Hummer po boy

Den her lille satan kan jeg spise anytime. Morgen, middag eller aften. Eller skulle nogen vække mig midt om natten og tilbyde mig, hvid brød med hummer og ballade. Ja, så æder jeg den bestemt også – uanset tidspunkt!

Der hersker tvivl om oprindelsen på navnet Po boy – men po boy er en sandwich der kan købes i Louisiana eller langs den mexicanske golf. Den kan indeholde kød, men ofte også fisk og skaldyr. Faktisk er det ikke ualmindeligt at fylde den med friterede østers.

Dette er luksus versionen med hummer. Og selvom kål ikke er særlig originalt, synes jeg alligevel det passer fantastisk til sandwichen.

Gider du ikke selv bage, men skal have lynhurtige po boys – kan du bruge et klassisk hvidt flute eller et stort, blødt pølsebrød.

 

INGREDIENSER

dildkviste

salt

sukker

2 hummere

fint snittet spidskål

3-4 stilke bladselleri

lidt citron

TATARSAUCE

1 dl mayonnaise

1 spsk. ketchup

1 spsk. citronsaft

1 spsk. finthakket purløg

5-6 cornichoner, finthakkede

2 spsk. kapers, hakkede

10-20 dråber tabasco

SERVERING

4 brød eller flute

citron

 

Kog en stor gryde op med kogende vand tilsat dildkviste, salt og sukker.

Du kan vælge at lægge hummerene i fryseren lidt inden du skal koge dem, så bliver de let bedøvet inden de kommer i det kogende vand. Du kan også sætte en kniv i mellem øjnene og med et hurtigt ryk trække den ned igennem hjernen.

Kom hummerene i det kogende vand. Der skal være plads til begge, ellers kog dem af to omgange.

Lad dem koge under låg i 10-15 minutter. Sluk og lad den ligge i vandet i 20-30 minutter. Tag den op. Flæk kløer og pil kødet ud. Pil halen og skær kødet i skiver.

Snit kålene fint og skær bladsellerien i skrå skiver. Vend begge dele med en smule citron.

Bland alle ingredienserne til tatarsaucen og smag til.

Flæk brødene som til hotdogs og fyld dem med kål, bladselleri og tartarsauce. Top med hummer og servér straks med citron til.

 

Opskift: Louisa Lorang

Foto: Stine Christiansen / Skovdal & Skovdal

 

 

2 thoughts on “Hummer po boy

  1. Birte

    Ser lækkert ud. Det ligner faktisk lidt, den Lobster Roll, som jeg fik i Connecticut denne sommer – også serveret med tatarsauce (færdiglavet) og salat i stedet for kål. Jeg tror helt sikkert, at jeg foretrækker din version:-)

    Venligst Birte

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/louisalorang.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310