Pizza med ricotta og parmaskinke

Jeg kan bedst lide ”hvide” pizzaer uden tomatsauce. Helt enkle og sprøde. Så spiser jeg til gengæld gerne en stor tomatsalat til.


Mangler du inspiration til hverdagsmaden, kan du følge min MADPLAN


Opskriften er til 2 personer


25 g gær 
1½ dl lunet vand (ca. 37°) 
1 tsk. salt 
½ tsk. sukker 
2 spsk. olivenolie 
100 g durummel 
ca. 125 g hvedemel 
mel til udrulning 
ENDVIDERE: 
150 g ricotta 
2 fed hvidløg, presset 
2-3 spsk. olivenolie 
salt 
1 rødløg i tynde skiver 
ca. 80 g parmaskinke i tynde skiver 
2 håndfulde frisk basilikum 
SALAT: 
250 g blandede tomater 
olivenolie 
æbleeddike 
salt og peber 

Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, durummel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert deres stykke bagepapir. Forvarm ovnen og to bageplader til 240° (eller så varmt som muligt). 
Rør ricottaen med hvidløg og olivenolie, og fordel cremen på de to bunde. Krydr med salt, og top med rødløg. Bag pizzaerne på de varme plader i ca. 10 minutter. Top dem straks med parmaskinke og basilikum, og servér straks med en enkel tomatsalat til.

TIP: Dejen kan laves dagen i forvejen og hæve i køleskabet.



Opskrift & foto: Louisa Lorang

0 tanker om "Pizza med ricotta og parmaskinke"

  1. Sjønne

    >Er stor fan af "hvide" pizzaer – man kan bruge sartere smagende fyld og samtidigt er det en dejlig afveksling.

    Jeg vil prøve at bruge ricotta næste gang – normalt bruger jeg cremefraiche og så toppet med parmasan eller mozzarella. Lækkert ser det ud ihvertfald 😉

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *