Rosenkål med pocherede æg

Dette er hvad jeg ønsker mig til morgenmad! Måske med et par tykke skiver ristet bacon til. Men perfekt morgenmad efter min smag. Virkeligheden står nok på røræg og tomatsalsa, hvilket også er fint….men tankerne er på denne!

OG den er også skøn som tilbehør eller som frokostret, by the way!

God søndag.

 

Lille ret eller tilbehør 2 personer

 

600 g rosenkål

lidt olivenolie

2 fed hvidløg, i tynde skiver

salt

ÆG

2-4 æg (alt efter sult)

lidt eddike

salt

DESUDEN

1 spsk. dijonsennep

1 spsk. grov sennep

1 spsk. flydende honning

2 spsk. mild eddike, f.eks. æble

3-4 spsk. olivenolie

lidt høvlet parmesan

salt og peber

 

Skær det allernederste af rosenkålene og kassér det. Pil de yderste blade af og halvér kålene. Vend dem med en smule olivenolie og grill dem på en varm grillpande, eller steg dem i lidt olivenolie på en varm pande. De skal have ca. 7-10 minutter og tage godt med farve.

Sæt imens en stor gryde saltet vand over. Slå æggen ud i hver sin kop og kom 1 tsk. eddike i hver. Kom 1-2 æg ad gangen i gryden med kogende vand, skru ned for varmen og ”fold” æggehviden henover blommen. Lad æggene pocherer i 2-3 minutter, tag dem op og trim dem, så de ser pæne ud.

Rør sennep med honning, eddike og olie.

Anret kålene med æg og top med dressing og parmesan. Krydr med salt og peber og servér straks.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *