Pebermynteknapper

Total retro knas, men super skønt og nemt at lave. 
Pebermynteolie fås ofte i helsekostbutikker ellers online hos f.eks.  www.bolsjehuset.dk
Opskriften giver en ordenligt masse
 
1 ½ pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
400 g flormelis
6-7 dråber pebermynteolie
evt. mere flormelis
100 g mørk chokolade
Pisk æggehviden let, den skal være hvid og skummende, men ikke stiv som til marengs. Sigt flormelissen og rør den i æggehviden. Smag til med pebermynteolie og ælt dejen med hænderne. Brug evt. lidt flormelis på hænderne, hvis dejen klistre.
Tril små kugler på størrelse med 1 kroner, sæt dem på et fad med bagepapir og tryk dem flade med en gaffel. Lad pebermynteknapperne tørre i mindst 3 timer, gerne natten over.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp knapperne i chokolade. Læg dem tilbage på bagepapiret og lad chokoladen størkne inden servering.
 
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

0 tanker om "Pebermynteknapper"

 1. Anna Banana Butterhair

  >Uhmm.. Havde jeg haft pebermynteolien hjemme var jeg straks gået igang. De er nemlig super sjove og ikke helt så traditionelle i min families konfektskål 🙂

  Svar
 2. Sine

  >Jeg ikke prøvet denne opskrift, men jeg har tidligere brugt en meget lille "dosis" menthol krystaller i stedet for pebermynteolie til et lignende projekt. Min blanding var dog mere glasuragtig/royal icing og blev brugt til at sprøjte små snefnug med.
  Måske jeg skulle prøve knapper i år.. 😀

  Svar
 3. Louisa Lorang

  >Lyder bare super sejt med små snefnug!
  Og jeg plejer lige at spise en pebermynteknap når kvalmen melder sig, så kan man grave lidt dybere i konfektskålen lidt længere 🙂
  Kh L

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *