Linsedip med pitachips

Det er en ordentlig portion – men denne dip kan man nærmest heller ikke få nok af.

Du kan sagtnes lave ½ portion, men dippen holder sig i 2 dage i køleskab, og kan også bruges som fyld i pitabrød, på bruchetta eller som smørrepålæg på en rugbrødsmad.

 

Her er dip nok til 6 sultne typer.

 

2 auberginer

2 røde peberfrugter

3 fed hvidløg

1 løg

1 dl røde linser

1-2 tsk. harissa (f.eks. fra Al Fez)

3 spsk. tyk yoghurt

salt

lidt olivenolie

lidt røget paprika

saft af ½ citron

CHIPS

3 pitabrød

lidt olivenolie

salt

 

Prik auberginerne med en spids gaffel og bag auberginer, peberfrugter, hvidløg og løg (begge dele med skal på) i en 220 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter.

Kog imens linserne helt møre i usaltet vand. Det tager ca. 15-20 minutter. Dryp dem af og lad dem køle en smule.

Kom peberfrugterne i fryseposer og luk dem. Lad dem køle lidt. Åben posen og pil skindet af dem (hvis du ikke kan få det fuldstændigt af, er det ok). Flæk dem og skrab kernerne ud. Flæk auberginerne og skrab kødet ud. Kassér skrællen.

Pil hvidløg og løg. Blend peberfrugt, auberginekød, løg og hvidløg sammen med  harissa og linser. Lad det hele køle.

Rør den afkølede puré med yoghurt og smag til med salt og citronsaft.

Anret dippen med lidt olivenolie og drys med lidt paprika lige inden servering.

Skær imens pitabrødene i trekanter og dryp dem med olivenolie og drys dem med salt. Bag dem sprøde i den varme ovn i 5-7 minutter.

Servér dippen med sprøde chips og evt. sprøde grøntsager.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

4 tanker om "Linsedip med pitachips"

    1. Louisa Forfatter

      ja gule linser kan bruges. De koger også helt ud. Grønne og sorte linser f.eks. bevarer deres fasthed, så de er gode til salater mm. men dårlige til den her slags dip. Kh L

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *