smule tynde i et par spidser du ved… bliver den mon mega svær at skære uden at det hele smadres ? 🤔😳 tak for fantastisk inspiration 👌🙌 kh Melanie

    Svar
  3. Camilla

    Hej Louisa, sikke en smuk kage! Har lige lidt spg. til den: Jeg vil lave den til min 30 års fødselsdag til godt 60 gæster. Tror du jeg kan lave den i forvejen og fryse den ned og så tage den op på dagen og pynte..?
    Og hvor får du fat i spiselige blomster..? 🙂
    Hvis jeg skal lave den til 60 pers., hvor mange portioner af ovenstående dej, tror du så, der skal til..?
    Mvh. C.

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Hej Camilla
      Jeg tror bestemt ikke den kan fryses – desværre. men bundende kan holde sig i et par dage (hvis du er forsigtig, så de ikke knækker) og cremen er let at lave. Jeg tror jeg ville gange opskriften med 3-4, hvis I skal have andet end kage. Det giver 6-8 tal. Måske en smule flere. Kh Louisa

      Svar
  4. Christina

    Hej Louisa,
    Hvis jeg bager bundene dagen før kagen lægges sammen, hvordan opbevares bundne da bedst? Skal de i lufttæt beholder eller er fx en frysepose fin? Og skal de på køl?
    Mange hilsner
    Christina

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Hej Christina. Du bør opbevarer dem udenfor køleskab, gerne under et rent viskestykke. læg dem ikke ovenpå hinanden, de er ret skrøbelige. Kh Louisa

      Svar
  5. Nanna møller

    Hej, jeg skal lave denne kage i overmorgen, og er kommet til at købe Ricotta i stedet for mascarpone. Kan jeg bruge Ricotta i stedet for?

    Svar
  6. Ann Sofie Laursen

    Hej Louisa. Sikke en lækker kage. Jeg tænker at lave den til min datters barnedåb. Kan man mon lave cremen dagen i forvejen og opbevare det i køleskabet et døgns tid?
    Kærlig hilsen
    Ann Sofie

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Hej Ann Sofie.
      Det kan du sagtens. Jeg plejer at lave den og gennem den i en sprøjtepose i køleskabet. God fest! Kh Louisa

      Svar
  7. Jane Leni nielsen

    Hej – lige et par spørgsmål til den lækre kage. Denne opskrift er til et tal? Hvorfor skal dejen så deles i 4? 🤔

    Svar
  8. Henriette

    lavede en otte-tals kage med bunde af sacher torte (et lag) og din creme i tutter på toppen og pyntede med små stykker lilla og rosa slik. Lidt gul støv hist og pist. Det blev SÅ lækkert. Din creme er virkelig god! Tak for tip!!
    Bedste hilsner Henriette

    Svar
  9. Maksida

    Hej Louisa, kan kagen samles ca 10 timer før serveringen og hvis ikke har du opskrift på en anden lækker creme der kan? Jeg vil gerne holde den i køleskabet pga.cremen i ca 10 timer. Jeg vil gerne lave kagen til en veninde og den skal transporteres og spises ved midnat. Hvad synes du om? 😀

    Svar
  10. Mia

    Hej Louisa
    Så hvis jeg skal lave et 20-tal med to lag på hvert tal, skal jeg så bare doble din opskrift?
    Mvh Mia

    Svar
  11. Susanne

    Hej Louisa

    Jeg vil lave den på fredag til min datters 8-års fødselsdag;-)

    Kan man bruge Philadelphia (ikke light) i stedet for mascarpone?

    Blomsterne – jeg regner ikke med, at de er spiseplige, så efterlader de ikke noget af sig selv i kagen (altså ‘sviner’ de ikke kagen med noget ikke-spiselgt), hvis man tager dem af før kagen spises?
    På forhånd tak!

    Svar
  12. Susanne

    Lige et spørgsmål mere:

    Jeg vil lave den i A3 str. VIl det fungere ed denne lidt skrøbelige mørdej – eller tror du, jeg skal satse på at lave det i lagkagebunde (som nogle gør med disse talkager)? Takker på forhånd mange gange!

    Svar
  13. Lisbeth Høffer

    Jeg skal lave en talkage til min datters 3 års fødselsdag d. 6. Aprilog denne lyder lækker. Så skal jeg vel kun dele dejen i to stk. Vi bliver omkring 21 gæster, så jeg skal vel lave dobbelt? Selvom flere er mindre børn? Og vi skal have andre ting også.
    Kan selve 3 tallet ikke fylde en stor bradepande?

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Jeg synes den er svær t lave stor, da den så bliver meget skrøbelig. Jeg ville hellere lave to 3-taller og anrette dem hver for sig. Så bør I have nok, hvis I har andet også? Men du kan selvklart forsøge med kæmpe 3-tal, hvis du er mest til det. Kh Louisa

      Svar
  14. Emma Nielsen

    Hej Louisa
    Hvor lang tid før kagen skal serveres, kan man samle den, altså bund og creme?

    Mvh. Emma

    Svar
  15. Benedicte

    hvis man ikke har en foodprocessor, kan man stadig lave den? Fx i en Kitchenaid med piskeris?

    Svar
  16. Sidsel M

    Hej Louisa 🙂
    Jeg skal prøve kræfter med cremen her til en talkage imorgen. Kan cremen holde til at blive lavet om morgenen, komme på sprøjtepose og så først blive anrettet på kagen ved 18 tiden? Eller skiller den ved at ligge på køl så længe?
    Mvh

    Svar
  17. Annette

    Hej Louisa
    Jeg tænker på, at bage bundene i dag (tirsdag) og samle kagen lørdag. Vil lægge dem i en lufttæt pose indtil da. Ville det ikke være ok? 🙂
    Mange hilsner fra Annette

    Svar
  18. Trine

    Hej Louisa.
    Kan man smøre bundende med et tyndt lag rabarbermarmelade (der ikke er så sødt), altså som man ville gøre til eks. snitter? Jeg tænker det ville give lidt mere friskhed? (Jeg har nemlig en del rabarber i haven jeg skal have brugt.)
    Og vil bundene blive bløde af at stå til dagen efter i køl, altså når kagen er samlet? Jeg ville gerne lave den til en barnedåb, men jeg skal jo med i kirken og alt det der, så har ikke så meget tid om morgenen, eller lige inden servering, da der skal laves til 50 personer..
    Venlig Hilsen
    Trine

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Hej trine
      Det lyder lækkert!
      Jeg ville ikke samle den dagen fær (men dog lave alle elementer klar). Dog kan du evt. samle den om morgnen. Bundene vil blive let bløde – men kun som du kender det fra hindbærsnitter.
      Kg og god fornøjelse. Louisa

      Svar
    1. Louisa Forfatter

      Jeg ville lave elementerne; bunde, creme og pynt klar – men først samle inden servering – så undgår du at den bliver blød
      Kh Louisa

      Svar
  19. Michelle

    Hej Louisa.
    Jeg har planer om at lave denne kage til gæster i næste weekend. vi bliver 25+2 børn, hvor meget tror du jeg skal dobble kagen op? kan jeg undlade mandelmelen og erstatte med alm mel som jeg ser i andre mørdejs opskrifter?

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Jeg tror bare du skal lave to? Tre hvis I er kage-kage-typer
      Og ja det kan du godt – men mandelmælk giver en ekstra dejlig smag 🙂
      Kh Louisa

      Svar
      1. Michelle

        Når du skriver “to” mener du så 4 tal eller hvordan? Jeg kan ikke opstøve mascarpone nogle steder i min hjemby… Tror du det kan erstattes med philidelphia? Vil dette i såfald gøre armen mere sur eller hvad tænker du?

        Svar
  20. Mette Misser

    Hej Louise.

    Jeg har med stor succes lavet din kage, og sikke en vidunderlig smag den har! Jeg har nu taget inspiration i dit lækre fyld, og tænker du, at jeg kan lave det med solbærmarmelade? Jeg skal nemlig bruge det på topppen af en brownie?

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/louisalorang.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310