Old fashioned

Old fashioned siges at være den ældste af drinks. Den bør nydes af folk som mig, der værdsætter bourbon, let bitterhed og pinlige kirsebær.

Og så bør den i øvrigt laves foran eller sammen med gæsterne – for angustura, sukkerknalder og olien fra en appesinskal er tilpas Madmen-agtigt til, at vi vil se med!

Lav den efter maden nytårsaften. Eller sæt op foran Dronningens nytårstale and keep them coming

 

Opskriften giver en sjus!

 

1 sukkerknald

3-4 dryp angustura

¼ dl dansk vand

isterninger

4 cl bourbon

1 økologisk appelsin

evt. et kirsebær

kom en sukkerknald i et glas. Dryp den med angustura. Fyld danskvand på og knus sukkerknalden med en drinkpind (eller i den mindre sexede-version; håndtaget på en grydeske). Fyld glasset halvt op med is.

Lav en tyk strimmel appelsinskal med en tyndskræller eller kartoffelskræller. Twist appelsinskallen over glasset, så evt. olie kommer i drinken. Gnid kanten af glasset med skallen og kom den i drinken, gerne sammen med et kirsebær af mere eller mindre pinlig karakter.

 

TIP: Drinken udvikler sig i glasset, efterhånden som isen smelte – så lad den stå lidt, hvis du synes den er for kraftig.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *