Broccoli nuggets

Denne opskrift er fra min bog SUPER SNACKS. Og er faktisk en ret, jeg synes er super skøn som aftensmad. Måske med en dejlig slaw til. Lav endelig rigeligt. De små, grønne nuggets passer nemlig også perfekt i madpakken!

 

Husk du kan finde inspiration til madpakken her på siden, på lorangmini.dk og på Go’ Madpakke hele august!

 

Opskriften giver ca. 20 nuggets (den kan nemt dobles!)

 

300 g broccoli

100 g optøede ærter

50 g panko/rasp

100 g revet ost f.eks. Vesterhavsost

1 æg

salt

LYN-BBQ-SAUCE

1 dl ketchup

1 spsk. flydende honning

1 spsk. chipotle hotsauce eller anden chilisauce

 

NUGGETS

Del broccolien i buketter,. Brug også stokken, skræl den og skær den i stave. Bring 2-3 dl vand i kog i en gryde, tilsæt lidt salt og damp broccolien under låg i 3-4 minutter. Dræn vandet fra og dryp den godt af. Blend broccoli og ærter til en grov mos i en foodprocessor. Tilsæt panko, ost og æg og krydr med salt. Saml massen med hænderne. Den skal kunne samles nemt, er den for løs, så kom lidt mere panko i.

Form små ‘nuggets’ af massen og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem ved 200 grader i 15 minutter. Vend dem og bag dem i yderligere 10 minutter.

BBQ
Rør ingredienserne til BBQ-saucen sammen og pak saucen sammen med de afkølede nuggets i madpakken.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Chris Tonnesen, fra SUPER SNACKS

12 tanker om "Broccoli nuggets"

  1. Anne

    Uhm, mums!! Det skal vi klart lave, mon ike man kan varieret med andre grønsager? fx squash, haven bugner pt med dem.. Kan nuggets’ene fryses?? Åh, nu er jeg sulten..

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Jo, det kan du! Men vær obs på at der ikke er for meget væde med! Klem lidt væde fra. Jeg har forsøgt at fryse broccoliversionen. Det gik fint 🙂

      Svar
  2. Susanne

    Har lige lavet broccoli Nuggets, de smager fantastisk, nu er jeg spændt på, hvad mine 2 børnebørn siger til dem i aften. ☺

    Svar
  3. Kristina N

    Kan man mon bruge noget andet end panko rasp?
    Jeg har det ikke lige i køkkenskabet – og jeg undgår også helst kornprodukter.
    Tænker om man evt. kan bruge HUSK for at få det til at binde sammen?

    Svar
  4. Trine

    Opskriften lyder bare SÅ lækker. Men min datter har mælkeallergi. Ville man kunne erstatte osten med noget mælkefrit?

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Du kan bruge et ekstra æg. Jeg har ikke testet det, men en anden mælkeallergiker har skrevet at det virkede for hende 🙂

      Svar
  5. Merete

    Tak for en ny og spændende opskrift Louisa
    Jeg har lavet dem i aften, dog uden ærter og det var godt.’
    Da jeg nu var igang og havde plads på bagepladen lavede jeg lige en omgang med Edamame bønner, og det kan varmt anbefales jeg brugte dem fra frost , som jeg lige gav et opkog , dryppede godt af, og fulgte herefter opskriften
    Man behøver ikke være skolebarn for at synes godt om ??

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *