Chokoladelikør

Er du glad for Bailys, er det bare at komme piskefløde (!) i, eller mere kondenceret mælk. Jeg tager den helst sådan her; tyk, stærk og mormor-agtig. 
Mørk rom og mørk chokolade…..Uhm, siger jeg bare.
Opskriften giver ca. 1/2 liter flydende luksus


25 g mørk chokolade
50 g ahornsirup
½ fed vaniljestang
4 dl mørk rom
100 g kondenceret mælk
Smelt chokolade og sirup sammen og lad det køle af. Skrab kornene ud af vaniljekornene og blad dem i chokoladesiruppen. Kom siruppen i en flaske sammen med mørk rom og kondenceret mælk. Ryst flasken grundigt og  sæt den i køleskabet.
Likøren kan holde sig i mindst  2 uger. Ryst altid grundigt inden servering – og servér iskold med isterninger i.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

0 tanker om "Chokoladelikør"

  1. Anonymous

    >Hej Louisa …
    Det ser super lækkert ud! Hvor har du fundet 1/2 liters eller anden str små patentflasker? De er lidt svære at finde syns jeg… Og den kondenserede mælk du bruger, er det bare fra en grønthandler??

    Svar
  2. Louisa Lorang

    >Hej.
    Flasken er fra Skjalm P ( bag Nikolaj Kirke i KBH)
    Og jep, kondenseret mælk fra grønthandler.
    Kh L

    Svar
  3. Bo

    Hej Louisa,

    Den lyder rigtig lækker 🙂 Tror jeg vil prøve en variant med noget lakrids i, det kunne godt gå hen og blive farligt 😉

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *