Marengs med citroncreme og blåbær

Dette er måske januars nemmeste kage. Det er i virkeligheden top snyd med lemoncurd i cremen, men det virker upåklageligt!!!
Køb lemoncurd i b.la Irma, og klip store skumfiduser i mindre stykker, hvis du ikke kan skaffe små.

Opskriften er til ca. 6 personer

MARENGS
6 æggehvider
3 dl sukker
1/2 tsk. eddike
CREME & TOPPING
1/4 liter piskefløde
3-4 spsk. lemoncurd
125 g blåbær
2-3 dl mini skumfiduser

Pisk æggehviderne næsten stive. Hæld sukkeret i lidt af gangen. Tilsæt eddike. Pisk hvidere helt stive og seje.
Sprøjt marengsmassen (gerne med stjernetyl) til en bund på bagepapir på en bageplade og bag den i 2 1/2 time ved 110 grader. IKKE varmluft. Sluk ovnen og sæt ovnlågen på klem. Lad marengsen tørre i yderligere 1 time. Tag den forsigtigt af papiret.
Pisk fløden til blødt skum og vend lemoncurd i.
Top marengsbunden med citroncreme, blåbær og skumfiduser og server.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

8 tanker om "Marengs med citroncreme og blåbær"

  1. Tina S. R.

    Næste gang jeg skal have kaffe gæster, så skal denne på bordet! Lækker pavlova-lignende kage – mon jeg skal opdrive nogle gæster til en aften i næste uge?

    Svar
  2. Mai-Britt

    Den ser lækker ud! Planlægger at lave den til min datters 3 års fødselsdag…
    Kan jeg mon lave bundene nogle dage i forvejen?

    Mvh
    Mai-Britt

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *