mv_grill

Grillet blæksprutte-salat

Du kan finde lækre blæksprutter hos fiskehandleren. Eller du kan finde dem fra frost hos asiatiske købmand. Ofte får du dem rensede, og kun kroppen. Men Er den hel, skal du huske at fjerne næb, skelet og selvfølgelig rense dem.

Er du ikke til blæksprutter, kan du lave salaten med grillede kammuslinger.

 

Opskriften passer som forret til ca. 4 personer.

 

½ kg renset blækspruttetuber (10-armede)

lidt olie

salt

Dressing:

1 rød chili, eller efter temperament

1 ½ dl limejuice (evt. lidt mere)

1 spsk. sukker

½  dl fiskesauce

Desuden:

1 agurk

1 rødløg

1 bundt forårsløg

1 stort bundt koriander (3-4 håndfulde)

 

Dressing:

Flæk chilien og hak den fint Fjern evt. nogle af kernerne, hvis du ikke vil have salaten for stærk (dog ikke alle, den skal bide lidt). Rør limesaft med sukker til sukkeret er opløst. Kom chili og fiskesauce i og smag til.

Grønt:

Flæk agurken og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skrå skiver. Snit løg i slanke både og forårsløg i skrå skiver.

Hak koriander helt groft.

Blæksprutte:

Flæk blækspruttene og åben dem så de ligger med den indvendige side opad. Snit små terne i kødet, men skær ikke igennem. Del sprutterne i 2-3 stykker, alt efter størrelse.

Vend dem med en anelse olie.

Grill dem på en utrolig varm grill. De skal have ½-1 ½ minut på hver side.

Vend straks de varme blæksprutter i marinaden.

Servering:

Anret agurk, løg, forårsløg og koriander i et dybt fad. Dryp med lidt fiskesauce og lime. Top med grillede blæksprutter og servér straks.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Maria Warnke Nørregaard

2 tanker om "Grillet blæksprutte-salat"

  1. Flora Veronica

    Hej Louisa,
    Jeg er en kæmpe beundrer af din tilgang til mad og dine evindeligt lækre opskrifter til evig inspiration. Dertil virker du også til at have øje for at mad rummer ting der skal gå op i en højere enhed. Nogen gange skal det bare behage og comforte og andre gange skal det også være sundt, billigt og bæredygtigt. Sagen er den, jeg ligger inde med nogen stegte, halvtørre hakkebøffer – hvordan kan man trylle noget lækkert ud af dem? Min eneste tanke ind til videre er måske at hakke dem i mindre stykker og bruge i en kødssovs – men har du bedre bud?
    Mvh Flora

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Årh, undskyld ser først denne nu.
      Hmmm….din idé lyder fin! Håber at det lykkedes. OG næste gang er jeg hurtigere på tasterne. Beklager. Kh Louisa

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *