Lakrids choko-mandler

Hvis du nu har kastet dig ud i lakrids-crèmé brûlèen længere ned på siden, og stadig vil have lakrids. Så er disse nemme lakrids choko-mandler et super bud på weekendens syndighed.
Lav dem også gerne som en del af dit juleknas……måske er du allerede i julestemning??!
Opskriften giver mange mandler (men aldrig nok)


100 g mandler
150 g mørk chokolade
¼ dl lakridspulver
½ dl kakao
Rist mandlerne ved 180° i ca. 8 minutter. Lad dem køle helt af.
Smelt chokoladen over vandbad, og kom et par mandler ad gangen i chokoladen. Fisk dem op med en gaffel, og slå overskydende chokolade af på kanten af skålen. Bland lakridspulver og kakao, og vend de våde mandler i blandingen. Læg dem på bagepapir, og lad dem størkne helt inden servering.Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann


Bonusinfo fra Nethe http://kogekone.blogspot.com/: Lakridspulver fås b.la. i helsekosten på Christianshavns Torv

0 tanker om "Lakrids choko-mandler"

 1. Newyorkerbyheart

  >Ej altså, Louisa – det er lidt ondt at poste sådan et indlæg, når jeg ligger her og raller (influenza) og har nogenlunde 100 i feber 😀

  Føler mig mere slatten end katten, der ligger flader helt ud her ved siden af mig….

  Hav en smuk weekend!

  Kh
  B

  Svar
 2. Louisa Lorang

  >So sorry 😉
  Til gengæld er der jo en chance for at du stadigvæk har lakridspulver i huset. Og chokolade og mandler er vel det mest basale for et minimum af overlevelse, så det antager jeg at du har. Så op og hop, når feberen falder til 79 grader – og så er der guf 😉
  RIGTIG GOD BEDRING, B.

  Jeg spiser for dig imens – bare rolig!

  Køs L

  Svar
 3. heidi

  >Hej – vil lige høre om det lakridspulver du bruger er den samme slags som det fra Johan Bülow? Altså hvor det er inddampet og tørret? Eller er det pulveriseret lakridsrod? Vil lave dem med hvid chokolade (så de bliver lidt ligesom dem fra Summerbird) – men vil gerne lige være sikker på lakridsen er den rigtige 🙂

  Svar
 4. Louisa Lorang

  >Hej Heidi

  Jeg har brugt lakridspulver fra Johan Bülow. Og jep! Disse mandler er skammeligt inspireret af dem fra Summerbird, som jo nok er verdens bedste 🙂
  Kh L

  Svar
 5. Karen

  Mmmmm – jeg har lige fået en dåse engelsk lakridspulver i fødselsdagsgave og har søgt på lakridsopskrifter (vil nemlig ikke have lakrids i al min mad) – og nu ved jeg, hvad noget af den skal bruges til. Behøver jeg at fortælle nogen, at jeg laver mandlerne? Kan jeg ikke bare holde det hemmeligt og spise dem allesammen selv? Nej – det er nok ikke pænt gjort 😀
  Mange hilsener, Karen

  Svar
 6. Karen Engell Dalsgaard

  Hej Louisa,
  Nu har jeg lavet dine mandler to gange – og de forsvinder som dug for solen. Tak for en superlækker og nem opskrift. De bliver ikke så pæne, som dem man køber – men hva’ – de har sikkert også mere professionelt udstyr end to gafler 🙂
  Jeg har tilladt mig at linke til din opskrift i mit blogindlæg i dag – håber, det er ok med dig.
  God jul og mange hilsener, Karen

  Svar
  1. louisalorang Forfatter

   Kære Karen
   1000 tak for deling og så dejligt at du spiser med!!! Det er faktisk denne opskrift der er den mest søgte EVER på min side 🙂
   Nej, de bliver ikke så pæne, men tilpas rustikke 😉
   Glædelig jul
   Kh L

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *