Shakshuka

Shakshuka er nok den morgenmad, jeg pt har spist mest i 2017! Jeg er totalt vild med det, og synes faktisk det er (næææsten) lige så nemt og hurtigt, som at riste et stykke rugbrød!

Denne nemme version, af den nordafrikanske ret, er lavet med tomatjuice, men du kan snildt bruge hakkede eller mosede tomater.

Vær obs på at vil du have din pande i ovnen, så det er vigtigt at den kan tåle det!

 

Opskriften er til 2 personer – og kan i øvrigt også spises som aftensmad eller frokost!

 

 

2 fed hvidløg

1 løg

lidt olivenolie

200 g små tomater

lidt røget paprika

200 g babyspinat

2-3 dl tomatjuice

salt og peber

3-4 æg

godt brød

 

Tænd ovnen på 200 grader.

Hak hvidløg og skær løget i slanke både. Sautér begge dele i olivenolie på en stor, varm pande, i 2-3 minutter, til løgene er møre. Kom små, hele tomater på og steg i yderligere 1 minut. Krydr med salt og paprika.

Kom spinat ved og lad den akkurat falde sammen. Hæld tomatjuice på og kog op. Smag til med salt og peber og slå 3-4 æg ud i panden.

Sæt panden i den varme ovn i 4-6 minutter, eller sæt låg på panden og damp dem under låg på blusset, til ægehviden har sat sig.

Servér straks evt. med groft brød til.

 

TIP: Vil du have mere fylde og pow, så rist lidt fed, blød chorizo sammen med løgene.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Maria Warnke Nørregaard

4 tanker om "Shakshuka"

 1. Sara Lerer

  Jeg er vokset op i Israel, hvor shakshuka er alle vegne, ligesom hummus og falafel – de to sidste har været populære i Danmark i mange år, mens ingen havde hørt om shakshuka, selvom alle jeg har serveret retten til har taget godt imod den. Bemærk at der er lige så mange varianter af retten som der er kokke. De mest populære indeholder både tomater og røde peberfrugter, og altid både hvidløg og chili, men sjældent løg. Jeg har aldrig set det med tomatjuice før, men det fungerer sikkert også 🙂

  Svar
  1. Louisa Forfatter

   Heldigvis er den ved at vinde indpas i de danske køkkener. Jeg laver alle mulige versioner. Denne super simpel. Og ja, det er sååå dejligt med tomatjuice og friske tomater sammen 🙂
   Tak fordi du læser med
   Kh L

   Svar
 2. Annette

  For god ordens skyld, skal jeg lige påminde om at falafel og humus er arabisk, mens shakshuka kommer fra nordafrika.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *