Spinatlasagne

Jeg er ret vild med vegetarisk lasagne. Her med masser af skøn spinat og ricotta. Køb ricotta i dit supermarked.

Vidste du i øvrigt at ricotta er lavet af overskuds valle fra Parmesan?

Husk også at følge med på Instagram. Det er absolut min favorit-spot!

Opskriften er til 2 personer

 

250 g babyspinat

3 fed hvidløg, i tynde skiver

lidt olie til stegning

salt

TOMATSAUCE

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, hakkede

olivenolie

ca. 500 g mosede tomater

1 håndfuld hakket oregano

salt og peber

1 nip sukker

ENDVIDERE

4-6 friske lasagneplader

1 bæger ricotta, 250 g

1 bøffelmozzarella, 125 g

TILBEHØR
salat

Skyl spinaten grundigt og dryp den af. Sautér hvidløg i lidt olie på en stor, varm pande. Kom spinaten på og lad den falde sammen. Krydr med salt og lad spinaten dryppe af i en si.

Sautér løg og hvidløg i olivenolie på en varm pande. Kom mosede tomater på og lad det simre i 10 minutter. Smag til med oregano, salt, peber og sukker.

Læg en smule tomatsauce i bunden af et ovnfastfad. Læg et lag lasagneplader på og 1/3 af tomatsaucen. Top med halvdelen af spinaten og halvdelen af ricottaen og derefter et nyt lag lasagneplader. Gentag og afslut med det sidste tomatsauce øverst. Fordel mozzarella på tomatsaucen og bag lasagnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller til lasagnepladerne er møre og osten er gylden. Servér straks med en stor salat til.

TIP: Du kan også prøve at lave lasagnen med hytteost.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Stine Christiansen / skovdal.dk

10 tanker om "Spinatlasagne"

  1. Puk

    Hej Louisa
    Ved du hvor jeg kan finde kimchi opskriften fra Jagten på det grønne guld? 🙂

    Tak for en dejlig blog med gode opskrifter

    vh Puk

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Den kommer her direkte fra søde Alex

      En type kimchi lavet med kubiktallet radiser . Koreansk radise eller Kinaradise bruges til at gøre denne kimchi .
      ingredienser:
      Korean radise (eller daikon ) , salt , sukker, fiskesauce , chili flager , grønne løg , hvidløg, ingefær.

      retninger:
      Peel 900gr af koreansk radise (eller daikon ) .
      Skyl i koldt vand og dup tør .
      Skær den i ¾ til 1 cm terninger . Lagt i en stor skål.
      Tilsæt 2 spsk salt, 2 spsk sukker , og bland godt.

      Braklægning i 30 minutter.
      Dræn saften fra radise i en lille skål .
      Tilsæt 2 spsk hakket hvidløg (ca. 5-6 fed hvidløg ) , 1 ts hakket ingefær, 4 stilke af hakkede grønne løg , ¼ kop fiskesauce , 2/ 3 kop chili flager og ⅓ kop saft fra radise .

      Bland det godt , indtil krydderier pels radise terninger jævnt og radise ser saftigt.

      Sæt kimchi i en glaskrukke og tryk ned på toppen af ​​det at fjerne eventuel luft fra mellem radise terninger .

      Du kan spise det med det samme , og derefter gemme den i køleskabet . Eller du kan lade det gære ved at holde det uden for køleskabet i et par dage. Når det begynder at gære , kan små bobler på toppen af kimchi , og det vil lugte stærkt & sour . Derefter sætte den i køleskabet .

      http://instagram.com/p/fF_0sHv-gg/

      Svar
  2. Eva

    Lækker lasagne! Den smagte kanon, der er bare en lille fejl i opskriften. Du skriver et sted at man skal bruge 1/3 af tomstsaucen med oksekød i – ikke helt i tråd med veggie-stilen 🙂

    Svar
  3. Ann

    Skøn opskrift!
    Kunne desværre ikke opstøve ricotta, så brugte samme mængde hytteost, som jeg blendede med en tørret chili, halvdelen af den friske mozzarella, lidt olivenolie og salt. Det blev vældig lækkert.
    kh
    Ann

    Svar
  4. Pingback: Ugens madplan uge 34 | Milles mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *