Mandelkage med skyr og bær

Denne kage smager totalt af ballade. Og det er en RIGTIG kage! Men den er okay-fattig på fedt og sukker og kulhydrater, så derfor nærmest sund. Let, fin og en perfekt sommerkage.

Jeg kan også finde på at toppe den lette mandelbund, med flødeskum vendt med en smule lemoncurd.

Bunden kan bages dagen i forvejen og opbevares tildækket ved stuetemperatur (dæk den ikke til før den er helt afkølet). Så er den super nem at samle lige inden dessert-tid.

Vil du have flere sunde (eller sundere) opskrifter, har jeg hver uge 5 opskrifter i Alt for Damerne!

 

 

Opskriften her er til 6 personer

 

2 dl æggehvide, ca. 6 hvider

½ dl rørsukker

korn af 1 stang vanilje

2 dl mandelmel

1 knsp. salt

1 tsk. bagepulver

TOPPING

1 dl piskefløde

2 dl skyr eller tyk yoghurt

125 g ribs

125 g brombær

200 g jordbær

flydende honning

 

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt ½ dl sukker lidt ad gangen sammen med vaniljekorn, så hviderne bliver seje.

Bland mandelmel, salt og bagepulver sammen og sigt det i hviderne. Fold det hele forsigtigt sammen.

Kom dejen i en springform, formen skal IKKE smørres, og Bag kagen ved 175 grader, varmluft i 25-30 minutter, til den er gennembagt.

Lad den køle helt af i formen. Tag den forsigtigt ud af formen inden servering.

TOPPING

Pisk fløden til blødt skum og vend det med skyr eller yoghurt.

Top kagen med skyrcreme, bær og dryp med flydende honning.

Servér straks.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

 

 

3 tanker om "Mandelkage med skyr og bær"

  1. Maria Hoffbeck

    Bestemt en lækker kage af den sundere slags 🙂
    Jeg elsker kager bagt af mandelmel, det alene give en super smag.
    Jeg må prøve din udgave her i ferien.
    God weekend til dig 🙂

    Svar
  2. joyce dige

    Den kage SKAL jeg prøve, men der er en helt anden ting jeg vil spørge om du kan hjælpe mig med, jeg har købt andelever og hakket hønsekød i Irma og tænkte om man kan lave en pate af begge dele, men kan ikke finde en opskrift, måske kan du hjælpe? Dedt vigtigst er at opskriften er rimelig fedtfattig!
    Jeg er iøvrigt vild med det meste af den mad du laver, men det er en helt anden historie!
    mange mad glade hilsner Joyce dige

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *