Nr01+Cheescakebrownie_low

Cheesecake-brownie

For en uges tid siden blev en chokoladekage med indbygget cheesecake efterlyst her på bloggen. Den kommer så her!

Og enten vil denne kage være din nye drømmekage, ellers vil den klart overskride din grænse. Den er nemlig top syndig……
Kagen er, som overskriften hentyder til, en blanding mellem cheesecake og brownie. Er du fan af begge, er dette helt sikkert noget for dig.

Opskriften er til 6-8 personer.




125 g smør
100 g mørk chokolade
2 dl sukker
2 æg
2 dl mel
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakaopulver
200 g flødeost
1 dl sukker
1 æggeblomme
1 tsk. vaniljesukker
Smelt smør og chokolade i en kasserolle ved lav varme. Tag det af varmen og pisk sukker og æg luftigt. Pisk den lune chokolade i og bland mel med vaniljesukker og kakaopulver. Sigt det i den chokolademassen og rør det godt sammen. Smør en form (20 x 25 cm), læg et stykke bagepapir i bunden og smør også det. Hæld kage massen i formen.
Pisk flødeost, sukker, æggeblomme og vaniljesukker med en elpisker. Dryp store klatter af ostemassen oven i browniemassen. Marmorér kagen ved at trække en kniv igennem den. Bag kagen ved 175 grader i 35-40 minutter.
Lad kagen køle en smule og sæt den i køleskabet. Lad være med at dække den til før den er helt kold. Skær den i firkanter og servér til kaffen.
Kagen kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares på køl.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

23 tanker om "Cheesecake-brownie"

  1. Michelle

    >Det lyder lækkert og syndigt. Det må prøves en dag hvor jeg glemmer jeg gerne lige vil tabe de 5 kilo.

    Svar
  2. Bitten

    >Den ser frygtelig god ud! Godt jeg har fødselsdag lige om lidt, en glimrende lejlighed til at afprøve den.

    Svar
  3. Camilla (Himmelske Kager)

    >Uha, den lyder virkelig skøn og syndig! Og det er altid dejligt med kager, der kan laves i forvejen 🙂

    Svar
  4. Newyorkerbyheart

    >OMG, hvor ser den god ud!! Ærgeligt jeg ikke nåede at se dig i Kbh. Det var for koldt til at spurte ned på Hovedbanen i nattøj, for at sige hej 😀

    KH
    B

    Svar
  5. Louisa Lorang

    >Det var koldt med koldt på. Men folk var så søde. Og kagen, ja….den er sådan en love med love på
    Kh L

    Svar
  6. Små Stunder..

    >Hejsa.
    Først vil jeg lige sige tak for en skøn og inspirerende blog.

    Når jeg laver cheese blandingen, som skal på toppen, bliver den helt flydende. Jeg pisker meget lidt i blandingen og bruger ikke light ost. Men.. den bliver meget tynd. Nu er mit ? så;
    Hva' gør jeg forkert.
    Håber du vil hjælpe mig.

    En fast læser, af din blog.
    Anita

    Svar
  7. Louisa Lorang

    >Hej Anita.
    Håber ikke at hjælpen kommer alt for sent – og at den hjælper! Den må nemlig gerne være tynd, ostemassen. Den sætter sig når du bager den. Måske har du allerede fundet ud af det? Skriv meget gerne om det gik godt eller dårligt.
    Og tak fordi du "spiser med" 🙂

    Kh L

    Svar
  8. Line

    >Hej Louisa

    Jeg prøvede at lave denne fantastiske kage i går og den var bare mums, men også meget tung 🙂
    Jeg ville derfor høre om du har erfaringer med at fryse den ned?
    For det kunne være rart at have nogle stykker liggende på frys, og så er jeg også fri for at skulle kæmpe mig igennem den i løbet af få dage 🙂

    Svar
  9. Louisa Lorang

    >Hej Line.
    Undskyld mit sene svar.
    Jeg har ikke prøvet at fryse den – men jeg er ret sikker på at den sagtens kan klarer det. Så hvis du alligevel ikke har spist d hele, kan det vist stadig nå en tur på frost 🙂
    Kh L

    Svar
  10. Line

    >Tak for dit svar! 🙂
    Jeg har dog nået at smide det sidste af den ud, men det er meget godt at vide til en anden gang 🙂

    Svar
  11. Pingback: Cheesecake Brownie

  12. Pingback: Cheesecake Brownie | Marie Marolles

  13. Pingback: Cheesecake-brownie med kirsebær | Emily Salomon

  14. Lea

    Hej Louisa, jeg vil gerne vide om man kan fryse denne kage og ligeledes den hvide chokolade brownie?

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      UNDSKYLD SENT SVAR! Jeg har ikke prøvet at fryse nogen af dem. Men jeg tænker at især den hvide brownie er egnet.
      Kh L

      Svar
  15. Pingback: Så æder jeg bare et par kilo chokolade... - Louisa Lorang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *