PARFAIT DE LUXE

Denne parfait er super nem og helt skøn! Og jeg har med vilje ikke skrevet hvor mange den er til, jeg kan nemlig spise en hel del!

Rommen gør den til en voksenparfait. Vil du lave den i en børnevenligversion, kan rommen undlades, så skal du bare være obs på at tage parfaiten ud 15-20 minutter inden servering.

 

Opskriften giver ca. 1 liter

 

2,5 dl piskefløde

8 æggeblommer

100 g sukker

½ dl mørk rom

100 g amarana syltede kirsebær, hakkede

100 g mørk chokolade, hakket

100 g hakkede valnødder

 

Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer og sukker og vend forsigtigt flødeskum og æg. Kom rom i og vend kirsebær, chokolade g valnødder i. Fyld massen i en form og frys den natten over – eller mindst 6 timer.

Rommen gør, at den ikke så nemt krystalliserer og at konsistensen er god direkte fra frys.

Den holder sig i op til en uge.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

6 tanker om "PARFAIT DE LUXE"

  1. Mette Juulsgaard

    Kære Louisa,
    Åh, hvor ser det dog fristende ud!!!!
    En lignende opskrift har huseret i min familie i mange år, omend fyldet var: cocktailbær, mørk chokolade og valnødder. Både min tante og Mor brillerede mange gange med denne hjemmelavede is, som selvfølgelig blev lavet i springformen med hul i midten og fascinerende “buer.”
    TAK for, du mindede mig om den. Jeg tror simpelthen, jeg bliver nødt til at lave en variant også!
    Glædelig 2. søndag i Advent!
    Kh, Mette

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Uhhhhh, jeg laver den klart i den form næste gang! Det smager sååå skønt. Og konsistense er perfekt pga. alkohol. Kunne spise det til morgenmad! Rigtig glædelig jul! Kh Louisa

      Svar
  2. Anders Kærsgaard

    Mmmm… den ser godt nok lækker ud indbydende ud, og den lyder også til at være forholdsvis nem at lave.. jeg synes tit at hjemmelavet is kan have tendens til at blive for hårdt, så det med rom skal da helt sikkert prøves.. 🙂

    Svar
  3. Christina Christensen

    Hej Louisa
    Jeg overvejer at lave denne Parfait til Juleaften, men tror du godt jeg fx. allerede kan lave den omkring den 15-18. december?
    Kh.
    Christina

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *