Kikærteburger med rosenkål

Jeg ELSKER burger. Også de grønne. denne burger er en mellemting mellem en burger og en falafel. WIN WIN siger jeg bare.

Vær OBS på at du skal sætte kikærter i blød dagen i forvejen. Vægten angivet er tørret vægt.

Og så er der rosenkål i og til. Giv dem nu en chance. Jeg lover at rå rosenkål smager skønt!!!!!!

Opskriften giver 4 små burgere.

 

BURGER:

200 g kikærter, udblødte

200 g ærter optøet fra frost
1 tsk. knust spidskommen
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk. citronsaft
2 tsk. salt

CHILIMAYO:
1-3 tsk. mayonnaise
1-2 spsk. chilisauce, gerne chipotle
1 spsk. citronsaft
salt

ENDVIDERE:
200 g rosenkål
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
4 grove burgerboller
1 rødløg i tynde skiver
ketchup

Kør kikærter, ærter, spidskommen, persille, citronsaft og salt i en foodprocessor, til du har en semi-fin masse. Form farsen til 4 små bøffer; klem væde ud af dem, hvis det er nødvendigt for at få dem samlet, og steg dem i rigeligt olie på en varm slip let-pande i 5-6 minutter på hver side. Rør imens mayonnaisen med chili, citron og salt.

Riv rosenkålen groft, evt. i foodprocessoren. Rør citronsaft, olivenolie og sukker sammen. Vend rosenkålen med dressingen, og smag til med salt.

Lun bollerne. Flæk dem, og smør dem med mayo. Fyld dem med kål, bøf og løg, og servér straks med ketchup til.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Se flere af mine hverdagsopskrifter på femina.dk

6 thoughts on “Kikærteburger med rosenkål

  1. En mors dagbog

    Det ser lækkert ud! Og skønt med en grøn burger, når man har en vegetar-søster. Den skal jeg helt sikkert prøve, næste gang hun kommer på besøg til aftensmad. Tak for en inspirerende blog 🙂

    Svar
  2. Karin Nielsen

    Det skal helt sikkert prøves. Mht kikærterne, så skriver du udblødte – men skal de ikke koges ?
    Til hvilke retter koges de og til hvilke bruger man dem kun udblødte ?

    Svar
    1. louisalorang Forfatter

      Hej Karin

      I det her tilfælde skal kikærterne ikke koges, men blot sættes i blød natten over. Generelt koger jeg ikke kikærter der bruges til falaffel-typer, som denne burger i virkeligheden er. Koger du kikærterne først, falder farsen nemmere fra hinanden.
      Håber du kan lide den 🙂
      Kh L

      Svar
  3. ísbjörg

    Åh, hvor ser det lækkert ud – uden tvivl en burger, jeg skal prøve at lave en gang. Bare ikke lige med det samme; stavblenderen er gået i stykker! 😉

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/louisalorang.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310