Verdens pæneste (og nemmeste) tal-kage

Ingredienser

300 g hvedemel

75 g mandelmel

75 g flormelis

2 spsk.  vaniljesukker

et nip salt

200 g koldt smør, i tern

1 æg, pisket

Creme:

½ liter piskefløde

200 g mascarpone

200 g lemoncurd

lidt limesaft

Pynt:

Krymmel

Bær

Evt. spiselige blomster

 

8-12 personer

Blend mel, mandelmel, flormelis, vaniljesukker og salt sammen. Kom det i en foodprocessor og blend smørret i med pulsefunktion. Eller smuldr det sammen i hånden).
Saml massen med pisket æg, det er ikke sikkert du skal bruge hele ægget.

Arbejd hurtigt med dejen, og arbejd ikke for længe.

Del dejen i 4. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den koldt i 30 minutter.

Lav en form af papir eller pap på det tal du vil bage.

Rul den kolde dej ud, evt. imellem to stykker bagepapir. Dejen skal være ca. A4 og ca. ½ cm tyk.

Læg din skabelon på dejen og skær dit tal ud med en skarp kniv.

Gentag med den anden del af dejen, så du har to ens tal.

Bag bundene en af gangen ved 175 grader i 12-14 minutter. Lad dem køle helt af.

Creme:

Pisk fløden til skum.

Rør mascarpone med lemoncurd og smag til med lidt limesaft.

Vend masacarponecreme med flødeskum og fyld cremen i en sprøjtepose med en rund tylle.

Læg den ene bund på dit serveringsfad eller bræt.

Sprøjt små bobler af cremen på bunden. Du skal bruge ca. ¼ af cremen.

Læg forsigtigt den anden bund ovenpå.

Sprøjt yderligere ¼ af cremen på. Gentag med det andet tal.

Pynt med rigeligt krymmel, bær og evt. spiselige blomster.

20 tanker om "Verdens pæneste (og nemmeste) tal-kage"

  1. Anne

    Tak for en lækker opskrift. Kan man mon erstatte de 200g lemoncurd med hvid chokolade eller tilføje det? Kan man også lave cremen dagen før så den først sprøjtes på bunden på dagen? Skal nemlig lave den til 50 pers 😆

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Hej Anne
      Jeg har ikke prøvet at komme hvid chokolade i – hvorfor vil du det? Så bliver den endnu sødere og mere besværlig at lave, tænker jeg.
      Men du kan lave bunde dagen før og lige samle flødeskum og lemoncurd inden du sprøjter den op. Det er super nemt 🙂 Kh Louisa

      Svar
  2. Melanie

    Så er der 2 x 4 taller og 2 x 3 taller klar til at lægge sammen i morgen eftermiddag. Som i 43 år 💪🎉☀️🇩🇰
    Har fulgt opskriften punktligt … synes de er lidt til den hårde… meget sprøde side… de er måske en smule tynde i et par spidser du ved… bliver den mon mega svær at skære uden at det hele smadres ? 🤔😳 tak for fantastisk inspiration 👌🙌 kh Melanie

    Svar
  3. Camilla

    Hej Louisa, sikke en smuk kage! Har lige lidt spg. til den: Jeg vil lave den til min 30 års fødselsdag til godt 60 gæster. Tror du jeg kan lave den i forvejen og fryse den ned og så tage den op på dagen og pynte..?
    Og hvor får du fat i spiselige blomster..? 🙂
    Hvis jeg skal lave den til 60 pers., hvor mange portioner af ovenstående dej, tror du så, der skal til..?
    Mvh. C.

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Hej Camilla
      Jeg tror bestemt ikke den kan fryses – desværre. men bundende kan holde sig i et par dage (hvis du er forsigtig, så de ikke knækker) og cremen er let at lave. Jeg tror jeg ville gange opskriften med 3-4, hvis I skal have andet end kage. Det giver 6-8 tal. Måske en smule flere. Kh Louisa

      Svar
  4. Christina

    Hej Louisa,
    Hvis jeg bager bundene dagen før kagen lægges sammen, hvordan opbevares bundne da bedst? Skal de i lufttæt beholder eller er fx en frysepose fin? Og skal de på køl?
    Mange hilsner
    Christina

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Hej Christina. Du bør opbevarer dem udenfor køleskab, gerne under et rent viskestykke. læg dem ikke ovenpå hinanden, de er ret skrøbelige. Kh Louisa

      Svar
  5. Nanna møller

    Hej, jeg skal lave denne kage i overmorgen, og er kommet til at købe Ricotta i stedet for mascarpone. Kan jeg bruge Ricotta i stedet for?

    Svar
  6. Ann Sofie Laursen

    Hej Louisa. Sikke en lækker kage. Jeg tænker at lave den til min datters barnedåb. Kan man mon lave cremen dagen i forvejen og opbevare det i køleskabet et døgns tid?
    Kærlig hilsen
    Ann Sofie

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Hej Ann Sofie.
      Det kan du sagtens. Jeg plejer at lave den og gennem den i en sprøjtepose i køleskabet. God fest! Kh Louisa

      Svar
  7. Jane Leni nielsen

    Hej – lige et par spørgsmål til den lækre kage. Denne opskrift er til et tal? Hvorfor skal dejen så deles i 4? 🤔

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *