Macarons med dulche de leche

Jeg er ikke super meget til Valentines….men her er alligevel en lille hentydning! Jeg vil nemlig blive sååååå lykkelige for en portion af disse hjemmelavede macarons. Så ved du det – du særlige !!!!!

Det er faktisk ikke svært at lave sine egne macarons. Og de bliver (næsten) lige så fine som dem du køber. Så hvis du er til Valentines romantik, eller bare er lækkersulten – så kom an!

Du kan købe kondenseret mælk i de fleste større supermarkeder.

Orker du ikke at lave den snaskede karamelmasse selv, kan du købe dulche de leche på glas i  i Irma og i flere specialbutikker.

 

1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 ml)

MACARONS

75 g æggehvider

20 g sukker

200 g flormelis

100 g mandelmel

5 g kakao

Tag etiketten af dåsen. Prik to huller i toppen af dåsen, i hver sin side, og sæt dåsen i en gryde med kogende vand. Kog dåsen i 5 ½ time. Fyld ofte mere kogende vand i gryden, så den ikke koger tør. Lad dåsen køle, for den er VIRKELIG varm. Åben dåsen og pisk karamelmassen sammen med et piskeris.

Pisk imens æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker og pisk til hviderne er seje og blanke.

Bland imens flormelis, mandelmel og kakao sammen. Sigt blandingen over i de piskede hvide og fold forsigtig det hele sammen.

Fyld blandingen i en sprøjtepose og sprøjt små cirkler af macronmasse ud på bagepapiret, 36-40 styk i alt. Lad dem stå på pladen i 15 minutter.

Varm imens ovnen til 160 grader (IKKE varmluft) og bag de små macarons i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter. Hold øje med dem, pludselig går det hurtigt. Tag pladen ud og lad kagerne sætte sig i et par minutter, inden du forsøger at tage dem af papiret.

Fyld afkølede macaronerne med dulche de leche og læg dem sammen to og to.

Opbevar de små macarons køligt indtil servering!

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

 

 

2 tanker om "Macarons med dulche de leche"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *