Jeg har virkelig en svaghed for hotdogs.
Denne opskrift passer mig så godt, for her er pølsebrødet erstattet af kål. Det gør det sundere og faktisk også skønnere.
Vælg gode, fedtfattige pølser, helst fra slagteren eller måske nogle du laver selv?
Har du ekstra syltet kål, kan det holde sig i dagevis i køleskab (ugevis, hvis det er dækket af lage).
4 kåldogs
KÅL
2 tsk. fennikelfrø
1 tsk. chiliflager
6 dl eddike
4 dl sukker
½ hvidkål eller 1 spidskål
DOG
4 gode pølser
evt. en smule olie
4 slotte kålblade, gerne spidskål
1 rød løg, hakket
ketchup
sennep
Kom fennikelfrø, chiliflager, eddike og sukker i en gryde og kog det op, til sukkeret er smeltet. Snit kålen fint og kom den i en skål eller i et sylteglas. Hæld den varme lage over og lad den trække i mindst 1 time, eller gerne natten over.
Kog eller steg pølserne og fyld dem i kålblade. Top med løg, ketchup, sennep og lynsyltet kål og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Kære Louisa.
Jeg ser til tider go’ appetit hvor jeg får god inspiration fra jer alle til spændende mad. For nylig så jeg hvor I lavede kåldogs og tænkte dem må jeg prøve.. og jeg må sige at de smager pragtfuldt!!! Jeg savner slet ikke de “traditionelle” med brød og andet, selvom de nu også er meget gode, men jeg vil til enhver tid fremover lige så gerne have disse nye dogs.. Venlig hilsen Trine.
Så dejligt at du kigger med! Elsker dogs på denne måde!
Kh L