Edamame salat

Jeg er vild med de blide edamama bønner (aka sojabønner). Du kan efterhånden købe dem fra frost i de fleste velassorterede supermarkeder, eller du kan finde dem i asiatiske supermarkeder. Ofte kan du finde dem uden bælg. Det er dem jeg har brugt her – og det gør virkelig opgaven så meget nemmere!

 

Sesamolie er kraftigt i smagen. Brug endelig ikke for meget. Vælg en god, ristet sesamolie eller lav salaten uden, hvis du ikke har lyst til smagen.

 

Tilbehør, forret eller frokost til 3-4 personer

 

 

DRESSING

1 dl limesaft

3-4 spsk. flydende honning

4 spsk. olivenolie

2 tsk. sesamolie

SALAT
400 g sojabønner, uden bælg

3-4 styk avocado

3 spsk. gule sesam

2 spsk. sorte sesam

2 tsk. chiliflager

plukket koriander

 

Rør lime med honning, olivenolie og sesamolie.

Hæld kort kogende vand over sojabønnerne og dryp dem af i en si.

Flæk avocadoerne, skrab kødet ud med en ske og kassér sten og skræl. Skær avocadokødet i tern og vend det straks i dressingen sammen med sojabønnerne.

Rist sesamfrøene på en tør, varm pande i ca. 1 minut, eller til de dufter og hopper lidt. Tag dem af panden. Lad dem køle en smule og rør dem med chili.

Vend koriander i salaten lige inden servering og drys med sesamknas.

Servér straks.

 

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Find mine opskrifter i Alt for Damerne hver uge!

 

Tjek lorangmini.dk ud, hvis du mangler inspiration til oplevelser, mad og børnegear!

 

2 tanker om "Edamame salat"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *