Medister – hvor svært kan det være?

Ingredienser

 

1 lille løg, i både

1 æble, i både

lidt timian

500 g iskoldt svinekød, gerne nakke

250 g iskoldt svinefedt

1 spsk. salt

1 tsk. allehånde

1 -1 ½ dl iskold øl

2-3 meter svinetarm, vasket

 

 

 

1 medister
Sådan laver du nemt en hjemmelavet medister:

Kog vand op i en gryde. Kom løg, æble og timian i og kog det op. Dryp det godt af.

Hak kødet med fedt, løg, æble og timian. Rør det hele godt sammen med salt, allehånde og øl.

Kom farsen i maskinen med pølsehorn og træk tarmen på pølsehornet.

Pres farsen i tarmen. Den skal ikke være for fyldt, den udvider sig under tilberedning

Pochér forsigtigt pølsen i saltet vand lige under kogepunktet i ca. 10 minutter. Tag den op og dup den tør.

Steg dem ved medium varme i olie på en varm pande, til den er sprød og lækker.

Servér straks med favorit tilbehør.

2 tanker om "Medister – hvor svært kan det være?"

    1. Louisa Forfatter

      Undskyld sent svar! pochér først, og frys så. optø langsomt, f.eks. i køleskab natten over og steg den optøede medister. Kh Louisa

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *