Så skrider jeg til Jylland

….altså ikke for evigt. Men i weekenden har jeg fornøjelsen af, både at besøge Sanse Festivalen i Holstebro og Krusmølle i Sønderjylland.

Begge steder står den på masser af mad, smagsprøver og snak med mad i munden. Kom og smag og hæng ud!!!?

Fredag laver jeg retter med økologisk and allerede klokken 10:30 på Sansefestivallen i Holstebro. Der er jo ingen der siger, at man ikke kan spise and til morgenmad!

Her kan du se hele programmet.

 

I Krusmølle laver jeg grønne retter med lokale råvarer. Der er helt sikkert en juice i mellem og der er selvfølgelig også smagsprøver. Jeg kigger forbi lørdag klokken 14.

krusmølle

 

Og når nu at hele min weekend lugter af Jylland, så vil jeg da lige benytte lejligheden til at lave en jysk give-away. Du kan vinde denne smukke, jyske bog!

Skriv en kommentar om din egen livret, så trækker jeg en vinder mandag, når jeg er hjemme igen.

Vestjyske Livretter Omslag

Her kan du læse forordet fra bogen

MØJN!

 

Vestjyske Livretter – en samtalekogebog

Et mindeværdigt måltid mad er andet og mere end summen af de råvarer og ingredienser, det er lavet af. Et måltid, der for alvor efterlader et aftryk, er også holdninger og følelser. Det er erfaring og nysgerrighed. Nydelse og æstetik. Tradition og eksperiment. Og ikke mindst samhørighed og nærvær.

Det er netop baggrunden for Vestjyske Livretter, som ikke er en kogebog i traditionel forstand. Bare så du er advaret. Foruden at give dig en bunke udfordrende opskrifter tager vi dig med helt ind i køkkenet sammen med en række personligheder med vestjysk ophav og tilknytning. Her møder de kokke og værter fra otte forskellige restauranter rundt om i Vestjylland, og sammen nyfortolker de udvalgte livretter – med dig på sidelinjen.

Det er blevet til otte meget forskellige fortællinger. Om mad og minder. Om levet liv og livretter.
Derfor også titlen: Vestjyske Livretter – en samtalekogebog.

Vi håber, at bogen giver dig en smagsprøve på de mange madoplevelser, der ligger godt gemt rundt om i Vestjylland. For os smager en vestjysk madoplevelse nemlig ikke kun af den ret, du får serveret på tallerkenen. Der er også smagsnuancer af kokkens fantasi og fornemmelse. Og der er tydelige aftryk af den kærlighed og omhu, de vestjyske producenter har tilført råvarerne via deres håndværk.

 

Vi håber, at bogen vækker appetit og giver dig lyst til at tage ud på en vestjysk madoplevelse eller selv prøve kræfter i køkkenet efter en tur i gårdbutikken. Du kan finde opskrifter til alle retterne i bogen på de forskellige restauranters hjemmesider.

 

God fornøjelse med Vestjyske Livretter – og velbekomme!

 
 

Overskud fra bogen går til Regional Madkultur Vestjylland og derigennem til at styrke formidlingen af vestjyske fødevarer – og dermed sikre flere vestjyske madoplevelse i fremtiden.

 

16 thoughts on “Så skrider jeg til Jylland

 1. Karen

  Jamen Louisa,
  Hvorfor dog ikke for evigt? Der er da ingen grund til at hænge ud derovre i udkantsdanmark, når det er her, det hele sker 🙂
  vh/Karen

  Svar
 2. Birgitte Ditlevsen

  En af mine livretter – elsker mad, så der er flere – er Stegt Rødspætte med nye kartofler og persillesovs. Så bliver det ikke bedre. Minder mig om barndom, Vesterhav og Hvide Sande

  Svar
 3. Ann

  Stegt flæsk med persillesovs er en klassiker, der stadig holder. Men skulle man kigge mod det sønderjyske, så står grønlangkål med kålpølser (fra Højer slagter) også mit hjerte nært.

  Svar
 4. Jane

  Åhh der er så mange, hvis jeg skal nævne en enkelt, så er jeg vild med en hjemmeopfunden ret med flødekartofler, spinat, tomater og feta 😛

  Svar
 5. Mette Mathiasen

  Min livret er min bedstemors hjemmedyrkede og hjemmelavede grønkålssuppe fra det mørke Jylland aller længst ude mod vest.

  Svar
 6. Janne Kjær

  Jeg har rigtig mange livretter, men rådyrryg ( gerne sommerbuk) med friske grøntsager og nye kartofler står ret højt 🙂

  Svar
 7. Louise

  Lækre danske skaldyr som jomfruhummer, krabbeklør, fjordrejer, rømørejer, østers… Med kold hvidvin eller bobler, hjemmerørt Mayo og nybagt brød! Måske en salat med friske ærter og krydderurter…

  Svar
 8. Julie Josephine

  Jeg kommer selv fra Vestjylland og tilslutter mig klart forordets beskrivelse af den vestjyske kærlighed for måltidet og tilberedelsen af det. Råvarer og kærlighed er i centrum, så det er ret umuligt for mig at vælge en livret. Helstegte rødspætter med flødestuvet spidskål og masser af citron og persille er dog en af mine absolutte favoritter!

  Svar
 9. Louise FB

  Når nu det er sommer, så kommer jeg allerførst til at tænke på god fynsk rygeostsalat. Hjemmelavet selvfølgelig. De putter alt for meget mayonnaise i hvis man køber sig fra det. Den skal rive lidt i næsen pga radiser og dijonsennep… Havde det været noget senere på året, så ville jeg nok have svaret æbleflæsk, som min farmor lavede det. MUMS!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *