Dette er nok en af verdens nemmeste desserter. Lav marengen dagen i forvejen hvis du vil være på forkant.
Opskriften er til 8-10 personer
3 æggehvider
2½ dl sukker
ENDVIDERE
½ liter piskefløde
4 spsk. lemoncurd
1-2 spsk. citronsaft
250 g hindbær
hakkede psitacier
Pisk æggehviderne luftige, men ikke stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen, mens du fortsat pisker til marengsmassen er helt stiv og sej.
Kom marengs-massen i en sprøjtepose med en stor tulle i og sprøjt 10 bunde på en bageplade beklædt med bagepapir eller en silikonemåtte. Eller sprøjt 2 store.
Bag dem ved 120 grader, uden varmluft i 50 minutter. Sluk derefter ovnen og lad dem køle i ovnen med døren på klem i en time.
Pisk fløden stiv og vend den med lemoncurd og smag til med citronsaft.
Top de afkølede marengs med citroncremen, masser af hindbær lidt hakkede pistacier og servér straks.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Uhmmmm jeg er vild med Pavlova-agtige desserter. Og citronskum lyder som noget man sagtens kunne spise virkelig meget af!
Puhhha, ja. Tro mig 😉
Kh L
Hej Louisa
Der går rygter om, at man ikke må spise rå hindbær. Jeg elsker dog hindbær i alle afskygninger, men har holdt igen med de rå. Er nu blevet fristet af din lækre dessert, og vil bare høre om du går efter danske hindbær eller heller ikke helt tror på løse rygter 😉
MvH
Dorthe
kære Dorthe.
Jeg har kun hørt at det er frosne hindbær der er problemet? Jeg bruger friske bær. Men er i det hele taget træt af at dårlig fødevarehåndtering skal være forbrugerens ansvar! Du kan uden problemer lave den med andre bær. især blåbær og jordbær.
Håber du kan lide den 🙂
Kh Louisa
Hold op, hvor ser det lækkert ud.
Det er, hvad man kan kalde en sommerdessert uden lige 🙂
Syrlig og sød i skøn forening. Det kunne være, at man skulle kaste sig ud i sådan en, næste gang at vejret er til det, så den kan nydes på terrassen 🙂
Håber du bliver glad og at vi alle snart får sol 🙂
Kh L
Det lyder nemt og lækkert… men hvordan opbevarer man bedst marengs til dagen efter, uden at den bliver blød?
jeg lader dem stå utildækket på køkkenbordet. Jeg har endnu ikke oplevet at den er blevet blød. Kh Louisa
Hej Louisa
Jeg skal til min datters studentergilde lave marengs med citronskum! Jeg har lavet den før efter jeg så det i TV – og den smager virkelig himmelsk ;-)) Men da jeg nu skal finde opskriften på lemoncurd, figurerer den ikke sammen med resten af opskriften på hjemmesiden, kunne du gengive den for mig her? På forhånd tak!
M.v.h Lykke Eriksen
Jeg køber den i Irma, eller laver “snydeversionen” som jeg linker til her….
Men den er mindre sød og mere bitter. Synes dog den er skøn, når den bliver blandet med flødeskum. God fest.
Kh Louisa
https://louisalorang.dk/2012/09/lemoncurd/
Citronskum det lyder helt vildt lækkert.
Den opskrift kunne jeg godt have brugt, da jeg i weekenden lavede Pavlova af marengsbund med bær og chokolade-pynt.
Den må jeg prøve næsten gang i stedet for vanillecreme.
Fortsat god sommer 🙂
Så må du spise mere dessert 🙂 Kh L
Pingback: Sidste sukkerdessert inden jeg går sukkerfri - Ibbyheart