Salat med and og avokado

Nem aftensmad til to. 
Dressingen er i øvrigt også super god til vietnamesiske forårsruller!
Opskriften er til 2 personer.

1 andebryst 
salt

2 avokadoer 
2 hjertesalater, plukkede 
1 håndfuld plukket mynte 
½ bundt forårsløg i skrå skiver 
saft af 1 limefrugt 
ENDVIDERE: 
1½ spsk. sesamfrø 
1 spsk. flydende honning 
evt. 1 tsk. sesamolie 
2 spsk. soja 
2 spsk. limesaft 
2 spsk. vindruekerne- eller solsikkeolie 
TILBEHØR: 
kogte ris 
Rids skindet på andebrystet, og læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for blusset ved middel varme, og lad brystet stege i 10-12 minutter. Justér evt. varmen lidt ned, så det ikke brænder på. Vend andebrystet, og lad det stege i yderligere 6-8 minutter på kødsiden. Hvis du foretrækker det gennemstegt, skal det have lidt længere. Krydr med salt, og lad det trække 5-10 minutter. 
Skær imens avokadoerne i skiver, og anret salat, avokado, mynte og forårsløg på to store tallerkener. Dryp med limesaft. 
Rist sesamfrøene på en varm, tør pande i 1-2 minutter. Knus dem i en morter, og rør sesamfrø, honning, sesamolie, soja, limesaft og olie sammen. 
Skær andebrystet i skiver, og anret det oven på salaten. Dryp med dressingen, og servér straks med kogte ris. 

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

0 tanker om "Salat med and og avokado"

  1. Newyorkerbyheart

    >Uhmm, hvor lækkert! Jeg har endnu ikke fået prøvet andebryst i salat, men kan godt forestille mig at det er godt. Dressingen skal KLART prøves til vietnamesiske forårsruller, som jeg er stor tilhænger af 🙂

    KH
    B

    Svar
  2. Louisa Lorang

    >Ja, de er også på vores top 5 lige nu.
    Knald gerne and, salat, avokado og hele balladen (altså ikke risene ) med ind i rullerne….I LOVE!

    KH L

    Svar
  3. Miss A

    >Hej Louise 🙂

    Sikke en lækker og nem ret.

    Tror du, at man kan bruge Tahin i stedet for selv at riste og knuse sesamfrøene til dressingen?

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    Svar
  4. Louisa Lorang

    >Hej Anita.

    Det tror jeg faktisk bliver okay – men jeg tror at du skal nøjes med 1/2 -1 spsk. tahini.
    Meld gerne tilbage, hvis du kaster dig ud i det 🙂

    Kh Louisa

    Svar
  5. Louisa Lorang

    >Hej Anita.

    Uhmmm…det ser dejligt ud – og tak for tilbagemeldingen om at tahini også virker!

    Og jep…henvisningen virker 🙂

    Rigtig god påske.

    Kh L

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *