gingercookies

Ginger Cookies

Cookies med 3 slags ingefær. Elsker dem!!!! Kom endnu mere ingefær i, hvis du tør!!!

Opskriften giver 20-25 styk

75 g blødt smør

150 g sukker

50 g brun farin

1 stort æg

2 tsk. stødt ingefær

1 spsk. syltelage fra ingefær

250 g mel

½ tsk. natron

1 tsk. fint revet, frisk ingefær

½ tsk. salt

100 g chokolade, groft hakket

30 g sukkersyltede ingefær, hakket

Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt farin, æg, frisk ingefær og syltelage og pisk til massen er samlet. Bland mel, natron, stødt ingefær og salt og rør melblandingen i smørret. Vend til sidst chokolade og ingefær i.

Tril dejen til 20-25 kugler. Læg dem på bagepapir, med god afstand, og tryk dem lidt flade med to fingre. Bag dem ved 175 grader i 8-12 minutter. Lad dem køle af på pladen.

Opbevar de helt afkølede cookies i en kagedåse i op til 1 uge.

 

Opskrift & foto: Louisa Lorang

6 tanker om "Ginger Cookies"

  1. Christina

    De lyder super gode, men er lidt i tvivl om hvad sukkersyltet ingefær er og hvor det fåes? Er det det man får til sushi eller?

    Svar
    1. louisalorang Forfatter

      Sukkersyltet ingefær er små “knolde” af ingefær i sukkerlage. De fleste supermarkeder har det (vist nok fra Blue Dragon). Du skal endelig ikke bruge den ingefær du bruger til sushi (gari), den er syrlig og lidt stærk.Du kan lave kagerne uden den syltede ingefær, men de er bedst med 🙂

      Kh Louisa

      Svar
  2. Sisse

    Kære Louisa,
    Min datter og jeg har bagt en portion af disse lækre cookies i eftermiddag. De smager bare SÅ godt! Tak for en rigtig god opskrift 🙂

    Svar
  3. Marilis christiansen

    Hej, tak for en god opskrift, jeg er vild med ingefær så jeg kom en del mere i og ingen chokolade da jeg ikke må spise den. Har lige nogle spørgsmål, kunne ikke piske smør og sukker luftigt, brugte en elpisker og over 30 min! Mit smør var blødt da jeg tog det ud natten før, det blev grunet, havde osse svært med at få pisket farin godt ind, så man kan se det nogle steder. Dejen fik en meget lille slat vand da min dej stadig var grunet og det hjalp. Havde dem dog i ovnen i næsten 18 min, nok min ovn der er noget galt med, trods alt dette blev de fine og smagte vildt godt! Tak igen ?

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *