Miso

Jeg er pjattet med miso!

Miso er fermeneteret sojabønner, korn eller boghvede, der kan fås i flere forskellige versioner. Jeg køber oftest en mellem mørk miso lavet med byg, gerne en fra Clearspring, der b.la. fås hos helsen.

Den er god til både suppe, dressing eller f.eks. i mayo som en dip. (man spiser seriøst såååå mange grøntsager, når man dypper i misomayo!).

Miso er relativt dyrt at købe, især langtids fermenteret, økologisk miso. Men til gengæld er det drøjt i brug og så er det verdens nemmeste fastfood, lige der! Og så vil din tarmflora elske dig for det!

Opløs misoen i kogende vand og smag evt. til med lime og soja. Hæld den over dampet grønt og evt. nudler og nyd!

Faktisk er misosuppe også en glimrende morgenmad, for travle typer. Bare op i kaffekoppen med den og afsted.

Husk dog at miso ikke bør koge, så ryger vigtige enzymer.

 

Tekst & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

2 tanker om "Miso"

  1. Camilla

    Har du et tip til, hvor man kan købe miso lavet på boghvede? Jeg kan nemlig ikke tåle gluten og heller ikke så godt soya…. 🙂

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *