De syrlige rabarber er perfekte til fisk. Gerne fede fisk, som her sild. Men brug også gerne kompotten til en stegt makrel eller hornfisk.
Beregn 1-2 sild per person, og servér gerne salat og rugbrød til.
Rabarberkompot
300 g rabarber
1 rødløg
3-4 spsk. honning
Sild
4-8 sild i filet
2-3 spsk sennep
salt og peber
lidt hakket estragon
rugmel
smør og olie til stegning
Tilbehør
lidt estragon
rugbrød
Snit rabarberne i skiver, ca. 1 cm. Skær løget i både. Kom begge dele i en kasserolle med honning og lad det hele simre i et par minutter eller 5. Tag kompotten af varmen.
Tjek sildene for store ben og klip finnerne af dem. Smør dem indvendigt med sennep og krydr dem med salt, peber og hakket estragon.
Fold sildene sammen og vend dem i rugmel. Steg dem gyldne og lækre i smør og olie på en varm pande.
Servér straks lune sild med kompot, estragon og rugbrød
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Dejlig inspiration 🙂
Rabarberkompot med rødløg og så til fede fisk, det skal da prøves .
Ønsker dig en dejlig varm og solrig dag 🙂
Tak i lige måde! Selvom det er kølet en del af ….. Kh Louisa