Saltkringler

Super gode til ost, i (vinter-)picnickurven, på (tømmermands-)brunchbordet, eller i lommen når du bare går og savner Berlin, eller ikke ved om du bliver fanget i sneen og ikke kan finde en pølsevogne eller falafelbiks i miles omkreds.

Opskriften giver 12 små kringler – der hver og en kræver selskab af dejlige drikkevarer.

3½ dl sødmælk
2½ dl piskefløde
25 g gær
¼ dl sukker
1 tsk. salt
650 g mel + mel til udrulning
1 æg, pisket med 1 spsk. koldt vand
groft salt
Lun mælk og fløde op til ca. 37°. Opløs gæren i den lune mælk, og rør sukker og salt i. Bland melet i, og ælt, til dejen er blank. Den skal æltes grundigt, ca. 5 minutter i røremaskine. Sæt dejen lunt, og lad den hæve i 1 time. Del dejen i 12 stykker, og tril dem til fingertykke pølser. Form dem til kringler, sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i yderligere ½ time.
Pensl kringlerne med pisket æg, og drys dem med groft salt. Bag dem i en forvarmet ovn ved 190° i 15-20 minutter.
Lad kringlerne køle lidt af inden servering.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

0 tanker om "Saltkringler"

  1. Newyorkerbyheart

    >Uhmm, saltkringler – det minder mig faktisk lidt om Berlin 😀

    Har savnet din lækre mad, så godt at du er tilbage igen.
    Hav' en skøn weekend, håber ikke at du sner inde – sker det nogensinde i Kbh? 😉 Anyway, vi har ikke antydningen af sne her hvor jeg bor….

    KH
    B

    Svar
  2. Louisa Lorang

    >I lige måde, søde B.
    Håber at du er på toppen igen. De så dejlige ud dine gulerodsboller!

    Her er MEGET sne, men har nu aldrig prøvet at sne rigtigt inde. Det må også vente til januar, for ellers misser jeg min deadline 😉
    ….og vildt, at der slet ikke er noget sne hos dig.

    Hav en dejlig weekend,
    Kh L

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *