Denne supper er nærmest en mellemting mellem tom yam og tom ka. Den er spicy, fed og lækker og skøn, nem aftensmad.
Opskriften er til 2-3 personer.
1 løg, i både
4 limeblade
20 g galangerod, i skiver
½ bundt koriander, stilke
1 citrongræs, groft hakket
1 spsk. sukker
¼ dl limesaft
3 spsk. fiskesauce
2-3 spsk. rød karry, alt efter smag og karry!
1 dåse kokosmælk, 400 ml
1 liter vand
KØDBOLLER
400 g hakket svinekød
2 spsk. fiskesauce
1 lille løg, revet
1 håndfuld koriander, hakket
1 spsk. mel
1 æg
kogende vand
salt
FYLD
200 g nudler, gerne risnudler
½ spidskål, i strimler
1 håndfuld plukket koriander
1 bundt forårsløg, i tynde skrå skiver
SUPPE
Kom løg, limeblade, galanga, korianderstilke, citrongræs, sukker, limesaft, fiskesauce, rød karry, kokosmælk og vand i en gryde og lad suppen småkoge i 20-25 minutter.
Sigt suppen over i en ren gryde, kog den op igen
KØDBOLLER
Rør kødet med fiskesauce, revet løg, koriander, mel og æg. Form kødboller på størrelse med 5-kroner og pochér dem i det kogende, saltede vand. De skal have ca. 5-8 minutter, eller til de er gennemtilberedte.
FYLD
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og dræn vandet af dem. Eller læg dem blot i kogende vand i 10-15 minutter, det er ofte nok.
Fordel nudler, snittet kål og kødboller i 2-3 store skåle. Hæld den varme suppe over og top med forårsløg og koriander.
Servér straks.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Regi: Emile Henry
Åh det lyder lækkert 🙂
Bliver helt sulten, selvom jeg har spist aftensmad.
Kan man lave suppen uden galangarod, uden at miste for meget smag?
Har nemlig svært ved at skaffe denne, der hvor jeg bor.
Ja, det kan du godt. Det bliver ikke helt det samme, men stadigvæk skønt! Brug lidt ekstra limeblade og et stykke ingefær.
Håber du bliver glad 😉
Kh L
Super!
Tak for svaret 🙂