Ricotta pandekage

Ricottapandekage

Ingredienser

200 g mel

50 g sukker

1 nip salt

2 dl sødmælk

2 tsk. fint revet citronskal (øko)

korn af ½ stang vanilje

2 spsk. citronsaft

250 g ricotta

5 æg (m)

25 g smør

Desuden:

125 g brombær

flormelis

ahornsirup

1 styk - nok til 4 personer

Sådan gør du:

Varm ovnen til 180 grader.

Bland mel, sukker og salt sammen.

Pisk sødmælk, citronskal, vanilje og citronsaft sammen og pisk melet i. Pisk til massen er samlet. Pisk ricotta i. Igen til det hele er samlet.

Pisk til sidst æggen i et af gangen, til massen er samlet.

Kom smør på en stor støbejernspande og sæt den i den varme ovn, til smørret er smeltet og ovnen er varm.

Hæl dejen på og top med brombær. Sæt panden tilbage i den varme ovn.

Lad den bage i 30-35 minutter, til den har sat sig helt.

Servering:

Servér pandekagen på den varme pande med et drys flormelis og evt. med sirup til.

2 tanker om "Ricottapandekage"

  1. Pernille

    Årh, stop nu, hvor den ser god ud. Dét må prøves. Jeg har hørt fra flere pålidelige kilder at sommer/bikinokroppen alligevel er aflyst i år, efter al corona-kagespisningen,, så mon ikke det går an med en pandekage også:-)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *