Stegt lever med lune løg

Jeg er IKKE en gammel mand! 
Men jeg kan virkelig godt li’ stegt lever. Jeg får det sjældent, for ingen af dem der spiser med fra mit køkken, vil have lever. 
En skam!
Spis den let rosa og med disse syrlige løg – så bliver du forhåbentlig glad!

Opskriften er til 2


1 spsk. dijonsennep
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
½ lille hvidkål
1 æble
salt
ENDVIDERE:
2-3 bananskalotteløg
1 spsk. flydende honning
2 spsk. æbleeddike
salt
1 håndfuld plukket timian
300 g kalvelever i skiver
en smule olie
salt og peber
TILBEHØR:
½ kg ristede kartofler
Rør dijonsennep, æbleeddike og olivenolie sammen. Snit kålen fint, og skær æblet i tynde strimler. Vend begge dele med dressingen, og smag til med salt.
Skær løgene i tynde skiver, og kom dem i en kasserolle med honning, æbleeddike og lidt salt. Lad det koge op, tag kasserollen af varmen, og vend timianen i løgene.
Rist leveren i lidt olie på en varm pande eller grillpande, og krydr med salt. Den skal bare have et minut eller halvandet på hver side, så den er rosa i midten. Krydr med salt og peber
Servér lever med lune løg, kålsalat og ristede kartofler.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto:Anders Schønnemann

0 tanker om "Stegt lever med lune løg"

  1. Newyorkerbyheart

    >Her slår jeg altså også lidt bak!! Jeg har godt nok aldrig fået kalvelever, men det tiltaler mig ikke rigtig, måske fordi jeg kun har fået den dårlig tilberedt 😉

    KH
    B

    Svar
  2. Anonymous

    >Den eneste slags lever jeg bryder mig om er kyllingelever så det vil jeg prøve at lave det med i stedet, men mon ikke det bliver godt alligevel 😉
    Lone

    Svar
  3. Louisa Lorang

    >Uh! Tror at den er god med kyllingelever…..
    ….det er måske også noget for dig, B. Det er lidt mildere.

    Men jeg er helt klart til rosastegt kalvelever med løg! Der er desværre ikke andre fans i min lille familie, så det er sjældent jeg får lov 😉

    KH L

    Svar
  4. Marie Melchior

    >Hej louisa
    Det må du lære mig en dag at spise……Fik det ofte som barn og lærte aldrig at sætte pris på den spise…….
    Det ser delikat ud!
    Knus
    Marie

    Svar
  5. Louisa Lorang

    >Anytime, Marie! Jeg ku' heller ikke lide det som barn – men er ret så stor fan nu. De sure løg giver lige det pift der skal til for mit vedkomne 🙂

    Køs køs – glæder mig til snart at se din bog!
    KH L

    Svar
  6. Louisa Lorang

    >Kære Anonym.

    Ihhhh….hvor dejligt at være savnet 🙂

    Har hold lidt ferie – men er tilbage på posten og nyt indlæg asap!

    Kh L

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *