fastelavnsboller

Fastelavnsboller med hindbærskum

Spis bollerne som de er , måske med lidt glasur. Eller go all in og fyld dem med hindbærskum. 

Opskriften giver 24 styk


3,5 dl mælk
100 g smør, smeltet
50 g gær 
½ tsk. salt
50 g sukker
ca. 600 g hvedemel
ENDVIDERE:
50 g blødt smør
50 g sukker
1 æg, pisket med 2 spsk. koldt vand, til pensling
HINDBÆRSKUM:
2 ½ dl piskefløde
2-3 spsk. god hindbærmarmelade
evt. lidt flormelis
GLASUR:
pasteuriseret æggehvide
flormelis
lidt hindbærsaft
Lun mælken og kom smeltet smør og gær i. Rør til gæren er opløst. Kom sukker og salt i og derefter mel. Det svinger lidt hvor meget mel du skal bruge, men dejen skal være fast og elastisk.
Lad dejen hæve 30-45 minutter.
Pisk imens smør og sukker luftigt.
Del dejen i 2 og rul hvert stykke ud på et meldrysset bord. De skal hver være ca. 30×40 cm. Skær hvert stykke dej i 12 kvadrater og kom 1 tsk. smørcreme på hvert stykke. Fold dejen om cremen, så cremen ikke kan flyde ud af bollen. Sæt bollerne med sammenføjningen nedad, på en plade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve lunt i 30 minutter.
Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225° C i 12-15 minutter.
Lad bollerne køle af.
Pisk fløden til blødt skum og vend den med marmelade og evt. lidt flormelis.
Rør æggehvide med flormelis og lidt hindbærsaft.
Flæk bollerne og fuld dem med skum. Top dem med glasur og lad glasuren sætte sig inden servering.
TIP: Bollerne kan også spises som de er, med eller uden glasur.

Se et klip fra Go Morgen fastelavnsboller

Se et klip fra Go Morgen  hindbærfyld
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: TV2

0 tanker om "Fastelavnsboller med hindbærskum"

  1. Karina Carmen

    >Lækker dej at have fingrene i. Jeg havde svært ved at stoppe med at ælte pga. dejen, men nu får den fred til at hæve. 🙂

    Svar
  2. Anonymous

    >De blev bare smaddergode – og der blev så mange at det var en oplagt mulighed for at invitere min mor forbi til en kop kaffe og resten af bollerne 🙂

    Jeg vil forøvrigt benytte lejlighed til at takke dig for verdens bedste opskrift på chili sin carne (fra Vild med vegetar). Jeg er vegetar, men det var min kæreste ikke da jeg mødte ham, men din opskrift på chili sin carne fik hans øjne op for glæden ved vegetarmad og han har nu været vegetar i 1 år, og vi har fået chili sin carne minimum 2 gange hver måned siden.

    Og tusind tak for verdens bedste madblog!

    Med venlig hilsen
    en trofast læser

    Svar
  3. Vivi

    Hej Louisa,
    Kan bollerne fryses eller evt. koldhæve? Skal have en omgang med på job, så vil gerne undgå at skulle op kl. 5 🙂

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *