tamales

Opskriften her er fra MIT COWGIRL KØKKEN! Lige nu får du en gratis chipotle med, når du køber bogen! Skriv bare salsa eller chipotle i kommentarfeltet, så sender vi den med gratis!

Dampet majsdej med fyld, er ikke noget der måske lyder vildt lækkert. Men det er det! Her er du dog nødt til at finde den særlige masa harina! Bestil det f.eks. hos coolchile.co.uk.

Vær obs på at der også finds en instant slags. Er det den du burger til dine tamales, er tilberedningstiden ca. 15 minutter.

Oftest laves tamales med svinefedt, men jeg har mest lyst til at spise dem, når de er lavet med olie eller smør! Her er de lavet med smør, det giver naturligvis en anden smag end med svinefedt. Er du hverken til smør eller svinefedt, kan du lave dem med smagsneutralolie.

Tamales kan i øvrigt fyldes med alt muligt!

 

KØD

400 g fedt fattigt oksekød, f.eks. klump

gerne et kraftben

1 løg

2 nelliker

2 fed hvidløg

1 tsk. mild chilipulver (f.eks. jamaican)

DEJ

200 g  vindruekerneolie eller blødt smør

400 g masa harina

2 tsk. salt

1-2 tsk. mild chili, f.eks. jamiacan

2-3 dl bouillon fra kødet (eller vand)

evt. 3-4 spsk. vindruekerneolie

TAMALES

20 tørrede majsblade

god, stærk salsa

 

KØD

Brun kødet i en tykbundet gryde, gerne sammen med et kraftben.

Halvér løget og stik nelliker i. Kom løg og hvidløg i gryden med kødet og dæk med vand. Lad kødet simre under låg i 4-5 timer. (Tjek undervejs om der mangler væde). Tag kødet op. Find de to nelliker og kassér dem. Lad bouillonen koge videre med benet i til du har 3-4 dl tilbage. Kassér kraftbenet, blend bouillonen med løg og hvidløg.

Pluk kødet helt fint. Rør bouillon i så det ikke er tørt.

Gem resten af bouillonen til din dej.

DEJ

Bland olie og masa harina sammen. Tilsæt salt og chili og saml dejen med bouillon fra kødet eller vand og lidt mere nolie, hvis den mangler. Den skal have konsistens som hummus.

TAMALES

Læg majsbladene i blød og dup dem tørre i et rent viskestykke.

Smør dej (golfboldstr) på et majsblad, nederst i højre hjørne og ca. halvvejs op og ind på bladet. Læg fyld på midten af dejen og rul majsbladet sammen om fyldet. Luk enden op (den er åben foroven) og bind gerne en strimmel majsblad om din tamale, så den ikke går op.

Lav alle dine tamales og damp dem så i en dampindsats (eller et dørslag) i en gryde med kogende vand, uden at vandet rør dem. De skal have ca. 1 1/2-2 timer eller til dejen er tilberedt.

Nyd dem varme med super, stærk salsa til.

 

TIP: Du kan gemme dine tilberedte tamales i op til 2 dage på køl og varme dem over damp igen, eller under vådt køkkenrulle i microovn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *