Varm mandel kakao

Dette er en super sund og nem måde at lave kakao på. Du skal bare huske at sætte mandler i blød.

Opskriften fungerer i øvrigt både som kold og varm.

Jeg sigter ikke min kakao. Det generer mig slet ikke, at der er små stykker af mandel. Især når kakaoen varmes, mærkes det knapt. Men synes du at det er irriterende, kan du selvfølgelig sigte den.

Nok til 2-3 personer

 

1 dl mandler

5 dl koldt vand

2 bløde dadler, uden sten

1 nip salt

3 spsk. kakao

3 spsk. agave, eller efter smag

Sæt mandlerne i blød natten over. Skyl dem og blend dem med 5 dl koldt vand, dadler, kakao og et nip salt. Blend i 1-2 minutter, til mandlene er opløste og du har en skøn tyk kakao. Smag til med agave og servér den som den er eller varm den inden servering.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

4 tanker om "Varm mandel kakao"

  1. Lise

    Hej Louisa
    Hvis man ikke har nået at sætte mandlerne i blød i tide, kan man så bruge mandelmælk? Eller trækker det kakaoen i den helt forkerte retning? 🙂
    Bh.
    Lise

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Det bliver en noget sødere oplevelse. Den du kan køber er ofte ret sød, fordi den er tilsat sukker eller andet der søder. Du skal nok få en dejlig kakao ud af det, men du har sparet lidt mindre på sukkeret. OG beklager sent svar! KH L

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *