Pizza med mascarpone & kartoffel

Super nem pizza med mascarpone. Må sige det igen: Mascarpone er bare så skønt!

Dejen kan laves dagen i forvejen og koldthæve i køleskabet.

Opskriften giver 2 pizzaer – nok til 2


25 g gær

1½ dl lunet vand (ca. 37°)

1 tsk. salt

½ tsk. sukker

2 spsk. olivenolie

100 g durumhvede

ca. 125 g hvedemel

mel til udrulning

ENDVIDERE:

3 spsk. olivenolie

1 fed hvidløg, presset

1 bagekartoffel i ultra tynde skiver

50 g babyspinat

150 g mascarpone

salt

revet parmesan

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, durum og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.?Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hver sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen. ?Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Fordel kartoffelskiver, spinat og mascarpone.

Krydr med salt og bag pizzaerne én ad gangen, på varme bageplader i den varme ovn i 8-12 minutter afhængigt af ovnen, eller til de er gyldne og sprøde. Servér straks toppet med revet parmesan.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

0 tanker om "Pizza med mascarpone & kartoffel"

  1. Anne

    Har ofte tænkt at jeg burde prøve det der med ‘kartofler på pizza’, og din opskrift var jo blot endnu et skub på vejen. I morgen aften står den på denne opskrift, så tusind tak 🙂
    Knus, og god aften

    http://smilanne.blogspot.com – blog om træning, motivation og sundhed

    Svar
    1. Louisa Lorang Forfatter

      Håber at du bliver glad. Der ligger en endnu mere klassisk udgave af kartoffelpizza her:

      Kh L

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *