grønkålssalat med kærnemælksdressing

Nyd den sidste grønkål. Prøv denne nemme salat med sprød grønkål, søde æbler og syrlig kærnemælk.

Dressingen passer også super godt til en sprød iceberg, hvis du mere er til det.

 

Opskriften er god som tilbehør til 4.

 

 

1 granatæble

300 g ribbet grønkål

100 g valnødder

2 æbler

Dressing:

2 dl kærnemælk

1 spsk tyk yoghurt (10%)

½ – 1 spsk sukker

3 spsk citronsaft

 

Skær granatæblet i kvarte og ”vrid” kernerne ud. Sørg for at få fjernet alle de hvide, bitre hinder.

Hak grønkålen fint.

Rist nødderne i 1-2 minutter på en tør, varm pande. Lad dem køle lidt og hak dem groft.

Skær æblerne i tern.

Dressing:

Pisk kærnemælk og yoghurt sammen. Pisk sukker og citron i, så sukkeret opløses.

Servering:
Vend grønkål og æbletern med dressingen. Anret den på et fad og top med granatæble og valnødder. Servér straks

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Husk at du hver uge kan finde mine opskrifter i ALT for Damerne.

2 tanker om "grønkålssalat med kærnemælksdressing"

  1. Sarah

    Okay, måske et dumt spørgsmål, men tænker tit over det… Hvis jeg nu lavede en kæmpe portion dressing, hvor lang ville den så kunne holde sig? 10 dage?

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *